שתף קטע נבחר

רואים שקוף: איך בוחרים חלונות לבית

למה אסור להשאיר את תכנון החלונות לסוף השיפוץ? איזה סוג חלון כדאי לבחור לחדר הילדים ומה צריך לעשות כדאי שהחלון ישאיר את הרעש מחוץ לבית. מדריך

בונים בית חדש? משפצים את הדירה? חשוב מאוד שלא להשאיר את תכנון החלונות לסוף התהליך. אז איזה חלונות כדאי לבחור ומה חשוב לדעת מבחינת בידוד הרעש.

 

עוד בנושא:

שיר של אור וזכוכית: עיצוב זכוכית בגופי תאורה

בוחרים מקלחון, מטפלים בו נכון

מחירון זגגים מלא

 

במקרים שבהם מתכננים את החלונות אחרי ששלד הבית כבר בנוי, אנו נדרשים לפשרות גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת המחיר" מסביר רפי ימיני, זגג מחברת זגגים בשירות מהיר:

 "חשוב לבחור את סוג החלונות עוד בשלב התכנון, מפני שסוג החלון מגדיר את עובי הקירות ואת יתר פרטי הבנייה".

 

קיימים כמה סוגי חלונות שונים, וכדאי להתאים את החלון לסוג החדר, לכיוון האור ולצרכי השימוש בחדר. "בשלב התכנון, האדריכל או מעצב הפנים קובעים את סוג החלון, את גודל הפתח, ואת מידת ההצללה שתידרש לחדר. יש כמה שיקולים בבחירת החלון - למשל, הקומה, האקלים באותו אזור, וכיווני השמש והרוח", מסביר ימיני.

 

איזה חלון לאיזה חדר

"לחדר הסלון מתאים חלון גדול במיוחד, ואם מדובר בקומת קרקע, מומלץ לאפשר יציאה מהסלון לגינה", ממליץ ימיני. "לחדר שינה או לחדרים של ילדים בוגרים מומלץ להתקין חלונות הזזה לכיס. חלונות מסוג זה נפתחים אל כיס פנימי, בתוך הקיר עצמו, ומאפשרים ניצול מקסימלי של פתח החלון. לחדר של ילדים קטנים מומלץ חלון שקשה לפתוח לגמרי, כמו חלון הזזה שלא נפתח עד הסוף".

 

מכניסים את האור לבית (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מכניסים את האור לבית(צילום: shutterstock)

 

לדבריו, לחדרי המקלחת והשירותים מומלץ להתקין חלון דריי-קיפ. "חלון זה נפתח מלמעלה לאוורור, וגם הצידה לפתיחה מלאה, לצורך ניקוי. הוא יותר יקר מחלון קיפ (חלון ציר שנפתח אל תוך החדר), אך הרבה יותר נוח", מסביר ימיני. "הסכנה עם חלון קיפ רגיל היא שבגלל שהוא נפתח אל תוך החדר, עלולים לקבל ממנו מכה, וצריך לדאוג שיהיה לו מקום להיפתח. לכן, מומלץ להתקינו רק כשאין ברירה או כשמדובר בחלונות קטנים וצרים במיוחד".

 

פרופיל 97 - לחלון

כשבוחרים את סוג הזכוכית לחלון, צריך לקחת בחשבון שהפרופיל של החלון (המסגרת) קובע את סוג הזכוכית שניתן להתקין, ואת העובי שלה. "לא כל פרופיל יכול להחזיק זכוכית כבדה" מסביר עידן רובין מעידן הזכוכית, "ולכן חשוב התכנון המוקדם של עובי הקיר ושל הפרופיל המתאים לעובי הקיר. כשאתם קובעים את רוחב פתח החלון, קחו בחשבון שהפרופיל תופס 10 ס"מ משטח החלון לאורך כל המסגרת שלו. בנוסף, עובי הקיר קובע גם את סוג המסילות ואת האיכות שלהן, בהתאם לגודל ולמשקל אותו הקיר יכול לשאת".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

למי שגרים ליד כביש סואן או סמוך לגן ציבורי צריך לקחת בחשבון שהזכוכית תאטום את הרעשים ואחת האופציות היא זכוכית מסוג "טריפל אקוסטי". "היא בנויה משתי שכבות של זכוכית ושכבה של גומי" מסביר ימיני. "כל זכוכית מגיעה בעובי שונה. 3 מ"מ ו-4 מ"מ, או 4 מ"מ ו-5 מ"מ. השוני בעובי שבין שתי הזכוכיות מאפשר קטיעה של גלי הקול בצורה יותר טובה".

