שתף קטע נבחר

שלחו הודעות לרשות השידור ובכל זאת קיבלו תביעה ועיקול

יוליה עברה לבית הוריה ולטענתה הודיעה על כך לרשות השידור ובכל זאת שלחו לה הודעה על חוב ושכר טרחה לעו"ד לכתובת הקודמת שלה. אחרי שהגישה קבילה, עיקלו לה את חשבון הבנק ודרשו 2,300 שקל. שמעון טוען שהודיע בעבר שאין ברשותו טלוויזיה, אך נתבע ושילם 5,000 שקל. השנה שוב אויים בגין אי תשלום אגרה, אבל הפעם כבר שמר אצלו את אישור ההודעה

אין טלוויזיה ואין עם מי לדבר ברשות השידור? בשני מקרים שהגיעו ל-ynet לאחרונה, אזרחים שלחו לטענתם הודעות לרשות השידור לעניין זכותם לפטור מתשלום אגרת הטלוויזיה ובכל זאת חטפו קנסות ותשלומי שכר טרחה לעורכי-דין ואפילו עיקול חשבון בנק ועוד באמצע הליך של קבילה.

 

עוד בערץ הצרכנות:

 

עוד על גביית האגרה בערוץ הצרכנות:

 

ליוליה, סטודנטית לרפואה, עיקלו את חשבון הבנק בגלל שפספסה תשלום לרשות, בשנה שבה עברה לגור עם הוריה. כל זאת למרות שהגישה לטענתה קבילה נגד העיקול בחתימת עו"ד. ברשות התעלמו לכאורה מהקבילה, שאמורה להקפיא את תהליכי העיקול. כדי להיפטר מהעיקול, יוליה שילמה את החוב שלה לרשות, שצורפו לו קנסות ותשלומים לעורכי-דין.

 

נציין שעל האזרח להודיע לרשות על מעבר דירה. ובכן, יוליה, לטענתה, עשתה זאת בדיוק. היא עברה לבית הוריה באמצע 2012 והודיעה לרשות על המעבר בפברואר 2013. למרות הודעתה זו, 8 חודשים אחרי כן, קיבלה הודעה על חוב ל-2012 + קנס על הוצאות משפטיות + איום בפתיחת הליכים בהוצאה לפועל - לכתובת הישנה שלה. להודעה צורפה התראה מוקדמת, שנשלחה כבר בדצמבר 2012, גם היא לכתובת הישנה של יוליה והוחזרה לשולח: רשות השידור. כלומר – עוד רמז לכך שיוליה כבר לא גרה שם יותר, אבל נראה שברשות התעלמו.

 

אני עבריינית ושקרנית?

"לפני 4 חודשים גיליתי כי קיימת תביעה מולי על חוב שלא ידעתי על קיומו משנת 2012 בלבד בסך 369 שקל + 607 שקל קנס", סיפרה ל-ynet. "לא קיבלתי כל התראה על קיומו של החוב. למעשה, מכתב ההודעה על החוב הגיע לכתובת הישנה שלי.

 

"לדעתי, החוב נוצר משום לפני כשנה, הגיע אלי נציג משרד עו"ד הביתה. הכנסתי אותו לא ידעתי שהוא נציג של משרד גבייה. בשנה הזאת, 2012, התכוננתי למעבר דירה לבית הורי ועברתי אליהם באמצע השנה.

 

"עם הידיעה על דבר החוב, התקשרתי למשרד עורכי-הדין וביקשתי לשלם את החוב שזה עתה גיליתי על קיומו. ביקשתי לשלם את האגרה בלבד ולא את ההוצאות המשפטיות לעורכי-הדין של הרשות, משום שרשות השידור שלחו את המכתב לכתובת הלא נכונה. פקידות עורכי הדין קראו לי שקרנית וגנבת. מאוחר יותר, מנהלת ברשות השידור קראה לי עבריינית. אני אזרחית שומרת חוק, בחיים לא פיספסתי תשלום – באמת שלא ידעתי על החוב הזה".

 

קיבלההקלה בחוב אבל לעורכי-הדין צריך לשלם

במקביל, יוליה הגישה מכתב התנגדות להליכים, שכתב עו"ד מטעמה ועקב כך, ברשות היו אמורים לכאורה לעצור את הליך עיקול חשבון הבנק שלה עד לבירור פרטי המקרה, אך לטענתה, אף אחד לא התייחס לקבילה.

 

"שלחתי מכתב מעורך-דין לרשות השידור נגד העיקול - אפס תגובה. ולפני חודשיים פניתי לנציב הקבילות שלהם והגשתי קבילה נגד צורת הגבייה וצו העיקול. לא קיבלתי שום מענה ולא חזרו אליי אפילו פעם אחת. אמרו לי שקיבלו את הקבילה. מאז לא חזרו אלי. לפני שבועיים, קיבלתי הודעה שעיקלו לי את החשבון. נודע לי כי אותו החוב גרם לעיקול חשבון הבנק שלי ועומד על 2,034 שקל.

