קציצות קינואה ופטריות
כשר
צמחוני
זמן הכנה
0 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
קינואה
1/2 1
כוסות
מים
1/2
כוס
אגוזי מלך טחונים או קמח שקדים
4
יחידות
גזרים בנוניים, מגוררים
1
חופן
אגוזים קצוצים גס
2
חופנים
חמוציות (עדיף ללא סוכר)
3
יחידות
ביצים
1
כף
שמן
1
כפית
חומץ בלסמי
3
יחידות
גבעולי בצל ירוק חתוך דק (רק החלק הירוק)
1/2
כפית
מלח
1
קמצוץ
פלפל שחור טחון, לפי הטעם
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את הקינואה ושמים בסיר (לא מדלגים על שלב השטיפה, אחרת הקינואה תהיה מרירה). מוסיפים את המים ומבשלים 13 דקות עם מכסה סגור. מכבים את הלהבה, ומניחים לסיר לנוח ל-15 דקות. פותחים, מעבירים למגש ומצננים לחלוטין. מעבירים לקערה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, למעט השמן להברשה ומערבבים היטב.
  4. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג, מניחים אותן בתבנית ומשטחים אותן מעט.
  5. מברישים את הקציצות במעט שמן ואופים 30 דקות עד להזהבה.