שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן

קרובי קצב מקווים לחנינה, "גילה בוכה כל הזמן"

הנשיא לשעבר נכנס לכלא ל-7 שנים - ועיניהם של קרוביו נשואות לעבר משכן הנשיא פרס, בתקווה שישחרר את קודמו מהכלא. לטענתם, יש "תחושה לא נוחה" בקרב הציבור בעקבות כליאתו של מי שהיה האזרח מספר אחת: "ייתכן שתקום תנועה שתבקש חנינה". מקורבים סיפרו על תחושה של "אסון" בבית המשפחה

פרק עצוב בתולדות מדינת ישראל נחתם אתמול (יום ד') עם כניסתו של הנשיא לשעבר משה קצב לכלא אחרי חמש שנים וחצי של מאבק משפטי סוער. בזמן שהאזרח מספר 1 לשעבר מנסה להסתגל לחייו החדשים כאסיר מספר 1418989 בכלא מעשיהו, משפחתו מתכננת את המשך המאבק לשחרורו מהכלא.

 

האסיר מספר 1 - הכתבות האחרונות:

חשבון הנפש בתיק קצב: מבקר חיצוני לפרקליטות?

העולם התבונן בקצב נכנס לכלא: "יום מריר-מתוק"

קצב קיבל מספר בכלא: הוא אינו מוגדר כאובדני

לא כמו ענת קם: למה קצב הוכנס עם רכב לכלא?
 

על אף שעד כה סירב הנשיא לשעבר להודות בעבירות בהן הורשע או להביע חרטה, מתכוונים בני משפחתו להגיש בשבועות הקרובים בקשת חנינה לנשיא שמעון פרס. "אין ספק שאם היה מודה, זה היה מגדיל את סיכוייו לקבל חנינה", אמרו בסביבתו, "אולם חנינה היא עניין של חסד, רחמים וחמלה - ובמקרה של הנשיא לשעבר היא צריכה להיבנות על יסודות אחרים, במיוחד לאור הנסיבות המיוחדות של הפרשה".

 

קצב נפגש אתמול עם עובדת סוציאלית ורופא, ובשב"ס החליטו בינתיים שלא להגדירו כאישיות אובדנית - למרות החששות שעלו לגביו בחודשים האחרונים. לאחר סדרת ראיונות הקבלה, עבר קצב ראיון נוסף אצל מפקד האגף התורני שבו נכלא ורק אז נכנס לתא המשותף לו ולשר לשעבר שלמה בניזרי.

 

בימים הקרובים צפויים פרקליטיו של קצב לדון בנוסח הבקשה לדיון נוסף בערעורו, הפעם בהרכב מורחב של בית המשפט העליון. הפרקליטים צפויים לטעון בבקשה כי א' ממשרד התיירות - המתלוננת המרכזית, שנאנסה פעמיים על-ידי הנשיא לשעבר - אינה אמינה ובעדותה נתגלו סתירות רבות מול טענת ההגנה החלופית והאליבי של קצב.

 

אין ספק שהיום הזה היה קשה ומורכב עבור קורבנותיו של קצב. בביתו של האנס בקריית מלאכי מנסים קרוביו להתרגל להיעדרו. "גילה לא מפסיקה לבכות", אמרו מקורבי המשפחה, שביקרו בביתו. לדבריהם, "בני המשפחה משתדלים להיות כל הזמן בבית, שנראה כמו בית אבלים. זה ריסוק טוטאלי, שוד ושבר. אסון של ממש. צריך לזכור שמדובר באנשים שאיבדו את ראש המשפחה שלהם בכל המובנים, במיוחד כשמדובר באדם מאוד אהוב בקרב משפחתו". 

 

הנשיא לשעבר לא הפסיק להילחם על חפותו עד הרגע האחרון. בימים האחרונים הוא התראיין לכלי תקשורת בעולם ומתח ביקורת על הרשויות בישראל, והבוקר עם צאתו לכלא האשים את בית המשפט ב"הוצאה להורג בלי ראיות".

 

מקורביו טענו בשיחה עם ynet כי האווירה העוינת נגד הנשיא לשעבר נרגעה קצת, והרבה

אזרחים חשים מורת רוח לנוכח מאסרו. "יש תחושה לא נוחה בציבור", טענו, "ייתכן שבעקבות זאת תקום תנועה שתחתים אנשים על בקשת חנינה לקצב. אנחנו מרגישים כבר עכשיו רוח ציבורית שונה ממה שהייתה".

 

א' ממשרד התיירות, לעומת זאת, אמרה אתמול כי היא מקווה "שכל הפרשה והסיוט הגיעו לסיומם". בשיחות עם מקורביה ועם פרקליטה, עו"ד דני סרור, היא הביעה תקווה שעכשיו תוכל להמשיך בחייה. א' מבית הנשיא, שחשפה את החשדות נגד קצב אך לא הופיעה בסופו של דבר בכתב האישום נגדו, אמרה: "הגיע הזמן לחזור לשגרה. סגירת הדלת מאחורי קצב בכלא, היא מעין סגירת דלת סמלית שמאפשרת לי לשים את הפרשה מאחוריי".

 

בהכנת הכתבה השתתף רענן בן צור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רגעים אחרונים של חופש. קצב
צילום: רויטרס
הנשיא לשעבר נואם מחוץ לביתו
צילום: אבי רוקח
כלא מעשיהו. אסיר 1418989
צילום: ירון ברנר
הנשיא פרס. יחתום על חנינה?
צילום: גיל יוחנן
מומלצים