 

"התקשרתי למשרד עורכי-הדין. שאלתי עם משרד הקבילות מה קורה עם הקבילה שלי. מסתבר שלא התעסקו בה ולמרות זאת עיקלו לי החשבון. היא אמרה לי שאשלם 1,300 שקל, הקלה בחוב, אבל שלא יוותרו לי על תשלום לעורכי-הדין כי הם 'עבדו בשבילי'. כתבתי להם בפייסבוק והקמתי צעקה אבל בסוף שילמתי את החוב פלוס התקופה שלא גרתי בדירה ועברתי להורי, לפני חצי שנה. לא יאומן שהכריחו אותי לשלם גם הוצאות עורכי דין. זו התנהלות חלמאית ואלימה".

 

שמעון: לא שמרתי את ההודעה לרשות השידור ונתבעתי

שמעון סיפר ל-ynet: "ב-2005-2006 הגיעו אלי נציגי רשות השידור וראו שמכשיר שברשותי לא יכול לקלוט שידורים ומשמש רק ל-DVD. ב-2007, מקלט הטלוויזיה התקלקל והתחזקתי בדת לכן כבר אין לי DVD ולא מקלט טלוויזיה. מכשאן ש-7 שנים שאין ברשותי מקלט טלוויזיה. שלחתי לרשות הצהרה שאי ברשותי מקלט טלוויזיה שעובד לפני שנים, אך לא שמרתי את אישור משלוח פקס. גם לא שמרתי את המסמך שהשאירו הבודקים שמאשר שאין ברשותי מקלט טלוויזיה שעובד. בנוסף לזאת, כאשר פניתי טלפונית לאגף הגבייה בשאלה מדוע ממשיכים לשלוח אלי דרישות תשלום, ענו לי - אל תתייחס זה אוטומטי.

 

"ברשות השידור הגישו נגדי תביעה על אי תשלם האגרה. בבית-המשפט התקיים דיון בענייני על אי תשלום משנת 2006 עד 2011. למרות שאמרתי שלא היתה לי טלוויזיה פעילה בשנים האלה, נאלצתי לשלם על לא עוול בכפי גם אגרת טלויזיה (שאין ברשותי) משנת 2006 ועד 2011 בסך 2,000 שקל + הוצאת משפט ועורך דין של 3,000 שקל. אני אזרח שומר חוק – אז שילמתי".

 

שוב מכתב איום בתביעה. הפעם שמר את ההודעה 

עד כאן מקרה ביש. שמעון לא שמר הוכחות ומשום מה, גם ברשות השידור לכאורה, לא שמרו הוכחות. בית-המשפט קבע ששמעון חייב ושמעון קיבל עליו את הדין וקיווה לשקט מעתה והלאה. ואז שוב קיבל הודעה מרשות השידור.

 

"בשנה שעברה באוגוסט, שלחתי מכתב רשום לרשות ובו הצהרה שאין ברשותי שום מקלט טלוויזיה כבר 7 שנים ובקשה להסיר אותי מרשימת משלמי אגרת הטלוויזיה", הוא מספר. "זה לא עזר ולאחרונה שוב קיבלתי מכתב איום בתביעה. כאשר התקשרתי לאגף הגבייה, ענתה לי גברת שהיא לא רואה ששלחתי תצהיר ועלי להוכיח ששלחתי אותו. למזלי, הפעם שמרתי אותו.

 

"ככה לא מנהלים רשות גבייה. זו לא פעם הראשונה שהם טוענים לא היו דברים מעולם ועל סמך טענה זו הפסדתי במשפט. אין לי שום טלוויזיה בבית. שום כלום. הזמנתי אותם לבוא לבדוק. האזרח הפשוט סומך על יושר של רשויות ממשלתיות ולא שומר מסמכים שוליים ועל סמך זאת הם עושים קופה. אני מציע לכל אזרחי ישראל כאשר אתם בקשר עם רשות השידור תשמרו כל מסמך הכי קטן אחרת תתוקפו ע"י עורכי-דין רעבים מטעם הרשות".

 

תגובות רשות השידור

בתגובה למקרה של יוליה מסרו: "בעקבות פנייתכם הקודמת, הוצע ליוליה הנחה בסכום החוב והפחתה בשכר טרחת עורך הדין המטפל בעניינה. בהתאם להסדר זה שילמה יוליה ב-16 בינואר את חובה לרשות השידור".

 

ברשות השידור מסרו בתגובה למקרה של שמעון: "בהמשך לתצהיר ששלח שמעון, עודכן במערכת הגבייה כי החל מהמחצית השנייה של שנת 2013 הוא אינו מחזיק במקלט מטעמי דת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: דודי ועקנין
הכנסת ספר תורה ערוץ הראשון רשות השידור הטלויזיה הישראלית
צילום: דודי ועקנין
מומלצים