שתף קטע נבחר

אוכלים טוב בעבודה: רעיונות ללאנץ' במשרד

הניחו את הפיתה עם השניצל, הסירו את המבטים הירוקים מקנאה מהתבשילים המושקעים של חבריכם למשרד. במינימום השקעה, אפשר להכין בבית, מבעוד מועד, ארוחת צהריים משביעה, זולה והכי חשוב - סופר קלה להכנה. כתבה ראשונה בסדרה

יש דבר אחד שאנחנו אוהבים יותר מארוחות ערב – וזה ארוחות צהריים. יש מי שלא מוותר על הטקס המלא ויוצא מדי יום לארוחת דגים ומזטים או סטייק עם צ'יפס במשך שעה וחצי במסעדה (ואם אפשר – אז גם עם כוס יין קלילה בצד). ויש מי שחי במציאות ונאלץ לשבת ולאכול צהריים מול המחשב במשרד.

 

עוד בערוץ האוכל:

- נביאה בעירה: עופרה גנור מכירה לכם את "יונה"

- על הלחם לבדו: לחם סודה אירי ללא התפחה

- 10 מסעדות שוות מחוץ לתל אביב

 

במילים אחרות: ארוחת הצהריים שמפנטזים עליה בשעה 11:59 ושנראית כמו פרסומת לכרטיס אשראי, מתגלה ב-12:30 כאחותה הסגפנית, החפוזה והיבשושית של הדינר. היא מורכבת בדרך כלל מסלט ירקות ששכב יומיים במקרר או מסנדוויץ' עם פסטרמה, חסה וחן של חוקר שבויים אלגי'ראי. במקרים מיוחדים היא תהיה טוסט מלחם פרוס ועגבניה עם נטיות דיכאוניות.

 

ומה הוא אוכל בעבודה? מייקל סקוט ()
ומה הוא אוכל בעבודה? מייקל סקוט

 

אבל, וזה אבל ענק, במינימום השקעה, לטווח הקצר או הארוך, אפשר להכין בבית, מבעוד מועד, ארוחת צהריים משביעה, זולה והכי חשוב – סופר קלה להכנה. אספנו עבורכם רעיונות וכמה עשרות מתכונים שישדרגו כל ארוחת צהריים מסיוט ברחוב אלם לחלום בליל קיץ. שנסו מתניים ולא תתאכזבו:

 

נודלס מפסטה

ווק זה טוב ויפה למי שיש לו משרתת וסניף של "ג'ירף" בבית. אצלנו במטבח אנחנו שולחים את כל אטריות הסובה יחד עם החברות המפונפנות שלה לשבוע אבט"ש בצפון, מקפיצים במחבת ירקות קפואים, מוסיפים פסטה רחבה (שבושלה מראש לפי ההוראות) ומתבלים ברטבים אסיאתים.

 

למשל: אטריות פטוצ'יני עם פטריות וקצת בצל ירוק. נודלס מפסטה (צילום: אוהד ריינהרץ) (צילום: אוהד ריינהרץ)
למשל: אטריות פטוצ'יני עם פטריות וקצת בצל ירוק. נודלס מפסטה(צילום: אוהד ריינהרץ)

 

זה יכול להיות רוטב צדפות (מיודעתנו אורי שביט סיפרה רק בשבוע שעבר על רוטב צדפות טבעוני מפטריות), חלב קוקוס עם ממרח קארי אדום או ירוק או אפילו קצת סויה ושמן סומסום. מי שבכל זאת מעוניין להיות מיוחד, מוזמן לנסות מתכונים עם אטריות שעועית

 

עוד פסטות אסיאתיות:

איטליה במזרח הרחוק: סלט פסטה בניחוח אסייתי  

פסטה עם קוביות חזה עוף וחלב קוקוס

אטריות וירקות מוקפצים בנוסח אסיאתי

 

תבשילי אורז

לאורז יש שתי תכונות נפלאות. הראשון הוא שהוא נורא טעים והשני הוא שטעמו נשמר גם בחימום במיקרו, חברו הטוב ביותר של הבשלן העצלן ושל שוכני המשרדים.

 

בעוד שרבים מפחדים להכין אורז (אנחנו מצידנו יכולים רק להבטיח שזה לא כזה קשה ושתרגול מביא לשלמות, באחריות), לתבשילי אורז יש דרך קסומה לצאת פשוט מושלם, בזכות העובדה שמרקמם אמור להיות רך יחסית לאורז פרסי, למשל, וההקפדה על זמן הבישול פחות קריטית.

