בשיתוף פורום בתי הדיור המוגן
רגע לפני גיל 70, רוני מזרחי בטוח שהחברים שלו צריכים לקנא בו. "כשהם מספרים שהם יושבים בבית ולא עושים כלום, לי יש פה כל הזמן פעילויות". מזרחי נולד בירושלים, ובתקופת הקורונה החליט לעשות את הצעד ולעבור לגור בבית הדיור המוגן "בית בלב ירושלים". על ההחלטה הזאת הוא ממש לא מתחרט. "קיבלו אותי כאילו אני בן יחיד פה", הוא נזכר, "היו לי לא מעט חששות אבל הן נמוגו מהר מאוד".
בין שלל הפעילויות - לגוף וגם לנפש, מזרחי מודה כי האהבה הגדולה שלו היא למטבח. "מאז ומתמיד אני אוהב להיות במטבח, התעסקתי המון בסלטים ובשבת אצלנו כשהיו באים הילדים היו לפחות 10 סלטים על שולחן. באיזושהי תקופה הבן שלי פתח שווארמה ואני הייתי עושה לו את כל החמוצים".
1 צפייה בגלריה
רוני מזרחי, בית בלב ירושלים
רוני מזרחי, בית בלב ירושלים
רוני מזרחי, בית בלב ירושלים
(צילום: טל שמעוני)
לדבריו, הכנת חמוצים היא תהליך מרגיע, שגם מריח נפלא. "הסיפוק הכי גדול זה כשאני נותן לילדים שלי או לחברים או לשכנים. גם אני מבסוט וגם הם מבסוטים מזה מאוד". עכשיו הוא משתף גם אתכם בתהליך הכנת החמוצים המיוחד שלו:
החמוצים של רוני:
  • הכינו מראש צנצנות זכוכית נקיות ומוכנות לשימוש.
  • חתכו את הירקות שתרצו להחמיץ: לפת, סלק, כרוביות, מלפפונים וכל מה שמתחשק.
  • מומלץ לחתוך בחיתוך גס.
  • חתכו בחתיכות גסות גם פלפל חריף.
  • בסיר בינוני מלאו כ-60 אחוז מים חמים, 40 אחוז חומץ ומלח - כל אחד לפי טעמו.
  • מביאים את הסיר לרתיחה.
  • בתחתית הצנצנת מניחים חתיכות של פלפל חריף.
  • ממלאים את הצנצנת בירקות ומוזגים מעל את הנוזל שרתח עד לכיסוי.
  • בוזקים מעט גרגירי פלפל ומעט אבקת עמבה.
  • נותנים לירקות להחמיץ לאיטם על השיש.
  • בתיאבון!
בשיתוף פורום בתי הדיור המוגן