שתף קטע נבחר

שלא יעבדו עליכם: כל מה שצריך לדעת על תריסים

כמו בכל תחום גם אצל מתקני התריסים יש חאפרים. אז איך מזהים חאפר? מה צריך לדעת כשמחליפים תריס או מנוע חשמלי ואיך תוכלו לחסוך כסף? המקצוענים עונים

בעל המקצוע מגיע לתקן את התריס החשמלי, וקובע שהמנוע התקלקל או שצריך להחליף את התריס עצמו. הצרכנים לרוב לא מבינים כלום בתחום, מאמינים לו ולעתים משלמים סכום הרבה יותר יקר ממה שנדרש לתיקון התקלה. אז ממה צריך להיזהר, מדוע לא כדאי למהר להחליף, ואם מחליפים איך יודעים איזה מנוע יתאים.

 

עוד בנושא:

ניקוי ותחזוקת התריסים - איך עושים את זה נכון

מחירון התריסים המלא

לא רק בגלל הרוח: איך לשמור על הבית חמים בחורף

 

"כבעל מקצוע בתחום, אני יכול לומר שפעמים רבות יש ניצול לרעה של חוסר הידע שיש לצרכנים מצד כל מיני חאפרים ושרלטנים", אומר שי אזולאי מתריסי ליאל. "אני מציע לצרכנים להיות ערניים, להישאר ליד בעל המקצוע כשהוא מגיע לתיקון, לברר ולשאול שאלות ולא למהר לשלם סכום שבעל המקצוע מציע.

 הדבר מקומם במיוחד כשמדובר בצרכנים מבוגרים, שלא מבינים ושפשוט מרמים אותם וגובים מהם סכומים גבוהים על תקלות שכלל לא קיימות".

 

"הרמאות הכי גדולה ונפוצה בתחום היא לספר לצרכן שהמנוע התקלקל בזמן שבפועל הוא תקין ורק צריך לכוון אותו, או לחבר את חוטי המנוע אם הם נקרעו", אומר אזולאי. "לעתים מדובר רק ברצועה שנקרעה בתריס עצמו ולא בתקלה במנוע. לעתים רק המפסק של התריס החשמלי התקלקל וזו תקלה שעלות התיקון שלה היא 500-300 שקל (כולל מע"מ). בכל מקרה, אם בעל מקצוע אומר שהמנוע התקלקל או שיש צורך להחליף את התריס, כדאי לבקש חוות-דעת משני בעלי מקצוע נוספים ולא למהר להחליף".

 

במוקד השירות של המקצוענים אומרים: "חוסר הידע היחסי של הצרכן לעומת בעל מקצוע יכול לבוא לידי ביטוי בכל סוגי עבודות, לכן צרכן נבון צריך לעשות מעט 'שיעורי בית' - לקרוא חוות דעת של צרכנים קודמים על אותו בעל מקצוע, לבדוק במחירון המומלץ שהצעת המחיר של בעל המקצוע סבירה ולהיעזר במאגר אמין העומד לצד הצרכנים".

 

על תקלות ורמאויות 

ישנם תיקונים קטנים שאם נעשים בחוסר מקצועיות ותשומת לב הם יכולים להוביל לנזק גדול בהמשך שיגיע לכמה אלפי שקלים. אזולאי: "זה יכול להיות מחוסר מקצועיות של 'כלבויניק', או ממש מתוך רמאות, אבל לא פעם נתקלתי בתקלות שנגרמו למנוע בגלל שמישהו החליף את הרצועות ושם בורג ארוך שגרם לנזק למנוע.

 אסור לשים בורג ארוך, אלא רק בורג מיניאטורי, ועדיף לחבר את הרצועות עם 'ניט', כי ברגע ששמים בורג זה חורט את המנוע והורס אותו. פשוט עובדים ככה על אנשים. גובים כ-200 שקל עבור תיקון הרצועות, אבל מגיעים לאותו בית כמה חודשים אחרי וגובים סכום גבוה עבור החלפת המנוע".

 

תקלה נפוצה נוספת היא שאחד משלבי התריס החשמלי מתנתק. "במקרה כזה אפשר פשוט לבטל את השלב שמתנתק, ולהשתמש בשלבי הרזרבה שנמצאים בתוך הארגז", אומר אזולאי. "אם בעל המקצוע אומר שצריך להחליף את התריס עצמו, שוב, כדאי לבדוק עם לפחות עוד בעל מקצוע נוסף. ההבדל הוא בין תיקון שאמור לעלות 500-300 שקל (כולל מע"מ), לבין רכישת תריס חדש שיכול להגיע לכמה אלפי שקלים. "אם בכל זאת אין ברירה וחייבים להחליף תריס, כדאי לדעת שהדבר לא מחייב להחליף גם את המנוע, אלא רק במקרה שהמנוע הישן אינו יכול לשאת את משקל התריס החדש", מוסיף אזולאי

 

החלטתם להחליף מנוע? חשוב שתקפידו לוודא שבעל המקצוע מחליף גם את הרצועות שתופסות את המוט הראשי. אזולאי: "אם ממילא פותחים את הארגז ומחליפים מנוע, חשוב להחליף גם את הרצועות, כי ממילא כל כמה שנים הן מתבלות ונדרש להחליף אותן".

 

 (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
(צילום: ירון דרוקמן)
 

 

ומה לגבי תריסי גלילה ידניים? אזולאי: "התקלה הנפוצה בהם היא שהרצועה נקרעת בגלל שימוש פראי מדי של צרכנים. סיבה נוספת יכולה להיות שהרצועה שהתקינו אינה איכותית ורק תגרום לבעיות בהמשך ותחייב קריאה לבעל מקצוע אחת לכמה חודשים. במקרה כזה חשוב להקפיד על כך שבעל המקצוע יתקין רצועה חדשה, ולהימנע מהתקנה של רצועה עם זיפים שבוודאות תתבלה מהר. בכל מקרה, לפני שבעל המקצוע עוזב את הבית כדאי לבדוק את התריס כמה פעמים שהוא עולה ויורד כמו שצריך".

  

לפני שרוכשים תריס חשמלי

מתכננים לקנות תריס חשמלי חדש בקרוב? שימו לב שאכן משאירים לכם שלבי תריסים רזרבה. אזולאי: "חייבים להשאיר 4-3 שלבים רזרביים למקרה של תקלות בהמשך, כדי לחסוך ללקוח כמה מאות שקלים באיתור חלקי חילוף בהמשך".

 

במוקד השירות מוסיפים: "גם בבחירת המנוע, כדאי לעשות סקר שוק לפני הרכישה, ולוודא שמקבלים מוצר מחברה אמינה המעניקה אחריות לאורך זמן. לכן, חשוב במיוחד לשמור את תעודת האחריות ואת החשבונית".

 

אז כמה זה עולה ועל מה חשוב להקפיד?

חשוב מאוד להקפיד על התאמה בין משקל התריס ליכולות המנוע, כדי למנוע תקלות בהמשך.

 לכן, אם בעל המקצוע מחליף רק את התריס, קחו בחשבון שזה עניין של זמן עד שייגרם נזק גם למנוע, אם הוא אינו תואם מבחינת המשקל.

 

אזולאי: "לתריס של 1 מ"ר, לרוב יתאים מנוע של עד 20 קילו, שעלותו אמורה להיות לא יותר מ-950 שקל כולל מע"מ. עבור תריס בגודל של 4-3 מ"ר, שלרוב ממוקם בחדרי שינה, יתאים מנוע של 40 קילו, שעלותו 1,500-950 שקל כולל מע"מ. עבור תריס גדול לסלון (לרוב בגובה של 2.20 מטר וברוחב של 3 מטר) יידרש מנוע שמתאים ל-60 קילו או עד 100 קילו תלוי בסוג התריס עצמו. אם מדובר בתריס אלומיניום מוקצף, משקל המנוע אמור להיות 60 קילו ומעלה, וגם מחירו יהיה 1,500-950 שקל. אם זהו תריס אור שעשוי מאלומיניום מלא, המשקל הנדרש של המנוע הוא 100 קילו לפחות, ועלותו 1,200 שקל עד 1,800 שקל, תלוי בגישה ובמורכבות ההתקנה, שכן נדרשים לרוב 2 בעלי המקצוע לצורך החלפת מנוע מסוג זה".

 

מחפשים מתקיני תריסים מומלצים? לרשימה המלאה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון דרוקמן
תריס חשמלי
צילום: ירון דרוקמן
מומלצים