שמענו ש..(07/08/03)
מיני-מיניוואן חדש לרנו, פורשה קאיין בזול, מיצובישי קולט חדשה בגרסת איוו, ה-RS4 של אודי תהפוך לסדאן ועוד. השמועות השבוע חמות במיוחד...
קאיין בזול. יחסית...
השבוע אנחנו שמחים לספר לכל חובבי רכב הכביש-שטח של פורשה, שחוסכים שקל-שקל כדי לרכוש את אהובת ליבם, כי אולי הגיע הקץ ליסוריהם. אם הכל יתנהל כהלכה, אנו צפויים לקבל גרסת בסיס של הקאיין, עם מנוע 3.2 ליטר שמגיע היישר מפולקסווגן, שישה צילינדרים ו-240 כ"ס. לגרסה הזו תצטרף כנראה גם תיבת DSG מבית אודי, שזוכה אגב למחמאות מקיר לקיר. מחיר הגרסה ה"זולה" צפוי להיות נמוך בכ-20% ממחיר הקאיין הזול מכולם כעת. בחישוב מקומי, זה אומר שאולי, באמת אולי, נקבל עודף מחצי מיליון שקלים.
זה אולי המקום להזכיר כי פורשה כבר זכתה למנוע פולקסווגן, בין היתר עם ה-914 מ-1969 שהונעה על-ידי יחידת ארבע הצילינדרים מקוררת האויר של פולקסווגן, וגם ב-924 של שנת 1976, שעשתה שימוש במנוע 2.5 ליטר ארבעה צילינדרים של אותו יצרן. חשיפת הקאיין המוזל תיתכן כבר בפרנקפורט השנה כגרסת טרום-יצור שנועדה לבחון את דעת הקהל, ובמידה ויתעורר לו ביקוש, ניתן יהיה להתחיל בייצור לקראת שנת 2005 הקלנדרית.
הגיע זמן המיני-מיניוואן
לרנו יש זכות ראשונים על קטגוריית המיניוואנים הקומפקטיים, זו שקמה לחיים עם הצגת המגאן סניק. והיום, לאחר שכל יצרניות הרכב הציגו את התשובה שלהן והסניק כבר הוחלף, יכולה רנו להתפנות לקטגוריה אחת למטה. שם היא עדיין אינה נוכחת, בניגוד למספר מתחרות כמו אופל מריבה וטויוטה יאריס וורסו.
כמענה למיני-מיניוואנים האלה תציג רנו גרסת דומה שתעשה שימוש בבסיס הקליאו, או אם לדייק, בפלטפורמת הניסאן מיקרה. וזו תהיה גם הפעם הראשונה בה רנו תעשה שימוש בפלטפורמה "B". שם עדיין לא נקבע, אך יהיו חמישה מושבים ואפשרויות איחסון ואירגון מתקדמותו.
בתחום ההנעה יש לצפות למנועי הדיזל המוכרים של רנו-ניסאן, וגרסאות בנזין דומות לאלו של הקליאו. ייצור גרסאות ניסוי צפוי להתחיל בחודש הבא באחד ממפעלי רנו בספרד. אגב, תהליך הייצור הסדרתי יכלול הפעם - לראשונה ברנו - טכנולוגיה מתקדמת של הדבקה באמצעות רובוטים, החוסכת צורך בריתוכים. זו באה לידי ביטוי בפורד בעבר, עם ה-XJ הנוכחית והאסטון מרטין וואנקיש.
ומה כל-כך מיוחד בטכנולוגגיה הזו? ובכן, כך יש פחות צורך בבדיקות איכות לאורך פס הייצור, עניין שמקצר את משך ההרכבה ומוזיל אותה. נכון לימים אלו ישנן 500 נקודות ביקורת שנבדקות בפס הייצור של מפעלי רנו, ואילו הטכנולוגיה החדשה צפויה לצמצם את המספר ל-80 בלבד.
קולט מול EVO
מיצובישי עדיין לא החליטה אם להציג גרסה כוחנית במיוחד לקולט החדשה, והאם לקרוא לה בשם המחייב "איוו" (EVO). זה האחרון הוא שם דבר בהיצע הדגמים של הלנסר, ואגדה מוטורית של ממש. בינתיים טוענים במיצובישי כי החברה היפנית מתלבטת האם לקרוא לכל גרסאות הביצועים של היצרן "איוו", או להשאיר את הכינוי ללנסר בלבד.
בכל מקרה, לגרסה החמה של הקולט צפויה הנעה כפולה קבועה - בדומה לסמארט ForFour, כפי שדיווחנו בעבר - ומנוע מוגדש טורבו. המראה יקל על הזיהוי והקרבה המשפחתית ללנסר איוו - עם כל הספויילרים, ניפוחים וחישוקים גדולים הנדרשים.
ב.מ.וו מתחילה ב-1
רבות כבר דובר ונאמר אודות סדרה 1 העתידית של ב.מ.וו, המתוכננת להתחרות בפולקסווגן גולף ואופל אסטרה החדשות. והנה עוד מספר פרטים: גרסאות ההנעה יהיו בנפחים של 1.2 ליטר, 1.4 ו-1.6, בשילוב מערכת הוולוטרוניק של ב.מ.וו - תזמון שסתומים משתנה.
גרסה בכירה עשויה להיות בנפח 2.0 ליטר ולהיקרא M2, אם כי עדיין לא הוחלט סופית. כן ידוע לנו כי בעתיד יוצגו כנראה גם גרסאות קופה וקבריולט, תחת השם סדרה 2. חשיפת סדרה 1 בגרסת האצ'בק צפויה לתערוכת פרנקפורט השנה.
רובר דוחה
מב.מ.וו אנחנו עוברים לרובר, החברה שהיתה בבעלות הגרמנים עד שהפסדים כבדים שיכנעו אותם למכור אותה ב"מחיר סמלי". ולחברה הבריטית כמובן אין עודף מזומנים, ועל כך יעידו בין היתר שתי המכוניות האחרונות שהציגו - האחת לא יותר מגרסת רובר לטאטא אינדיקה ההודית תחת השם סיטירובר, האחרת גרסת "כמו-כאילו-לא-ברצינות-שטח" לרובר 25, בעיקר עם תוספת פלסטיק שחור.
ומכיוון שאין כסף, בוחרים ברובר לדחות בשנה נוספת הצגת מחליפה - נדרשת, יש לציין - ל-45 הותיקה, שהיא למעשה רובר 400 מחודשת, או לא הרבה יותר מהונדה סיוויק של ראשית שנות ה-90, בתחפושת. וכדי להזרים ל-45 מעט דם טרי לעורקים, מתכננים ברובר מתיחת פנים אותה המוגדרת "נרחבת", כבר לקראת סוף השנה הנוכחית. כך מקווים ברובר לדחות את הצגת המחליפה, על בסיס רכב התצוגה TCV, עד לסוף שנת 2005.
ואם שמועות אלה נכונות, פחות או יותר באותו זמן תזכה גם ה-25 למחליפה ותסיים את תקופת המכוניות של רובר שמבוססות על מוצרים מהאלף הקודם... כך אפשר לפחות לקוות.
ולסיום - אודי מתחממת
באודי מתחילים להתכונן להפסקת ייצור ה-RS6 האימתנית, זו המבוססת על ה-A6 ומציעה ביצועים מעולם אחר, כבר במהלך 2004. ככה זה כשמתכננים על הצגה ראשונית של מחליפה למכונית הסלון, גרסה חדשה לחלוטין הנדרשת להתמודד מול סדרה 5 החדשה של ב.מ.וו.
אלא שלחובבי הסדאן המהירות של אודי, לא צפוי מחסור גדול בדגמים. שכן באודי עמלים ממש עכשיו על ניסויים אחרונים ל-RS4 בגרסת סדאן. שמונה צילינדרים, 4.0 ליטר, צמד מגדשים, תיבה ידנית או אוטומטית מתוחכמת ומראה אגרסיבי יותר מזה של גרסת הסטיישן. הצגה מתוכננת כנראה כבר לתערוכת ז'נבה 2004 - בעוד כחצי שנה.