טארט ענבים, מירב גביש
כשר
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
10
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבסיס:
1/2 1
כוסות
‭1 1/2‬ קמח
1/8
כפית
מלח
6
כפות
סוכר
70
גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1
יח'
ביצה טרופה
1
כף
מים
1
כפית
תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
למלית:
1
מכל
שמנת מתוקה להקצפה
2
כפות
גדושות אבקת פודינג
2
כוסות
ענבים ירוקים, פרוסים או שלמים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הבצק: שמים במעבד המזון את הקמח, המלח והסוכר ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, עד שמתקבלים פירורים קטנים. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים בפולסים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. אוספים את הבצק, יוצרים ממנו כדור ומשטחים לדיסקית. עוטפים היטב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ. קורצים בו עיגולים בקוטר הגדול ב-2 ס"מ מקוטר התבניות. מעבירים את הבצק לתבניות ומרפדים את הבסיס והדפנות. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות. מאחסנים במקרר 20 דקות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אפייה וממלאים את התבניות בקטניות יבשות (הן ישמשו משקולות וימנעו מהבצק לתפוח באפייה).
  5. אופים 10 דקות, מסירים את הקטניות ונייר האפייה ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שמרכז הקלתיות מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומקררים.
  6. המלית: מקציפים את השמנת והפודינג לקצפת יציבה. מורחים את הקצפת על הקלתיות ומקשטים בענבים. מגישים מיד.
אפשר להכין מראש? את הקלתיות האפויות - עד 3 ימים, שומרים עטופות היטב בניילון נצמד. ממלאים בקצפת ובענבים לפני ההגשה.

עוד מתכונים של מירב גביש בבלוג גבישס