שתף קטע נבחר

מדריך: בוחרים ספרייה לחדר הילדים

על מה חשוב להקפיד מבחינה בטיחותית, איך יודעים אילו מידות להזמין מנגר, מאילו גוונים כדאי להימנע ואלו חומרים מתאימים לפינת העבודה שתשמש את הילד לשנים הקרובות

בשיתוף אתר "המקצוענים"

 

עונת השיפוצים בעיצומה ואם אתם מתכננים בקיץ הקרוב לחדש גם את חדרי הילדים ולא רוצים לבחור בתקופה שבה המחירים בשיאם, תוכלו להקדים קצת את המועד. זה הזמן לתכנן, להסתובב בחנויות השונות לקבל השראה, להתעדכן בטרנדים, לבצע הזמנה בעלות נמוכה יותר כשכוח המיקוח שלכם גבוה יותר ולקבל מקסימום במחיר מינימום.

 

עוד בנושא:

חידוש רהיטים: זה השחור כתום יהיה

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?

זה הקטן מרווח יהיה - עיצוב רב תכליתי

 

לפני הכל, בטיחות: הקפידו על עיגון הספרייה 

"לא משנה איזו ספרייה בוחרים, חשוב להקפיד על עיגון הספרייה לקיר בצורה בטיחותית בשלב ההתקנה", אומר יהודה גולדיס מהנגר הנייד. "ספרייה פינתית לרוב יותר יציבה. חשוב לעבוד עם ברגים ודיבלים מתאימים, לוודא מה המשטח שאליו קודחים (קיר גבס או קיר בטון יהיו בעייתיים), ולוודא שאחיזת הבורג מספיק טובה. במקרה של קירות גבס, למרות שישנם דיבלים מיוחדים לגבס הם לא יכולים לשאת משקל רב כמו זה של ספרייה, אלא רק 3-4 ק"ג לבורג ולא מעבר לכך. במקרה כזה כדאי לעגן את הספרייה עם תומכים מלמטה שיחזקו את הספרייה לכיוון הרצפה. אם הספרייה היא מעל לשולחן, ניתן להוסיף לספרייה שתי דפנות שיישענו על השולחן".

 

מהן המידות המומלצות לפינת הלימוד ולספרייה 

"אם הספרייה היא מעל לשולחן הלימוד לא כדאי שהיא תהיה עמוקה יותר מ-22 ס"מ, מפני שהיא גוזלת משטח השולחן", מסביר גולדיס. "ספרייה שמיועדת לאחסון קלסרים צריכה להיות בעומק של 30 ס"מ לפחות, וחשוב שאורך המדף לא יהיה ארוך מ-80 ס"מ (כמובן שבהתאם לעובי המדף וסוג החומר ממנו הוא עשוי)".

 

 

"גובה הספרייה יכול להיות עד 2 מטרים", אומרת עינב דה-לוי, מעצבת פנים. "כך שניתן להושיט יד ולהגיע לספר מבלי להשתמש בשרפרף. זה פחות מעמיס על החלל וגורם לחדר להיות יותר אוורירי. גובה השולחן המומלץ הוא 75-77 ס"מ, הרוחב המומלץ הוא 1.10 מטר (על מנת שהורה יוכל לשבת לסייע לילד בשיעורי-הבית בצורה נוחה. העומק המומלץ הוא 70 ס"מ. חשוב שהכיסא יהיה עם 4 רגליים ולא על גלגלים, מפני שהם גורמים לילדים לשחק עם הכיסא וזה מפריע להם לריכוז".

 

מירב קצמן, מעצבת פנים, מוסיפה: "אם הילד לא מצליח להגיע עם הרגליים לרצפה, הוא כל הזמן יזוז. במקרה כזה כדאי לקנות לו הגבהה לרגליים, שתהיה מונחת לפני הכיסא".

 

במקרה שאת החדר חולקים שני ילדים, האם כדאי למקם את פינת הלימוד באותו המקום בחדר? קצמן: "זה בהתאם לגודל החדר. ברוב המקרים כדאי יהיה למקם שולחן אחד ארוך אשר בו ישתמשו שני הילדים. במקרה כזה כדאי שהשולחן יהיה ברוחב של 1.60-1.80".

