עוף חמוץ מתוק
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
700
גרם
חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל של כ-4 ס"מ
1
ליטר
שמן סויה או קנולה
1/2
כוס
קמח תופח
1/4
כוס
מי סודה קרים
1
יח'
ביצה
מלח
2
יח'
פלפלים (אדום וצהוב)
חתוכים לקוביות בגודל של כ-4 ס"מ
1
יח'
אננס טרי קלוף
או 1 קופסה אננס משומר, פרוס למשולשים
לרוטב:
5
כפות
דבש
5
כפות
סוכר
1/3
כוס
רוטב סויה
5
כפות
רוטב צ'ילי מתוק
מיץ סחוט מלימון גדול
6
כפות
מים
2
כפיות
קורנפלור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. יוצקים את השמן לסיר שבו הוא יגיע לעומק של 5 ס"מ לפחות ומחממים אותו. הוא מוכן כאשר נוצרות בועות קטנות סביב מרית עץ שמכניסים לתוכו.
  2. בזמן שהשמן מתחמם מערבבים בקערה לבלילה אחידה את הקמח, הסודה, הביצה ומלח. מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים עד שהן מצופות לגמרי. מנערים כדי להיפטר מעודפי בלילה (הציפוי צריך להיות דק).
  3. מטגנים את העוף עד השחמה בכמה סבבים, ומעבירים למגבות נייר.
  4. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב, למעט הקורנפלור וכף מהמים. מבשלים, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם כף המים ומוסיפים לסיר. מבשלים 5 דקות נוספות על אש קטנה, תוך בחישה.
  5. מערבבים בקערת הגשה את העוף, הפלפלים והאננס. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד.