עוגיות עם ריבת תותים

המצרכים: 1 ביצה M 160 גר' קמח לבן מנופה 2 כפות סוכר לבן 60 גר חמאה/מחמאה
למילוי - ריבת תותים / קונפיטורת תותים / ממרח שוקולד לבן / ממרח שוקולד חלב
2 צפייה בגלריה
עוגיות לב וריבה
עוגיות לב וריבה
(צילום: Shutterstock)
אופן הכנה:
  1. בקערה בינונית שמים את הביצה, קמח לבן מנופה, סוכר, חמאה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות.
  3. על נייר אפייה מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, בעזרת חורצנים יוצרים צורות של לבבות או כל צורה אחרת שרוצים. יוצרים לפחות חמש עוגיות בלי חור וחמש עוגיות עם חור.
  4. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים למשך 10 דקות. אם העוגיות מוכנות, מוציאים ומצננים.
  5. ממלאים את העוגיות עם ריבת תותים או ממרח שאוהבים. טיפ: ניתן לצפות את העוגיות בצדדים עם מעט ממרח שוקולד ולצפות עם סוכריות צבעוניות.

עוגיות גבינה ויוגורט עזים מעודנות

המצרכים: 1/2 כוס קמח לבן מנופה 3 פרוסות גבינה צהובה, חתוכות לקוביות קטנות 1 כף יוגורט עזים 50 גר' חמאה 1 כף גרעיני חמניות 1 כף גרעיני דלעת 1 כף זיתים ירוקים, מגולענים חתוכים לפרוסות 1 כפית אורגנו יבש 1/2 כפית מלח קורט אבקת אפייה
אופן ההכנה:
  1. מכניסים את כל המצרכים לקערה קטנה ולשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. על תבנית מניחים נייר אפייה ויוצרים מהתערובת עיגולים ומשטחים אותם.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.
  4. לאחר האפייה מצננים היטב ומגישים.
  5. הצעת הגשה: מניחים את העוגיות על גרגירי תירס, אפונה וקוביות פלפל אדום עם מעט שמן זית ומקשטים עם זרעי קצח ועלי זעתר טריים.
  6. הצעת הגשה 2: מניחים את העוגיות בקערת הגשה לצד ירקות צבעוניים חתוכים לרצועות ופלטת גבינות הולנדיות כמו גאודה, ליידן, אדם וכו'.

עוגיית לב ענקית

המצרכים: 356 גר' קמח לבן מנופה + 1/2 כפית אבקת אפייה או קמח תופח 4 וחצי כפות סוכר לבן 1 ביצה L 60 גר' חמאה 1 כף פצפוצי שוקולד לבן 1 כף פצפוצי שוקולד מריר
2 צפייה בגלריה
עוגיות לב וריבה
עוגיות לב וריבה
(צילום: Shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לטמפ' של 180מעלות.
  2. בקערה בינונית מניחים את הקמח התופח או את הקמח הלבן המעורבב היטב עם אבקת אפייה, מוסיפים את הסוכר הלבן, חמאה, ביצה ופצפוצי שוקולד ולשים עד לקבל בצק אחיד.
  3. על נייר אפייה מקמחים עם קמח לבן מנופה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
  4. יוצרים צורת לב באמצעות הידיים או באמצעות סכין או שבלונה בצורת לב.
  5. מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מורחים קלות עם ביצה ואופים עד שתחתית העוגיה מזהיבה.
  6. טיפים: ניתן להכין שני לבבות, ליצור באחד חור באמצעות קורצן, ולאחר האפייה למרוח בריבת תותים או ממרח שוקולד. ניתן לקשט עם סוכריות צבעוניות.
המתכונים באדיבות שירי דרור - סדנאות בישול לכל המשפחה