בעוד שקולות המלחמה עדיין מהדהדים בדרום ובצפון, נרשם השבוע הישג יוצא דופן בעכו - קבוצת לוחמים, חלקם עדיין במדים, סיימו מסע מקצועי מאתגר שהפך אותם ממגיני המדינה למובילי החדשנות הטכנולוגית שלה. זהו לא רק סיפור על הסבה מקצועית, אלא על תקווה מתחדשת באזור שזקוק לה יותר מתמיד.
אתמול (שלישי) נערך בעכו טקס סיום חגיגי של כיתת "לוחמים להייטק", פרויקט ייחודי המשלב כוחות בין עמותת "עתידים", מנהלת "שער לעתיד" של צה"ל, האגף והקרן לחיילים משוחררים, קרן סטף, מפעל הפיס, ענקית הספנות העולמית ZIM וחברת CyberproAI. הלוחמים, שרק לפני זמן קצר אחזו בנשק - נושאים עכשיו את דגל ההתחדשות הטכנולוגית והכלכלית של הצפון.
כשנחישות הופכת לקוד
"ראיתי אותם מתחילים מאפס ומגיעים לרמת התמחות מרשימה", מספר יונתן בן-עזרא, מדריך Full-Stack ראשי בחברת CyberproAI ישראל. המסלול, שנמשך חמישה חודשים אינטנסיביים, לא היה פשוט. הלוחמים רכשו יסודות פיתוח תוכנה, תכנות מתקדם והתמחו בטכנולוגיות חדשניות כמו UXUI, Oracle SOA, Kafka, Digital ו-ZIMBLAS.
אולם האתגר האמיתי היה השילוב בין הלימודים למציאות הביטחונית המורכבת. רבים מהמשתתפים נקראו במהלך ההכשרה לשירות מילואים ממושך, נאלצו להחליף את המקלדת בנשק ולחזור - לעתים עייפים ומותשים - לכיתת הלימוד. התוכנית, מצדה, הוכיחה גמישות והתאימה את מתכונת ההכשרה למציאות המשתנה.
3 צפייה בגלריה


במהלך השנה הם נאלצו לא פעם להחליף את המקלדת בנשק. מסיימי התוכנית בטקס הסיום
(צילום: עמי בן שמעון)
"סיום ההכשרה הוא רגע משמעותי לא רק עבור הבוגרים, אלא גם עבורנו", מדגישה קרן חדד, מנהלת תוכנית "לוחמים להייטק" מבית "עתידים" - תוכנית שהוקמה בשיתוף עם צה"ל, האגף והקרן לחיילים משוחררים, קרן סטף, מפעל הפיס וחברות מובילות בתעשייה.
"לראות אותם מסיימים את התוכנית בהצלחה, בייחוד אחרי התקופה המאתגרת שעברו, זו ההוכחה לכוח של התוכנית וליכולת שלה לפתוח דלתות לחיים חדשים", מוסיפה חדד.
3 צפייה בגלריה


מילואימניקים בדרום לבנון. "שילובם של לוחמים בתעשייה הטכנולוגית הוא לא רק מהלך חברתי חשוב, אלא גם חיזוק משמעותי למשק הישראלי"
(צילום: דובר צה"ל)
הייחודיות של המחזור הזה טמונה לא רק בהכשרה עצמה, אלא במודל שנבנה סביבה. חברת ZIM לא רק תמכה בהכשרה, אלא צפויה לגייס את רובם המוחלט של הבוגרים, מה שהופך את התוכנית למודל של הכשרה ממוקדת עם השמה ישירה בתעשייה.
"אנו גאים לקבל אל שורותינו צעירים מוכשרים שסיימו שירות מפרך ומשמעותי", אומר רונן יאיר, ראש מערך הפיתוח ומרכז החדשנות ZIMLABS בחברת ZIM. "צים, אחת מעשר חברות הספנות הגדולות בעולם, מבדלת את עצמה באמצעות קידום ערכים של חדשנות וטכנולוגיה. אנו בטוחים שבוגרי הקורס יצטרפו למסע שלנו לעבר עתיד של הצלחות".
"חיזוק משמעותי למשק הישראלי"
קבוצת Aman, הגורם שיעסיק את הבוגרים במיקור חוץ עבור חברת צים, תקלוט בימים הקרובים את העובדים לשורותיה ותהיה אחראית על התפתחותם המקצועית, הליווי שלהם בתקופת ההכשרה, שימורם והפיכתם לחלק מאלפי עובדי הקבוצה.
עבור הצפון, שעדיין מתמודד עם אתגרי המלחמה, הבוגרים הללו מהווים הרבה יותר מקבוצת עובדים חדשים - הם סמל להתחדשות ולחוסן; החזרה לצפון אינה רק פיזית, אלא גם כלכלית ותעסוקתית, ובוגרי ההכשרה משמשים כוח חלוץ בתהליך השיקום
"שילובם של לוחמים בתעשייה הטכנולוגית הוא לא רק מהלך חברתי חשוב, אלא גם חיזוק משמעותי למשק הישראלי", מדגיש אלון רייטר, סמנכ"ל משאבי האנוש בקבוצת Aman. "מדובר באנשים בעלי חוסן מנטלי, יכולת למידה מהירה ועבודה תחת לחץ - תכונות שהופכות אותם לעובדים מצוינים בעולם ההייטק.
"קבוצת Aman, כגורם המעסיק שמלווה את העובדים בצים, דואגת להעניק להם את הכלים הדרושים כדי להצליח, גם מבחינת הכשרות מקצועיות וגם במעטפת תעסוקתית יציבה", מוסיף רייטר. "זהו מודל שמייצר ערך כפול - הן למעסיקים שמקבלים כוח אדם איכותי, והן לעובדים שמקבלים הזדמנות אמיתית להשתלב בענף הצומח ביותר במשק".
עבור הצפון, שעדיין מתמודד עם אתגרי המלחמה, הבוגרים הללו מהווים הרבה יותר מקבוצת עובדים חדשים - הם סמל להתחדשות ולחוסן; החזרה לצפון אינה רק פיזית, אלא גם כלכלית ותעסוקתית, ובוגרי ההכשרה משמשים כוח חלוץ בתהליך השיקום.