בשיתוף התעשייה האווירית
איך הדור הצעיר יכול להשאיר חותם ? מתוך "פורום דור העתיד"
(צילום: סנטרל הפקות)
להיות אסטרונאוט או מגלה ארצות הייתה בעבר שאיפה נפוצה בקרב צעירים סקרנים מלאי מרץ. היום החלום הוא להקים את הסטארט-אפ הבא או לעשות אקזיט. אבל מה יקרה אם כל אחד מאיתנו יחלום לא רק על הצלחה אישית, אלא על שינוי שיכול לבנות את ישראל של המחר? בפאנל מיוחד שהתקיים השבוע בכנס TeenTalkIL בשיתוף התעשייה האווירית, עלתה השאלה איך הדור הצעיר יכול להשאיר חותם - לא במונחים של עוקבים או כסף, אלא בהשפעה אמיתית על עתיד המדינה והעולם.
מהמעבדה לשדה הקרב: הפיתוחים מצילי החיים של התעשייה האווירית
מנחה הפאנל, טל שנהב, שיתף בחוויה האישית שלו: "במהלך המתקפה האיראנית נתקעתי בלב תל – אביב, במרחב פתוח. הרגשתי שכל רגע אני הולך למות. הסיבה היחידה שבזכותה הרגשתי מוגן היא העבודה שלהם, מערכת החץ, הפיתוח שמשאיר אותנו היום בחיים".
"99% מהטילים הבליסטיים שנורו בשתי המתקפות האיראניות יורטו על ידי מערכות ההגנה שלנו", פותח יניב, מהנדס בתעשייה האווירית. "כל טיל נושא כחצי טון חומר נפץ - אתם לא רוצים לדעת מה היו ההשלכות בלי היירוט".
התעשייה האווירית מעסיקה כ-15 אלף עובדים, מחציתם מהנדסים, והיא החברה הביטחונית הגדולה בישראל. בזכות השאיפות וההצלחות של החברה, היא זכתה ב-33 פרסי ביטחון ישראל. גם בפן האנושי הם עושים חייל עם דירוג במקום השביעי בדו"ח השנתי של חברת BDI "100 החברות שהכי טוב לעבוד בהן" לשנת 2024.
"אנחנו, בית המכ"ם הלאומי, בית החלל הלאומי. התעשיה האווירית היא חברה מיוחדת, יותר נכון ייחודית בנוף, לא רק הישראלי אלא בעולם כולו. יש מספר בודד של חברות שיודעת להתעסק במגוון כל כך רחב של תחומים כמו התעשיה האווירית. החל ממטוסים, ממש מטוס אזרחי, וכלה בפיתוח של טילים ומערכות קרקעיות ורובוטים ולוויינים". מסביר יניב ומרחיב על מה שהיום כבר נתפס כמובן מאילו: "עובדה שבכל רחבי המדינה התעוררו לבוקר שגרתי לאחר מתקפת הטילים מאיראן. אנשים הלכו לעבודה כרגיל, זה מעיד על היקף ההצלחה של המערכת שלמעשה הוכיחה כמעט לראשונה עד כמה היא מצילת חיים".
2 צפייה בגלריה
פורום דור העתיד - התעשייה האווירית
פורום דור העתיד - התעשייה האווירית
מיקה בן סעיד, ליעד אגמון ויניב ב"פורום דור העתיד"
(צילום: אור גפן)
"תהיו מוכנים לעבוד קשה במשך שנים רבות"
בפאנל השתתפו גם יזמים צעירים שתרמו מהניסיון והתובנות שלהם: ליעד אגמון, יזם שמכר את הסטארט-אפ שלו למקדונלד'ס במאות מיליוני שקלים או דולרים, ומיקה בן סעיד, בת 16, חניכה בעמותת "יוניסטרים" שמפתחת עם חבריה אפליקציה שתעזור לכל נער להפוך ליזם. "אנחנו רוצים להקנות לבני נוער את הנגישות והכלים לעולם היזמות", מסבירה בן סעיד. "ללמד אותם מאיפה מתחילים, איך מזהים בעיה שצריך לפתור, ואיך הופכים רעיון למיזם מצליח. חשוב לנו להעביר את המסר שהם לא לבד - יש להם את כל הטכנולוגיה והתמיכה שהם צריכים". לדברי בן סעיד, כל רעיון, בין אם פשוט או מסובך, ניתן להגשמה. "אנחנו מאמינים שלבני נוער יש את כל הכלים - הם בסך הכל צריכים את ההכוונה הנכונה כדי באמת לעשות שינוי. הם מאוד רוצים להשפיע, וזה בדיוק מה שאנחנו מאפשרים להם".
אגמון, מצדו, מביא את הפרספקטיבה של מי שכבר הגשים חלום גדול. "לצעירים שמקשיבים לנו - צריך לחלום רחוק וצריך שהחלומות יהיו קשים להשגה", הוא מדגיש. "אל תצפו להצלחה מהירה. תהיו מוכנים לעבוד קשה במשך שנים רבות. אין קיצורי דרך, זה פשוט לא קיים". הוא מוסיף שההצלחה מגיעה כשמזהים צורך אמיתי של לקוחות ועובדים קשה כדי לספק להם פתרון. "אנחנו לא חשבנו שיש לנו רעיון מיוחד, אלא הבנו שיש לנו רעיון טוב שלקוחות רוצים, ועבדנו מאוד קשה כדי להבין מה אנחנו הולכים לעשות שישנה את הדרך שבה הלקוחות שלנו עובדים".
2 צפייה בגלריה
ליעד אגמון
ליעד אגמון
"ה-AI עומד לשנות את הכל": ליעד אגמון
(צילום: אינסייט פרטנרס)
מי מפחד מ-AI?
באשר לעתיד, אגמון מזהיר: "AI הולך לשנות את הכל. בני נוער שלא יבינו שטכנולוגיה הולכת להיות 90% ממה שיהיה בעולם בעשורים הקרובים - יישארו מאחור. זו כמעט קריאה נואשת: אתם חייבים להכיר טכנולוגיה ולהעמיק בה כדי לא להיות מוחלפים על ידה".
התעשייה האווירית מהווה דוגמה מובהקת לחיבור בין טכנולוגיה מתקדמת לערכים לאומיים. "בואו תעזרו לנו לעזור לכם", קורא יניב לבני הנוער. "אנחנו רוצים אתכם שותפים בעיצוב העתיד. מי שמתחבר לתחום הטכנולוגי – אני קורא לו ללכת ללמוד ולהתמקצע בתחומי המדעים וההנדסה ולחלום בגדול. הכל אפשרי".
טכנולוגיה לצד ערכים
הפאנל הדגיש מסר חשוב: הדור הצעיר של היום לא צריך לחכות לאף אחד. כמו שהדורות הקודמים יצרו פיתוחים משני חיים כמו WAZE או דיסק און-קי והפכו את ישראל למעצמת הייטק, כך הדור הזה צריך למצוא את הדרך שלו להשפיע. בעידן שבו טכנולוגיה וערכים נפגשים, כל רעיון, כל יוזמה, כל פעולה קטנה, יכולה להיות צעד ראשון בדרך לשנות את העולם. ההזדמנות להשפיע ולהגן על המדינה נמצאת כאן, עכשיו, והיא פתוחה לכל מי שמוכן להשקיע, לחלום ולהשאיר חותם.
בשיתוף התעשייה האווירית
פורסם לראשונה: 11:20, 14.01.25