אופן ההכנה:
- חותכים את ענפי הכרישה לחלקים שווים של 10 ס"מ. מעבירים את המקלות לתבנית אפייה ומפזרים מעל את שיני השום.
- מפזרים מעל חתיכות חמאה, ויוצקים את המים לתבנית. מכסים בנייר אפייה ובנייר כסף, וסוגרים בצורה הרמטית.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש על פעולת טורבו לחום של 200 מעלות למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות מוציאים את נייר הכסף ונייר האפייה, וממשיכים לאפות עד לקבלת גוון זהוב. במידה והכרישה רכה מספיק, אפשר לצלות מהר יותר עם פעולת גריל עליון.
- מכינים את הפסטה - מבשלים פסטה מחיטה מלאה בסיר עם מים רותחים וכף מלח.
- לאחר שהפסטה רכה, מוציאים, מסננים ומעבירים לסיר לוהט עם שמן זית. מוסיפים מעט מלח גס ופלפל גרוס. במידה וצריך מעט נוזלים, מוסיפים את הנוזלים שיצאו מהכרישה הישר לתבנית האפייה (הנוזלים עשירים בטעם, ולכן חשוב לנצל אותם).
- כשהפסטה מוכנה, מוציאים חלק מהמקלות מתבנית האפייה ומערבבים בתוך הפסטה, ואת כל מה שנשאר מפזרים מעל המנה.
- הגשה - מעבירים את הפסטה לקערת הגשה, סוחטים מעל לימון, מפזרים מעט צ'ילי אדום, מגרדים מעט פרמזן ומקשטים בפרחי מאכל אכילים.