 

שמים על האש, שוכחים לשעה והופ! יש תבשיל אורז שכולם יקנאו בו במשרד. באחש בוכרי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שמים על האש, שוכחים לשעה והופ! יש תבשיל אורז שכולם יקנאו בו במשרד. באחש בוכרי(צילום: ירון ברנר)

 

המתכון הפרטי שלנו, פשוט עד גיחוך: מערבבים בסיר עם מעט שמן קנולה קוביות אפונה, גזר ותירס. מוסיפים כוס אורז, 2 כפיות של תבלין תערובת קייג'ן, קצת מלח וכפית קארי ולקינוח 1.5 כוסות מים. מבשלים 15 דקות על אש בינונית, כשהסיר סגור, מכבים את האש, מניחים לסיר להצטנן (סגור!) עוד 5 דקות ויש לכם אחלה תבשיל קליל וטעים, שאפשר לגרוס מול המחשב בנחת.

 

עוד תבשילי אורז:

כך תכינו את האושפילאו הבוכרי המושלם (עם קצת השקעה)

הפילאף המלכותי של רותי קינן

הפרד ומשול: 3 מתכונים של תבשילי אורז

המדריך השלם להכנת אורז פרסי (ומתכוני תבשילים צבעוניים)

 

סלט פסטה

אחת המנות האהובות ביותר במטבח הביתי, שרבים מאיתנו מתכחשים לה ולרומן הסוער שהם מנהלים מולה בפומבי, מסיבות כאלה ואחרות.

 

יאם! סלט פסטה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
יאם! סלט פסטה(צילום: ירון ברנר)

 

בסלט הפסטה שלנו אנחנו משתמשים בפסטה פוזילי ומוסיפים לה קופסה מסוננת של טונה, קצת אריסה ולימון כבוש ושמן זית.

 

אתם כמובן יכולים גם ללכת על אחד מאינספור המתכונים הבאים:

3 מתכוני פסטה עם טונה או עוף

סלט פסטה קליפורני

ועוד 4 מתכוני סלט פסטה נהדרים לקינוח

 

סלט כרוב

ואם כבר בסלט עסקינן: מכירים ומוקירים את הסלט הנפלא הזה שכולו כרוב בדוכני שווארמה? זוכרים שקניתם פעם את המכשיר הזה שקוצץ ירקות? עכשיו חברו בין שני הרעיונות, הוסיפו חצי ראש כרוב, מיץ מלימון אחד, 3-4 כפות שמן זית ומלח ויש לכם את אחד הסלטים הכי ישראליים, הכי טעימים והכי כיפיים שיש.

 

אפשר להכין ממנו גם קולסלאו. כרוב (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
אפשר להכין ממנו גם קולסלאו. כרוב(צילום: צביקה טישלר)

 

הסלט הזה שורד היטב שהות בת יומיים-שלושה במקרר ואף משתבח אחרי יומו הראשון, משביע באופן מפתיע, במיוחד אם אורזים קצת לחם בצד או מוסיפים לצלחת של קציצות מוכנות מראש שמשזפים במיקרו - נגיע למתכון הביתי שלהם ממש עוד מעט. בקיצור, אנחנו בהחלט ממליצים  לסגור איתו פינה בצהריים.

 

עוד טיפ: אפשר להחליף את תיבול הלימון-שמן זית במיונז, לקצוץ פנימה קצת גזר (כלומר: להכין סוג של קולסאו), לשדרג עם חזה עוף צלוי ואז בכלל יש לכם ארוחת צהריים נהדרת.

 

עוד כמה מתכונים מושקעים יותר של כרוב לכדי סלט שהוא להיט:

סלט אטריות בנוסח המזרח-הרחוק

סלט כרוב ברוטב פרג

סלט כרוב וענבים

סלט כרוב מעודן

 

קציצות ביתיות

בן הלוויה המושלם לכל תבשיל אורז וסלט. הבעיה היחידה היא שבשר טחון הפך בשנים האחרונות לעסק לא-זול, שעולה לפעמים כמו נתח בשר שלם. הפתרונות שעומדים לטובת מי שבכל זאת נהנה מקציצות, אחד המאכלים שהכי קל להכין בבית (וגם להקפיא בכיף) הם לקנות בשר עוף או הודו, או לקנות בשר קפוא.

 

הכינו אותם מראש וגרסו אותם עם אורז. קציצות ביתיות (צילום: נמרוד גנישר) (צילום: נמרוד גנישר)
הכינו אותם מראש וגרסו אותם עם אורז. קציצות ביתיות(צילום: נמרוד גנישר)

 

כך או כך, הכנה אחת מציידת אתכם ואת המקפיא בשפע של ארוחות משרדיות מושקעות בפוטנציה, שרק מצריכות סלט טעים ו/או אורז או פתיתים:

 

כדורי בשר ביתיים וטעימים פחד

כמה פשוט, ככה טעים: קציצות הודו מהירות להכנה

הקציצה שהתבשלה: מתכוני קציצות ברוטב

ועוד מתכונים מובחרים של קציצות

 

בשבוע הבא: פתרונות נוספים, קלים, מזינים וזולים לנשנוש משרדי בצהריים

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכינים מראש, מקפיאים ומחממים במשרד עם אורז או פתיתים. קציצות ביתיות (וטעימות אש)
צילום: index open
מומלצים