אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לרוטב:
3-4
כפות
שמן זית
2
כפות
ממרח פסטו
2
כפות
חומץ בלסמי
1
כף
סילאן
(או דבש)
לסלט:
1
כף
שמן זית
500
גרם
פסטה פנה
או כל פסטה קצרה שאוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן
1/2
כוס
רצועות של פלפלים קלויים וקלופים
ו/או חצי כוס עגבניות שרי מיובשות קצוצות
4
כפות
עלי פטרוזיליה קצוצים
1/2
כוס
זיתי קלמטה, קצוצים גס
2
יחידות
זוקיני
פרוסים דק (לא חייבים)
100
גרם
גבינת פטה, מפוררת
מלח
פלפל שחור גרוס
לפי הטעם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. להכנת הרוטב: מערבבים את מרכיביו עד לקבלת רוטב אחיד.
  2. להכנת הסלט: משמנים את הקערה בכף אחת של שמן זית.
  3. שמים את הפסטה בקערה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד להגשה.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים ומגישים. חשוב להביא את המנה לטמפרטורת החדר לפי ההגשה.
טיפ: לגרסה טבעונית, החליפו את גבינת הפטה בפרוסות ארטישוק משומר בחומץ או שמן זית.