שתף קטע נבחר

שיפוצים בגבס: לאמבטיה, למטבח וגם בחוץ

היום כבר אפשר לחפות את הקירות החיצוניים של הבית וגם את קירות האמבטיה בגבס. אז כמה זה עולה ואיך מתאימים את הגבס למקום הנכון? המקצוענים עונים

פעם היו עובדים רק עם מלט, בטון ולבנים - אבל מאז הטכנולוגיה התקדמה וכיום ניתן לעצב כמעט את כל החלל הפנימי של הבית עם גבס. גבס הוא פתרון מהיר, קל, נוח ואסתטי. אבל מה עושים באמבטיה שהיא חלל לח ורטוב? איך מחפים קירות חיצוניים הנוטים לקבל כתמי רטיבות? והאם יש פתרון טוב למטבח שבו יש גם רטיבות וגם סכנת שריפה?

 

עוד בנושא:

בנייה קלה ושיפוצים? גבס הוא הפתרון

שיפוץ בחורף: משתלם וכדאי

מחירון שיפוצים וגבס מלא

 

"אחד היתרונות הבולטים של השימוש בגבס הוא שהחומר מאפשר הרבה חופש ודינמיות בעיצוב", מסביר דניאל גבאי מא.ד. גבאי פתרונות בנייה מתקדמים. "קל מאוד לעבוד עם הגבס, העבודה מאוד מהירה ונקייה, והתוצאה יותר יפה מאשר עם בנייה בבלוקים. לגבי המחיר, לא תמיד העבודה בכל סוגי הגבס יוצאת יותר זולה באופן משמעותי, כך שהיום זה כבר לא השיקול היחיד".

 

גבס חסין מאש

מה עושים באזורים שיש בהם סכנה לשריפה כמו המטבח? "התקן מחייב התקנה של לוחות גבס חסינים מאש באזור שבו מרכיבים את לוחות החשמל", אומר גבאי. "יש כיום מספר חברות שמייצרות את הגבס העמיד באש, וכל חברה קוראת לו בשם אחר, אבל הוא עובד על אותו רעיון, ויש בו חומרים מעכבי בעירה.

 זהו גבס ורוד, שאף-פעם לא נדלק, ויש לו יכולת לעכב את האש במשך ארבע שעות. נהוג להשתמש בסוג זה של גבס כמחסומי אש במסדרונות, כל כמה מטרים, כדי למנוע מהאש מלהתפשט לאזורים אחרים".

 

האם יש צורך לשים את הגבס הזה במטבח? גבאי: "זה אפשרי, אבל התקן לא מחייב זאת. ניתן להסתפק במטבח בגבס ירוק, גם לחיפוי קירות, וגם למי שמעוניין בהנמכות תקרה". כמה זה עולה? גבאי: "כ-200 שקל למ"ר כולל עבודה".

 

באילו עוד אזורים מומלץ לשים גבס חסין מאש? "מומלץ לשים את הגבס החסין מפני אש בבתים שבהם יש קמין" אומר אודי אהרוני מאהרוני פרויקטים. "במקרה כזה עושים ציפוי של גבס על-יד הקמין, ולא של בלוק רגיל, וזה מאוד בטיחותי".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

גבס נגד מים

מה קורה כשרוצים לחפות גם את קירות האמבטיה ואת קירות הבית החיצוניים בגבס? כיום כבר אפשר. "יש שלושה סוגי גבס המתאימים לחדרים רטובים כמו אמבטיה ושירותים", מסביר גבאי. "הגבס הירוק, צמנט בורד ואקווה פאנל. הסוג הכי טוב והכי יקר הוא האקווה פאנל, מבין השלושה הוא הכי עמיד בפני מים, וניתן לחפות איתו אפילו קירות חיצוניים, מחוץ לבית, כי הוא עמיד יותר בפני כל תנאי מזג האוויר. הוא עשוי מתערובת של חומרים אקריליים. חשוב לציין שהוא נמצא בשוק כחמש שנים, כך שעדיין לא ניתן לדעת בדיוק מהי העמידות שלו".

 

גבאי מוסיף: "אחריו יש את הצמנט בורד, שהוא עשוי מצמנט (מלט), ולמעשה הוא מעין מלט בצורת לוח דק. אחריהם יש הגבס הירוק שהוא עמיד יחסית למים, אבל בסופו של דבר הוא כן סופג את המים, ולכן פחות מומלץ לחדרי אמבטיה ולשימוש מחוץ לבית, אלא בעיקר לשימוש בתוך החלל הביתי".

 

כיצד יודעים באיזה עובי של גבס לבחור? גבאי: "הגבס מגיע בעובי של 6 מ"מ, 8 מ"מ או 12 מ"מ. לאמבטיה העובי המומלץ הוא 10 מ"מ, ולהנמכת תקרה מומלץ עובי של 12 מ"מ".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

מה ההבדל בעלות? גבאי: "גבס ירוק עולה כ-200 שקל למ"ר, גבס צמנט בורד עולה כ-300 ₪ למ"ר, אקווה פאנל עולה כ-350 שקל למ"ר, ואילו בניית קיר בלוקים עולה כ-400 שקל למ"ר. המחירים כוללים עבודה".

 

אז האם בסופו של דבר קיר הבלוקים עדיף בחדרי האמבטיה? גבאי אומר שיש שיקולים לכאן ולכאן. "אם להיות כן, בבית שלי בחדר האמבטיה הייתי בונה רק קירות בלוקים ", מודה גבאי.

 "כי בסופו של דבר הם הכי עמידים. אבל כיום עם הבנייה המתועשת, עם הרצון לבנות הכול במהירות ובקלות, יש נטייה להשתמש בגבס. היתרון הוא שהגבס מאפשר לשלוט בעיצוב הפנים בקלות רבה".

 

גבאי הוסיף כי "אם כבר מחפים את קירות האמבטיה בגבס, מומלץ מאוד להשקיע באיטום ולמרוח בצורה טובה ומקצועית חומרי איטום ועליהם לחפות את קיר הגבס בקרמיקה. אין חשש מכך שמים יחדרו מבין חריצי האריחים, כי החומר אוטם היטב ומונע מעבר מים לגבס. אם עושים את העבודה בצורה טובה, קירות הגבס יוכלו להחזיק מעמד הרבה שנים".

 

ומה לגב חיפוי של קירות חיצוניים? גבאי: "לא ניתן למנוע רטיבות בקירות הפנימיים באמצעות חיפוי. הפתרון לחדירת מים הוא תמיד באיטום מבחוץ.

 אבל, אם כבר נרטבו הקירות מבפנים, ואחרי שפתרנו את בעיית האיטום כמו שצריך מבחוץ, ניתן לחפות את הקירות הפנימיים בגבס. גם כן מומלץ להשתמש בגבס מסוג העמיד בפני מים".

 

במוקד השירות של המקצוענים מסכמים: "גם בעבודות מגבס, הנחשבות בתחום השיפוצים לעבודות קלות, זולות ומהירות כדאי לבחור בעל מקצוע ממאגר אמין שמפקח על בעלי המקצוע. שיפוצניק חאפר יכול בקלות להתקין לוח גבס לא מתאים ולשכנע שזהו פתרון אידיאלי על מנת לזכות בעבודה, ואחר כך הצרכן תקוע עם עבודה לא מתאימה ולא מקצועית, ועם הוצאה כפולה ומשולשת על הריסה ותיקונים".

 

מחפשים מקצוען בגבס? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
בונים בגבס. ארכיון
צילום: index open
מומלצים