טירמיסו

המצרכים (8 מנות בגביעים או בכוסות): 3 מכלים (750 גר') גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת אחרת בעלת ‭30%‬ שומן או יותר 1/2 כוס (60 גר') אבקת סוכר ‭ 1/2‬ מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה ‭ 1/3‬ כוס (80 מ"ל) קפה אספרסו חזק מצונן או קפה נמס מ-2 כפות קפה ו־80 מ"ל מים מצונן 200 גר' בישקוטים
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערת המיקסר את הגבינה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אחיד. מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה, תוך כדי הקצפה, ומקציפים עד שהקרם אחיד וקליל.
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים במזיגה אטית מחצית מכמות הקפה. מערבלים קצת, עד שהקרם אחיד.
  3. מניחים את הבישקוטים בצלחת ומטפטפים עליהם את יתרת הקפה.
  4. שוברים את הבישקוטים לשניים או לשלושה חלקים, כך שאפשר יהיה להניח אותם בתחתית הכוסות. מניחים 3-2 חתיכות בתחתית כל כוס, ויוצקים מעל מקרם הגבינה עד לגובה מחצית הכוסות.
  5. מניחים שכבת בישקוטים נוספת ומעליה מחלקים את יתרת הקרם. אפשר להגיש מיד.

פאדג' שוקולד ללא אפייה

אפרת סיאצ'י
המצרכים (לתבנית בגודל 15X20 ס"מ): 200 גר' (2 חבילות) שוקולד מריר או חלב 200 גר' (2/3 כוס) חלב מרוכז ממותק 1 כפית תמצית וניל 2/3 כוס אגוזי מלך, חתוכים גס
7 צפייה בגלריה
פאדג' שוקולד ואגוזים
פאדג' שוקולד ואגוזים
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את השוקולד והחלב הממותק, ומחממים אותם במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים את תמצית הוניל ואת האגוזים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית ומצננים במקרר במשך שעתיים. מוציאים וחותכים לריבועים בגודל 3X3 ס"מ (לפריסה נוחה טובלים סכין במים רותחים, לפני כל חיתוך).

פודינג לחם ובננות

קוראים לו פודינג לחם, אבל בעצם זוהי עוגה משגעת שמכינים במהירות - ונהנים, על הדרך, גם מבית עם ניחוחות שלא מהעולם הזה. מתאים גם כארוחת בוקר בשבת, עם שאריות החלה מאתמול.
המצרכים (לתבנית בגודל כ-22X23 ס"מ): חמאה לשימון התבנית 10 פרוסות חלה (אפשר לא טרייה) 2 בננות, חתוכות לפרוסות ברוחב כחצי ס"מ 5 ביצים ‭ 1/2‬ כוס (100 גר') סוכר 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 1 כוס (240 מ"ל) חלב ‭ 1/4‬ כפית אבקת קינמון 3 כפות צימוקים צהובים 2 כפות סוכר 25 גר' חמאה, חתוכה לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בנדיבות בחמאה.
  2. חותכים את פרוסות החלה לארבע, ומסדרים אותן בתבנית בצפיפות, כך שיחפפו מעט זו לזו. נועצים ביניהן את פרוסות הבננה.
  3. שמים בקערה את הביצים וטורפים. מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מוסיפים את השמנת, החלב והקינמון ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הצימוקים, הסוכר ופיסות החמאה.
  4. אופים כ־30 דקות, עד שהמאפה יציב.
  5. חותכים לריבועים ומגישים חם - אפשר לצד גלידה, שמנת חמוצה, ריבה טובה או סירופ מייפל.

חיתוכיות פיסטוק ושוקולד לבן

מורן גיל
המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
220 גר' חמאה 150 גר' סוכר לבן 300 גר' קמח לבן חופן פיסטוקים טחונים (1) 1 כפית מלח שולחן 2 חלמון מביצה L 250 גר' שוקולד לבן חופן פיסטוקים חתוכים גס (2)
7 צפייה בגלריה
Jיתוכיות פיסטוק ושוקלד לבן
Jיתוכיות פיסטוק ושוקלד לבן
חיתוכיות פיסטוק ושוקלד לבן
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים את החמאה והסוכר הלבן לתערובת תפוחה ובהירה.
  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נטמעות בתערובת התפוחה.
  3. טוחנים 100 גרם פיסטוקים (1) לאבקה ומוסיפים לתערובת.
  4. מוסיפים את הקמח הלבן והמלח ומקפלים את 75 גרם הפיסטוקים החתוכים גס (2) והשוקולד הלבן לתוך התערובת.
  5. משטחים את התערובת על תבנית מלבנית עם נייר אפייה ומפזרים מעליה עוד שוקולד לבן ופיסטוקים, לפי העין.
  6. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות לכ-30-35 דקות ומוציאים ישר למקפיא כדי לעצור את המשך אפיית העוגה שבתבנית. כעבור כשעתיים מוציאים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין גדולה וחדה חותכים לחיתוכיות בגודל שאוהבים.

קרם וניל בעיטור עוגיות ופירות

המצרכים (לכ-4 מנות): 1 מיכל שמנת מתוקה אבקת פודינג וניל 1 כוס חלב 1 כוס עוגיות ערגליות שוקולד (או כל עוגיה ממולאת אחרת שאוהבים) 2 תותים, חתוכים לקוביות
אופן ההכנה:
  1. מכינים פודינג וניל - מערבבים יחד את השמנת המתוקה, אבקת הפודינג בטעם וניל ואת כוס החלב לכדי תערובת פודינג סמיכה.
  2. שוברים את הערגליות לחתיכות גסות.
  3. מרכיבים את המנה - בגביע יין מניחים בתחתית את שברי עוגיות הערגליות, מעל מניחים כמות נדיבה של קרם פודינג ומעטרים מעל בתותים חתוכים. אפשר לקשט גם מעל בשברי עוגיות.

מוס נוגט עם פירורים

המצרכים (10 מנות בגביעי יין): כ-150 גר' עוגיות חמאה 1 מכל (350 גר') ממרח אגוזים וקקאו 1/2 2 מכלים (1/2 2 כוסות - 625 מ"ל) שמנת מתוקה
7 צפייה בגלריה
מוס נוגט
מוס נוגט
(צילום: דני לרנר)
אופן ההכנה:
  1. מפוררים את העוגיות לפירורים גסים.
  2. שמים במעבד מזון עם להב הפלדה את ממרח האגוזים ומכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה, ומעבדים לקרם חלק.
  3. מקציפים את יתרת השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  4. מעבירים את קרם האגוזים אל הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבל קרם אוורירי ואחיד.
  5. מוזגים מהקרם אל הגביעים, עד מחצית גובהם. מכסים את הקרם בכף גדושה של פירורים, ומוזגים מעליהם שכבה נוספת של קרם. מסיימים בשכבה נוספת של הפירורים.
  6. אפשר להגיש מיד, אבל מומלץ לאחסן במקרר כרבע שעה (ואפשר יותר, כמובן).

פאי תפוחים

המצרכים (10 מאפים): 10 ריבועים (1/2 חבילה) של בצק עלים מוקפא ומופשר או 400 גר' בצק עלים מוקפא ומופשר, חתוך לריבועים בגודל 9X9 ס"מ ‭ 1/2‬ כוס ריבת משמש 1 כוס (100 גר') אגוזי מלך או פקאן, קצוצים 3 תפוחים ירוקים, קלופים, נקיים מליבה, חצויים וחתוכים לפרוסות דקות ‭ 1/2‬ כוס (100 גר') סוכר ‭1/2‬ כפית אבקת קינמון 25 גרם חמאה, חתוכה לפיסות קטנות 1 ביצה, טרופה
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
  2. מניחים את ריבועי הבצק בתבניות, במרווחים גדולים ככל האפשר. מורחים את הריבועים בריבה, ומותירים שוליים נקיים מריבה ברוחב 1 ס"מ.
  3. מפזרים על הריבה את האגוזים. מניחים על האגוזים את פרוסות התפוחים, כך שיחפפו מעט זו לזו. מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ואת פיסות החמאה.
  4. מברישים את שולי הבצק בביצה הטרופה ואופים 25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים (באמצע האפייה מחליפים בין התבניות). מגישים חם.

עוגת בננה ללא גלוטן

המצרכים (לתבנית ריבועית בגודל 20X20):
250 גר' אבקת שקדים (קמח שקדים) 100 גר' סוכר חום כהה 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1 כפית קינמון 3 ביצים 2 בננות, מעוכות במזלג 3 כפות שמן קוקוס/קנולה 1 כפית מחית וניל
לציפוי - 200 גר' שמנת חמוצה 15% 1 כף מחית וניל 3 כפות מייפל
7 צפייה בגלריה
עוגת בננה ללא גלוטן, מורן גיל
עוגת בננה ללא גלוטן, מורן גיל
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומכינים את התבניות עם נייר האפייה.
  2. מערבבים היטב בקערה את אבקת השקדים, הסוכר, הסודה לשתייה והקינמון ביחד.
  3. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שמתקבלת לנו מלית אחידה. לאחר מכן מוסיפים את הבננות המעוכות, השמן ומחית הוניל וממשיכים לערבב עד שמתקבלת מלית עוגה אחידה.
  4. שופכים את המלית לתוך התבנית עם נייר האפייה, ומכניסים לתנור ל-30-33 דקות, או עד אשר ננעץ קיסם במרכז העוגה והוא ייצא משם לח ועם פירורים. מצננים את העוגה לגמרי (בטמפרטורת החדר).
  5. מכינים את הציפוי - מערבבים את כל המצרכים ביחד בעזרת מטרפה עד שמתקבל לנו ציפוי חלק ומבריק. לאחר שהעוגה התקררה נמרח בעדינות את הציפוי ונכניס את העוגה למקרר להתקררות נוספת של שעה לפחות עם הציפוי.
  6. חותכים את העוגה לריבועים, וזוללים.

חטיפי שוקולד טבעונים עם וחמאת בוטנים

אולגה טוכשר
המצרכים (20-15 חטיפים בינוניים): 1 עד 1/2 1 כוסות (300-200 גר') סוכר לבן או חום 1/2 כוס (70 גר') אבקת קקאו איכותית 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס קמצוץ מלח 1/2 כוס (130 גר') חמאת בוטנים 3 כוסות (300 גר') שיבולת שועל שלמה
7 צפייה בגלריה
חטיפי שוקולד חמאת בוטנים
חטיפי שוקולד חמאת בוטנים
(צילום: אולגה טוכשר)
אופן ההכנה:
  1. שמים בסיר קטן את הסוכר, אבקת הקקאו, חלב הקוקוס, שמן הקוקוס ומלח. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב 3-2 דקות נוספות אם רוצים חטיפים רכים, או 6-5 דקות אם מעדיפים חטיפים קשים יותר.
  2. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בתערובת השוקולד.
  3. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את כל שיבולת השועל בבת-אחת. מערבבים היטב במשך 3-2 דקות, עד שהיא מתכסה לגמרי בתערובת חמאת הבוטנים והשוקולד.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים. לחלופין, אפשר ליצור מהתערובת כדורים בידיים רטובות, להניח על נייר האפייה ולשטח מעט.
  5. מקררים לטמפרטורת החדר, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות. שומרים במקרר עד שבועיים, בקופסה אטומה. לפני ההגשה מוציאים מהמקרר וחותכים לפסים או לריבועים.

כנאפה מהירה במיוחד

המצרכים (לכנאפה במחבת בקוטר 24 ס״מ):
לכנאפה - 150 גר' שערות קדאיף (מומלץ קפואות) 100 גר' חמאה מומסת 250 גר' ריקוטה 50 גר' גבינת עיזים מעודנת ורכה
לסירופ - 1/2 1 כפות של מי ורדים 100 גר' סוכר 160 מ"ל מים
להגשה - חופן פיסטוק, שבור גס
7 צפייה בגלריה
כנאפה, מורן גיל
כנאפה, מורן גיל
(צילום: מורן גיל)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת על להבה בינונית. מערבבים היטב בקערה את שערות הקדאיף עם החמאה המומסת, ומסדרים שכבה דקה על המחבת החמה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות עד לקבלת תערובת אחידה, ומורחים שכבה דקה מהתערובת על שערות הקדאיף שמטוגנות במחבת.
  3. מכסים עם שאר שערות הקדאיף, ומתחילים לטגן את הצד התחתון במשך כחמש דקות עד שהשכבה התחתונה משחימה מעט.
  4. מכינים את הסירופ - בסיר קטן מרתיחים את כל מצרכי הסירופ עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה.
  5. הופכים את הכנאפה – לוקחים צלחת שגדולה מעט מקוטר המחבת, מכסים את פתח המחבת בצלחת והופכים את הצלחת והמחבת, כך שהחלק של הכנאפה שעבר טיגון הוא כרגע החלק העליון והוא חשוף על הצלחת. מחליקים את הכנאפה ההפוך מהצלחת למחבת, ומטגנים במשך כחמש דקות נוספות.
  6. בעזרת כף שופכים את הסירופ בנדיבות על הכנאפה, עד שהוא שוחה מעט במי הסוכר ומגיע עד לחלק התחתון של הכנאפה שעובר טיגון.
  7. מציצים מהצד ומטגנים עוד כדקה עד ששערות הקדאיף הופכות לצבע חום בהיר.
  8. מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים, ומגישים חם.