בשיתוף עמותת "רוח טובה" מקבוצת אריסון
באוקטובר 2023, הדי ג'יי עפרה ברעם הייתה בעיצומן של ההכנות ל"רייב אופרה", מופע מיוחד שהיה פסגת חלומותיה, עד שהגיע ה-7 באוקטובר ושינה הכל. "פתאום התחלתי לפחד. חששתי להופיע. זה נהיה קשה", היא נזכרת. "פחדתי לקחת אחריות על קהל מאז מה שקרה בנובה. חששתי שלא אעלה יותר על במה".
הביקוש מהחיילים, שפנו אליה באופן אישי כדי שתגיע ותתקלט בבסיס שלהם, גרם לה לשנות את דעתה. "מהר מאד התחילו להגיע בקשות מחיילים לבוא לשמח אותם", היא מספרת. "הם הצליחו לעזור לי, והוציאו אותי מהבית. הם שחררו את הפחד. הרגשתי שזה גדול יותר ממני. הם עזרו לי נפשית, אז עכשיו אני עוזרת להם. וכך זה נהיה מטורף וגדול".
3 צפייה בגלריה
עפרה ברעם
עפרה ברעם
שמח על הטנק: הדי ג'יי עפרה ברעם
(פרטי)
במסיבות היא קופצת ורוקדת על טנקים עם דגל ישראל, ומשתמשת ברמיקסים מיוחדים שיצרה שהחיילים אוהבים במיוחד. "כל חייל שתדברי איתו יגיד שזה הכי עוזר להם", היא אומרת בביטחון מלא. "ובכל זאת לא מדברים על זה מספיק, לא מתקצבים את זה. אני לא מקבלת תמיכה מאף גוף ממוסד. די ג'יים לא מתוקצבים ולא נספרים. אבל גם להגיע לשבעה חיילים, זה לא פחות מ 700, כי אם זה מה שהם צריכים - זה מה שחשוב לי לתת להם. מה שאנחנו עושים לא פחות חשוב מאוכל וציוד טקטי, והייתי רוצה שיהיו יותר מודעים לזה, כדי שיהיו תקציבים, שיצטרפו עוד די ג'ייז וכדי שיתעדפו את זה".
החמ"ל נוצר אורגנית, כשברעם לא הצליחה לענות על כל הבקשות בעצמה ולנסוע לכל עבר. "מצאתי את עצמי נוסעת ביום אחד מהצפון לדרום, מאד קשה", היא נזכרת. "איגדתי חברים ודי ג'ייז שאני מכירה מכל שנות העבודה שלי בתחום. וזאת למרות שדי ג'ייז ואנשי חיי הלילה נפגעו כלכלית בצורה קשה מאז תחילת המלחמה. מה גם שנפשית קשה להגיע לבסיסים, בשל החוויות הקשות שהם עברו במהלך הלחימה. זה מאד קשה".
3 צפייה בגלריה
אפרת איל, די ג'יי אפרתה, מסיבה בעברית
אפרת איל, די ג'יי אפרתה, מסיבה בעברית
חמ"ל שמחות בפעולה: חגיגה בבסיס
(פרטי)
כשהגיעה לבסיסים השונים, בגבול עם עזה או לבנון, החליטה להקים את היוזמה של חמ"ל שמחות, הכל בהתנדבות מלאה. "זה לא משווק או ממומן. אני לא לוקחת תרומות. לא שילמו לי שקל. כולנו, כל הדי ג'ייז, בהתנדבות. לפעמים אנחנו בעצמנו מוציאים כסף מכיסנו, דלק למשל. אין לנו גב כלכלי".
מאז תחילת המלחמה, ברעם היתה אחראית לעשרות עד מאות של אירועים, שהתרחשו ביוזמת החיילים. "אנחנו תמיד מוצאים די ג'יי כשפונים אלינו כל עוד יש ציוד הגברה בשטח", היא מסבירה. "יש משהו במוזיקה שמשחרר, שנותן מקום לפרוק. זה נותן להם כוח ועוצמה".
ברעם יצרה מיקסים מיוחדים להופעות האלו, למשל רמיקס ל"חי" של עפרה חזה בגרסה של טרנס. "זה משחרר אותך ממה שעברת ונותן לך כוח להמשיך. לא משנה כמה העיסוי היה נעים והאוכל היה טעים, כלום לא מרפא כמו מוזיקה ומתחבר לנפש בכזו מהירות".
ברחבה, באמצע מגרש מסדרים או בשטח צבאי פנוי, היא רואה את כל מנעד התגובות האפשרי. "הם בוכים, מתרגשים". לפעמים היא מנגנת בפני עשרים חיילים ולפעמים בפני אלפים, אפשר לנגן לשבעה וגם לשטח כינוס של שלוש וחצי אלף חיילים. "אי אפשר לדעת מרא אם ומתי הם יוקפצו. זה תלוי והאנרגיה משתנה. אבל לרוב יש קרחנות לא משנה מה, גם אם יש עשרה חיילים".
3 צפייה בגלריה
אפרת איל, די ג'יי אפרתה, מסיבה בעברית
אפרת איל, די ג'יי אפרתה, מסיבה בעברית
"יש משהו במוזיקה שמשחרר, שנותן לחיילים כוח ועוצמה"
(פרטי)
איזה שירים החיילים והחיילות הכי מבקשים?
"הכי ביקשו את "חרבו דרבו", "המנון הלוחם" והרבה טראנס. אני בכלל מגיעה ממוזיקה אלקטרונית מיינסטרים וכיום התחלתי ליצור טראנס, כי זה מה שחיילים אוהבים. זה קשור לגיל, לשחרור, וגם לדעתי למסיבת הנובה".
מה למדת מהתקלוטים האלו עד כה?
"שיש לנו את החיילים הכי טובים בעולם, בפער", בוכה ברעם. "הופתעתי לראות את הרגישות. את רואה אותם רוקדים עם הנשק, הם במדים. ואני רגילה לראות חיילים כחסונים וחזקים, והם מתפרקים לגמרי ומתפרקים. הם מחבקים. הם אומרים תודה ומילים מאד מרגשות".
איך ההרגשה לאחר תקלוט?
"כבר באוטו אני בוכה. פעם הייתי מתביישת בזה, אבל היום לא".
אפרת איל, די ג'יי אפרתה, מסיבה בעבריתאפרת איל, די ג'יי אפרתה, מסיבה בעבריתפרטי
ברעם לא לבד בהתרגשות שלה מהמעמד. גם אפרת איל, שידועה בשם "די.ג'יי אפרתה", מספרת על התגובות מאחת המסיבות בהן התנדבה. "פגשתי אנשים באחד מהתפקידים הרגישים ביותר בזמן המלחמה. הם היו בשליחות עליונה הדורשת מסירות נפש", היא מספרת. "אלו האנשים הטובים שהתייצבו למילואים בתפקידי קציני מודיעים ענף הנפגעים. הם הגיעו מחופשים ושמחים. הם היו מחוייכים אחרי שנה קשה בה עברו ממשפחה למשפחה ומסרו הודעות כואבות. הם היו הראשונים שם כדי לחבק את משפחות הנופלים".
ההרגשה לאחר המסיבה, היא מסבירה, היא של אופוריה. "חזרתי הביתה ולקח לי כמה שעות לפרוק את האדרנלין מהאושר שהציף אותי, הזכות האדירה שניתנה לי לשמח אנשים שהיו זקוקים לכמה שעות טובות של מסיבה. מודה על כל פניה שיש אלי, ושיש באפשרותי לכל מי שמגיע לו לשמוח וגם לרקוד, לשחרר את הכאב ולהתחזק".

מרגיש טוב לעשות טוב

יום מעשים טובים הוא יום שיא של עשיית טוב שנתית המנוהל על ידי עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון המחברת בין מתנדבים לעמותות לאורך כל השנה. הדרך של עופרה בהתנדבות התחילה לפני כעשור, ואחת הפעמים הראשונות שהתנדבה הייתה כדי.ג'יי דרך פרוייקט של עמותת רוח טובה מקבוצת אריסון שכלל קירוב של נוער יהודי וערבי בעזרת מוזיקה.
ב-18 במארס יתקיים "יום מעשים טובים", שם תוכלו לבחור מבין אלפי מקומות התנדבות ועשיית טוב. אשת העסקים והפילנתרופית שרי אריסון, מספרת על הים המיוחד שיזמה לפני 19 שנים: "'יום מעשים טובים' הוא יום שיא לעשיית טוב כל השנה, ואני מאמינה כי אם נחשוב טוב, נדבר טוב ונעשה טוב העולם שלנו ייראה אחרת. לכולנו ביחד, יש את העוצמה להוביל לעולם טוב יותר, כל אחד על פי דרכו ונטיית ליבו?".
בשיתוף עמותת "רוח טובה" מקבוצת אריסון

פורסם לראשונה: 07:00, 13.03.25