 

מאיזה חומר כדאי לבנות את פינת הלימוד? 

גולדיס: "זה כמובן עניין של תקציב. עץ אורן מספיק טוב לריהוט חדרי ילדים, והוא זול יותר מעץ אלון. אפשרות פופולארית נוספת היא MDF או סיבית. מבחינת ציפוי, האופציה הזולה יחסית היא מלמין, והאופציה היקרה יותר היא פורמייקה".

 

אבל ריהוט לילדים לא חייב להיות רק מעץ. דה-לוי: "ספרייה למשל לא חייבת להיות רק מעץ, אלא גם מגבס, או ממתכת. ניתן לתת תחושה של קלילות בחדר, שחומרים אלו מעניקים בהשוואה לעץ".

 

בבחירת החומרים חשוב להקפיד על משטח שולחן שיהיה נוח לכתיבה. דה-לוי: "הכי נוח ונעים לכתוב ולעבוד על עץ. זכוכית למשל, היא חומר קר ומאוד לא נעים. פורמייקה יותר פרקטית לגילאים קטנים (כשהילדים אוהבים לצייר על הרהיטים). אבל זו לא סיבה לפחד משימוש בעץ, כי תמיד אפשר לשייף אותו ולמחזר אותו עם צביעה מחדש. בכל מקרה, חשוב לשייף את כל הפינות של הרהיטים ובייחוד את החלק הקדמי של השולחן כדי שהוא לא יפריע בעת הנחת הידיים על השולחן. גם בפורמייקה ניתן לייצר קאנט עגול, אך זה נראה פחות יפה מאשר עם עץ".

 

קצמן: "צריך לזכור שהעולם הולך היום לכיוון של פשטות, וממילא רוצים להתחדש ולהחליף בקצב יותר מהיר. ברגע שקונים ריהוט יקר מדי, אז פעמים רבות זה מונע מאנשים להחליף את הריהוט. ואז הילד נשאר שנים ארוכות עם ריהוט שהוא כבר לא מעודכן ולא מתאים לצרכים, רק מפני שהוא עלה הרבה כסף.

 

מה למקם והיכן? 

"אם החדר מספיק מרווח, אני באופן אישי ממליצה למקם את הספרייה ליד השולחן ולא מעליו", אומרת דה-לוי. "זה סוגר את המחשבה ומאפשר פחות שטח אחסון. זה גורם לילדים לטפס על השולחן וזה לא נוח. ברגע שהספרייה היא בגובה שלהם האחסון יותר נגיש ונוח. ניתן למקם מגירות בחלק התחתון, מדפים בחלק העליון ואף לסגור חלק מהספרייה בדלתות עבור משחקים שהם פחות אסתטיים שנרצה להסתיר, ליצירת מראה מסודר ומוקפד יותר".

 

 

קצמן: "ניתן למקם מגירות מתחת לשולחן, כשאני ממליצה על מגירות הצמודות למשטח הכתיבה עצמו ונשלפות בקלות. מגירות שמונחות באחד מצדי השולחן לא משאירות מקום לרגליים. רוחב המגירות המומלץ הוא לא יותר מ-10 ס"מ, מפני שהן לוקחות מהגובה של השולחן, ומעבר לכך יכולות להפריע לישיבה".

 

מאילו גוונים כדאי להימנע? 

דה-לוי: "זה טוב שחדרי ילדים צבועים בגוונים עליזים וצבעוניים, אבל פינת העבודה צריך להביא את הילד לרמת ריכוז עם כמה שפחות הסחות דעת. לכן כדאי לבחור בגוון ניטרלי (לבן, שמנת, אפרפר), ואם בוחרים בגוון של עץ אז להימנע מגוון כהה מדי. הספרייה שלצד השולחן יכולה להיות יותר צבעונית, וגם הכיסא עצמו".

 

קצמן: "כדאי להימנע מצבעים חזקים מדי כמו כתום וצהוב. לעומת זאת, צבעים פסטליים עדינים יכולים להיות יותר מרגיעים ומתאימים לפינת לימוד.

 

מחפשים נגר? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים