סירות חצילים
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יחידה
זוקיני
1
יחידה
קישוא (את הקישואים והזוקיני אפשר להחליף בבטטה קטנה)
3
יחידות
עגבניות בשלות
1
יחידה
פלפל אדום
1
יחידה
פלפל ירוק
1
יחידה
בצל קצוץ
3
יחידות
שיני שום קצוצות
2
יחידות
חצילים חצויים לאורך
1
כפית
מלח
1/4
כפית
פלפל שחור
3
כפות
שמן זית
1
כף
רסק עגבניות
מעט
ענפי טימין טרי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים מעט את התבנית.
  2. חותכים את הזוקיני, הקישוא, העגבניות, הפלפלים והבצל לקוביות קטנות בגודל של 1/2 ס"מ. קוצצים את השום. שמים את הכול בקערה.
  3. מרוקנים את החציל - חורצים בחציל פסים לאורכו ולרוחבו. חשוב לא להגיע עם הסכין עד הקליפה ולהשאיר דפנות של כ-1 ס"מ. מוציאים את קוביות החציל בעזרת כף ומוסיפים אותן לקערה עם הירקות החתוכים.
  4. מוסיפים לקערה את המלח, הפלפל, שמן הזית ורסק העגבניות ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד של הירקות.
  5. ממלאים את את סירות החצילים בירקות מפזרים מעל ענפי תימין ואופים במשך כ-40 דקות.