 

מי שמאוד מעוניין בשקט, אבל זקוק גם לבידוד הבית מחום ומקור, יכול להתקין זכוכית "בידודית". ימיני מפרט: "היא מורכבת משתי זכוכיות, והרווח שבין הזכוכיות הוא שמאפשר את הבידוד.

 יש פרופילים שיכולים להחזיק רק רווח של 4 מ"מ בין שתי הזכוכיות, ויש שיכולים להחזיק רווח גם של 20 מ"מ. כמה שהרווח יותר גדול, הבידוד יותר טוב".

 

אלו שמעוניינים בבידוד מקסימלי, יכול להתקין זכוכית "בידודית טריפלקס". "היא מורכבת משתי זכוכיות מודבקות, רווח, ושתי זכוכיות מודבקות נוספות. היא מאפשרת בידוד מוחלט מבחינת רעש, קור וחום, ומותקנת לרוב בבתי-מלון מול הים", מסביר ימיני.

 

מי שהבטיחות חשובה לו, אך לא מעוניין להוציא סכום גבוה על החלון, מומלצת הזכוכית המחוסמת. רובין: "זכוכית מחוסמת היא זכוכית שעוברת תהליך של חימום ב-700 מעלות, ולאחר מכן תהליך קירור. היא מעניקה קשיחות לזכוכית, והופכת אותה לחזקה פי 5 מזכוכית רגילה. כשהיא נשברת, היא למעשה מתנפצת לרסיסים קטנים, שהם הרבה יותר בטיחותיים, כי הם לא יכולים לפצוע. מומלץ להתקין זכוכית כזו בעובי של 10 מ"מ ומעלה".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ימיני: "מעטים מתקינים את הזכוכית הרגילה והפשוטה, כי היא ממש מסוכנת. אם ילד רץ ונתקע בה היא יכולה לחתוך אותו בצוואר, ולגרום למוות. היא מאוד מסוכנת, ורק לעיתים רחוקות אנשים מבקשים ממני להתקין אותה. זכוכית מחוסמת, הרבה יותר בטוחה והיא עומדת בתקן של מכון התקנים הישראלי".

 

גם בשלב בחירת הצבע הצרכים קובעים את הבחירה, ולא רק הטעם האישי. "אם מדובר באזור שהוא מואר מדי, ורוצים להגן מפני קרני השמש ומחום יתר, מומלץ להתקין את זכוכית ה'אנטי סאן'. היא שקופה, אך מגיעה עם גוון של חום, ירוק, כחול ואפור. אם האזור חשוך מדי, כדאי להתקין זכוכית שקופה. העובדה שהזכוכית עבה יותר, לא משפיעה על השקיפות שלה. אלא אם כן מדובר בזכוכית מסוג אנטי-סאן, ואז כמה שהזכוכית יותר עבה, כך היא יותר כהה", מסביר ימיני.

 

מוסיף רובין: "ישנה זכוכית בצבע 'אקסטרא-קליר'. היא לא מתאימה לחלונות, אלא

 יותר למקלחונים ולמעקות זכוכית. לחלונות כדאי ללכת על הצבע השקוף הרגיל או על אנטי סאן בגוון אפור".

 

במוקד השירות של המקצוענים מסכמים: "אחרי שהבנתם מה מתאים לכם ומה אתם רוצים להתקין בצעו סקר שוק. התקשרו לשניים או שלושה זגגים וקבלו הצעת מחיר עבור העבודה המבוקשת, שתפרט לא רק את המחיר, אלא גם אם אתם מקבלים אחריות על העבודה וגם מתי בדיוק בעל המקצוע זמין לבצע את ההתקנה, ככה תוכלו להשוות ולבחור את ההצעה המתאימה לכם ביותר".

 

מחפשים זגג מקצועי ? לרשימה המלאה

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים