שתף קטע נבחר

מדבירים בחורף: המזיקים שמגיעים גם כשקר

העכברים והחולדות ואיתם התיקן הגרמני המפורסם מגיעים לבתים גם בעונת החורף. המקצוענים עם טיפים על איך להיפטר מאותם מזיקים ולמה חשוב לדייק בשיחה הראשונית עם המדביר

חלק גדול מהמזיקים לא פעילים בעונת החורף, אך יש עדיין כמה שהקור לא מונע מהם להזיק והם ממשיך להגיע אלינו הביתה גם כשסוער בחוץ. כמו כן יש כמה יתרונות להדברה דווקא בעונת החורף, אז המדבירים פנויים יחסית וגם ניתן להתמקח על המחיר.

 

עוד בנושא:

הדברה ירוקה לגינה

מדבירים חכם: כיצד לבצע הדברה בטוחה

מחירון ההדברות המלא

 

התיקן הגרמני - גם בחורף, שורד בתנאים קיצוניים

"אמנם יש ירידה משמעותית בביקוש להדברה בעונת החורף", מודה אשר יצחק מאשר הדברות, "אבל ישנה בעיה שנתקלים בה בתוך הבתים לאורך כל השנה, והיא התיקן הגרמני. כאן אין משמעות למזג האוויר כי מדובר בתיקן ששורד בתנאים קיצוניים ביותר. גודלו כסנטימטר עד סנטימטר וחצי, הוא מתמקם באזורים עם לחות, ומתרכז בעיקר במקומות עם מנועים חשמליים במטבח.

 הקושי העיקרי למנוע את הגעתו לבית, היא שהוא אינו מגיע מהצנרת, אלא הוא חודר לבית באמצעות הכנסת מוצרי צריכה. לדוגמה הוא יכול להגיע מתבנית ביצים, משקית כלשהי שרכשנו או ממוצר שעמד תקופה ארוכה במחסנים".

 

מהו הטיפול המומלץ? יצחק: "הטיפול הוא ריסוס. ניתן להוסיף ג'ל מיוחד שהוא מעין פיתיון הממוקם באזורים המועדים לפורענות. לרוב אחרי כמה ימים נפתרת הבעיה. הריסוס מחזיק לשנה, אך האחריות שמרבית המדבירים נותנים לתיקן הגרמני היא אחריות של כחצי שנה. העלות היא כ-350 שקל לדירה של כ-4 חדרים, כולל הג'ל".

 

עכברים וחולדות - מגיעים להתחמם

"כשמתחיל להיות קר, העכברים והחולדות נוטים להגיע מהשדות לכיוון אזורים מיושבים, על מנת לחפש מסתור", מסביר דקל גור מגור הדברות. "הטיפול נגדם הוא באמצעות מלכודות שמפוזרות בחלל הבית. מדבירים יודעים לרוב מהן נקודות התורפה והיכן מומלץ למקם את המלכודות. עלות הטיפול עבור דירה ממוצעת היא 500-300 שקל".

 

עש המזון והבגדים - כל השנה

"לא ניתן לעשות ריסוס נגד עש,"אלא רק להתקין מלכודת של פרומונים, וכעבור שבועיים-שלושה הבעיה נפתרת, כי המלכודת מפזרת חומר המשבש לעש את יכולת ההתרבות", אומר גור. "יש צורך למקם בכל חלל נגוע מלכודת כזו. העלות היא 350-250 לכל הבית עבור עש המזון, ואם מעוניינים להיפתר גם מעש הבגדים, התוספת היא כ-100 שקל לדירה".

 

נגד פרעושים - ריסוס

גור: "בחצרות של בתים עם חתולים וכלבים או שאר בעלי חיים, שיש בהם פרעושים, ניתן לרסס את החצר. העלות היא 1,000-400 שקל בהתאם לגודל החצר. אמנם הוא הורג את שאר החרקים באותה הזדמנות, אך הריסוס מיועד בעיקר כנגד פרעושים".

 

ולפני שמזמינים בעל מקצוע, כדאי לנסות לברר מה בדיוק הבעיה, על מנת שהוא ידע עם איזה חומר הדברה להגיע.

 יצחק: "לא תמיד אנשים יודעים לתאר לי בטלפון מה הבעיה. הטעות הנפוצה היא בלבול בין פרעושים, כינים ופשפשים. לכן, רק כשאני מגיע לשטח אני יודע לזהות באיזה מזיק בדיוק מדובר, כדי לתת לו את המענה המתאים לו".

 

"חשוב לדעת שלכל מזיק יש את שיטת הטיפול שלו", מוסיף גור, "ולרוב לא קוראים למדביר לעשות הדברה כללית בבית, אלא בהתאם לבעיה הספציפית. לא רבים יודעים, אבל אם המדביר מוסמך לטפל בכמה בעיות שונות, והלקוח סובל ממספר מזיקים שונים, ניתן לקבל מחיר כולל ומופחת, מאשר לקרוא בנפרד לבעל מקצוע עבור כל בעיה בנפרד". 

 

במוקד השירות של המקצוענים מזכירים: "בניגוד לתחומים רבים בנושא עבודות הבית תחום ההדברה מוסדר מבחינת אישורים והסמכות. העיסוק בחומרים אלו עלול להיות מסוכן ולכן יש להזמין אך ורק מדביר מוסמך שידע לבצע את העבודה בצורה בטיחותית ויעילה".

 

מה לגבי יתושים?

גור: "ככל שנהיה יותר קר, פעילות היתושים מצטמצמת. הם נמצאים בייחוד באזורים חמים, ופעילים באזורים שבהם יש מים עומדים, כמו אגמים ושלוליות. הפתרון הוא ייבוש של מקורות המים העומדים, והתקנת רשתות בפתחי הבית (חלונות ודלתות). אין ריסוס שימנע את הגעתם לגמרי".

 

בשבוע שעבר פרסם המשרד להגנת הסביבה כי בבדיקות שגרתיות שקיימו הסביבה בשבוע אותרו יתושים נגועים בנגיף קדחת הנילוס

 המערבי ליד מסוף הגבול עם ירדן, סמוך לקיבוץ איילות ובסביבת אילת. המשרד הנחה להרחיב את היקף הפיקוח וההדברה של היתושים באזור, כדי להפחית ככל האפשר את הסיכוי להדבקת התושבים בנגיף.

 

בעקבות הממצאים, המשרד להגנת הסביבה קורא לציבור לפעול להפחתת כמות היתושים באזור על ידי ייבוש מקורות מים בחצרות, בגגות ובמקלטים ולהודיע לרשות המקומית על כל מפגע יתושים בשטח הציבורי. כמו כן, יש להתגונן מעקיצות יתושים על ידי התקנת רשתות בחלונות הבית ומריחת תכשירים דוחי יתושים. לדוגמה הוא יכול להגיע מתבנית ביצים, משקית כלשהי שרכשנו או ממוצר שעמס תקופה ארוכה במחסנים".

 

גרים בבניין משותף? שווה להתאגד

"בבתים משותפים לא תמיד תיפתר הבעיה באמצעות הדברה רק באחת הדירות", מסביר גור. "כל מה שמגיע מהצנרת ומהשטחים המשותפים, מחייב ריסוס, פיזור רעל והתקנת מלכודות בכל השטחים שהם נקודות התרופה של הבניין: מקלטים, חדרי מדרגות, צנרת הביוב והמים, ארונות חשמל, חדרי אופניים וכדומה. אם בנוסף להדברת השטחים המשותפים בעלי דירות מעוניינים גם בהדברה בתוך הדירה, מומלץ להתאגד, שכן המחיר יכול לרדת בכ-20% מאשר אם מזמינים הדברה בנפרד".

 

מחפשים מדברים מורשה? לרשימת המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים