הכנת בצק שמרים יכולה לקחת זמן- יש להכין את הבצק, לתת לו לתפוח, להכין את הצורות, לתת לו לתפוח שוב ורק אז אפשר להכניס את זה לתנור. לעיתים, התוצאה גם מאוד מאכזבת כך שכל העבודה הינה לשווא. למזלנו, בשנים האחרונות פותחו מוצרים חדשים שמאפשרים לחסוך את ההמתנה המרובה להתפחת בצק השמרים ומאפשרים להכין מאפי שמרים בהרבה פחות זמן ועם טעם נהדר. בצק שמרים כוסמין ובצק שמרים רב תכליתי הם קיצור דרך נהדר המבטיח תוצאה קולינרית משובחת.
עדי רוטשטיין, טכנולוגית של בונז'ור, משתפת אותנו בטיפים לעבודה עם בצקי השמרים של בונז'ור שיעזרו לנו להפוך את החיים לקלים יותר
• עבודה עם הבצקים לאחר הפשרה של כשעה וחצי היא המומלצת ביותר לפיצות ופוקצ'ות בשל כך שהבצק בשלב זה במצב הנוח ביותר לעבודה.
• ניתן להפשיר את הבצקים למשך הלילה במקרר- על מגש מכוסים במגבת למניעת ייבוש או באריזתם המקורית- להעשרת טעמים ועבודה ישירה מהמקרר.
• ניתן לייצר גם לחם ולחמניות עם הבצק ע"י הערכת זמני תפיחה בלבד.
• פתיחת הבצק בקלות המירבית מתקבלת בעבודה עם מעט שמן על הבצק.
• לקבלת בצק פיצה ומאפים שטוחים אווריריים מומלץ לפתוח את הבצק ידנית ולא עם מערוך.
• יותר הפשרה והתפחה שווה בצקים קלים ואווריריים יותר.
איך משתמשים בבצק?
1. מוצאים את הבצק הקפוא מהאריזה ומניחים על נייר אפייה מעט מקומח.
2. מפשירים, על נייר אפייה מעט מקומח, מכוסה במגבת מטבח נקייה למשך כשעה וחצי (או עד שהבצק מפשיר), בטמפרטורת החדר, עד שהבצק רך ומוכן לעבודה. ( לחילופין ניתן להפשיר את הבצק באריזתו במקרר למשך לילה).
3. פותחים את הבצק בידיים או מרדדים באמצעות מערוך לקבלת הצורה הרצויה.
4. מוסיפים רטבים תוספות על הבצק לפי טעם אישי.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 220 מעלות ואופים כ 15 דק' עד להשחמה (או בהתאם למתכון). היות שתנורים שונים בעוצמת החום שלהם, מומלץ בפעמים הראשונות, שבהם משתמשים במוצר, ללוות את תהליך האפייה ( לעקוב אחר תהליך האפייה ואת מידת האפייה בזמן השימוש בתנור).
מתכון לקלצונה תרד וריקוטה
6 יחידות
מצרכים:
1 חבילה בצק שמרים / בצק שמרים כוסמין מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
למלית:
1 מכל ( 300 ג') גבינת ריקוטה
300 ג' עלי תרד, שטופים
2 בצלים ירוקים, קצוצים
1-2 שיני שום, כתושים
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת
1 ביצה
1/4-1/2 כפית אגוז מוסקט
1 כף קמח
מלח, פלפל
1/3 כוס צנוברים, קלויים על מחבת יבשה
לציפוי והברשה:
1 ביצה, טרופה
שומשום
2 צפייה בגלריה
קלצונה
קלצונה
קלצונה
(צילום: יח"צ)


אופן הכנה:
1. חולטים את עלי התרד במים רותחים. מצננים קלות, סוחטים היטב את המים וקוצצים את העלים.
2. בקערה מערבבים את התרד, גבינת ריקוטה, בצל ירוק, פרמזן, ביצה, אגוז מוסקט, מלח, פלפל שום וקמח ומערבבים היטב.
3. על משטח עם נייר אפייה מקומח קלות חותכים כל כדור בצק ל- 2 (כ- 60 ג') ומרדדים לעיגול.
4. מניחים מלית על חצי עיגול הבצק המרודד, סוגרים את הבצק ומהדקים היטב בקצוות.
5. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
6. מצפים בביצה ומפזרים שומשום.
7. אופים כ- 20-25 דק', בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להזהבה ועד שהבצק אפוי ומוכן.

מתכון ללחמעג'ון:

3 מאפים
מצרכים:
1 חבילה בצק שמרים / בצק שמרים כוסמין מופשר לפי ההוראות על גבי האריזה
500 ג' בשר בקר מעורבב עם טלה (לבקש מהקצב)
1 בצל גדול, קצוץ
2 שיני שום, פרוסות
2-3 עגבניות, קצוצות
1/2 -1 פלפל ירוק חריף, קצוץ או פרוס לעיגולים
מלח, פלפל
1/2 כפית בהרט
6 כפות רוטב עגבניות חלק
2 צפייה בגלריה
לחמג'עון
לחמג'עון
לחמג'עון
(צילום: יח"צ)
להגשה:
טחינה ביתית עם סומק
חופן צנוברים קלויים
פטרוזיליה / כוסברה
אופן הכנה:
1. במחבת בעלת שוליים רחבים מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
2. מוסיפים את השום ומטגנים לריכוך ( שלא ייחרך ) מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי ערבוב עד שמשנה את צבע. מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים, מבשלים עד ריכוך קל של העגבניות.
3. מסירים מהאש מצננים את התערובת ואם צריך מסננים מנוזלים עודפים.
4. פותחים את הבצק בידיים לעיגול ( או לחילופין מרדדים עם מערוך) ומתפיחים כ- 15-20 דק'.
5. מורחים על כל בצק 2 כפות רוטב עגבניות.
6. מניחים את המלית ומפזרים על גבי הבצק ומוסיפים פלפל ירוק חריף, לפי הטעם (*ניתן להוסיף עגבניות שרי/ רצועות בצל סגול).
7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ- 15 דק' או עד שהבצק עשוי והשוליים מזהיבים.
8. מוצאים מהתנור מפזרים צנוברים קלויים ועלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים.
9. מגישים לצד טחינה וסלט ירקות.