שתף קטע נבחר

קמין זה אח: חורף חמים ונעים בבית

איזה סוג קמין מתאים לבית שלנו, מה היתרונות והחסרונות של כל סוג וכמה זה עולה לנו? המקצוענים עם כל התשובות

קמין מחמם את הבית, אבל לא רק מבחינת טמפרטורה, אלא גם מבחינת האווירה שהוא מביא עמו. אז איך תדעו לבחור את הקמין המתאים לכם?

 

עוד בנושא:

איך כדאי לחמם את הבית בחורף

זהירות שוק פרוץ: הסכנות בגז ואיך מתמודדים

הכן דירתך לחורף: מדריך למאחרים

 

"היתרון הגדול של שלושת הסוגים - עץ, גז ונפט - הוא שהם מחממים בלי לייבש את האוויר, ופיזור החום בחלל הוא אחיד", אומר אבי אזולאי

 מאבי אזולאי טכנאי גז מוסמך. "בעבר קמין היה פופולארי יותר בקרב בעלי בתים פרטיים, אבל היום כבר יש קמינים המתאימים לבניינים".

 

אבל לא בכל דירה ניתן להתקין קמין. אליהו שפירא מאלי טכנאי גז מסביר: "צריך להזמין בעל מקצוע ולבדוק אם יש אפשרות טכנית להוציא ארובה מהדירה הספציפית. בבניינים זה עדיין נושא חדש, ולרוב בעלי דירות פנטהאוז מזמינם קמין, כשבדירות רגילות ישנה פופולאריות גדולה יותר לתנורי גז".

  

קמין על עץ: האח הגדול והנוסטלגי

יתרונות: הוא הקמין הקלאסי והמקורי, הכי קרוב למדורה בתוך הבית, ומשרה אווירה מיוחדת. היתרון הגדול הוא מחירו הזול יחסית הן של הקמין והן של חומר הבעירה, והאווירה הרומנטית והנעימה שהוא יוצר בבית, למראה העצים באש.

 

חסרונות: מאוד מלכלך, מצריך התעסקות מרובה ואספקה שוטפת של עצים. קשה לשמור איתו על רמה קבועה של חום, לאורך זמן, והוא מחמם בעיקר את החלל הסמוך אליו ופחות מחמם חדרים מרוחקים. הפתרון הזה אינו ידידותי לסביבה במיוחד.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

עלויות: עלות הקמין - החל מ-2,000 שקל. עלות התקנתו היא בטווח של 5,000-2,000 שקל. זאת, בהתאם למורכבות ההתקנה (ככל שהארובה ארוכה יותר, עלות ההתקנה תהיה גבוהה יותר).

 

עלות האחזקה משתנה בהתאם לכמות הצריכה. עץ הוא חומר הגלם הזול ביותר מבין חומרי הבערה. קוב עץ עולה בטווח של 600-300 שקל, בהתאם לאיכות העץ. במשך תקופת החורף העלות תהיה 1,200-700 (עלות ממוצעת של כ-2 קוב למשפחה). שווה להשקיע בעץ איכותי, על מנת שלא נכניס לבית כל מיני תולעים וטרמיטים שיאכלו את הריהוט. מבחינת תחזוקה חשוב גם לקחת בחשבון את הצורך בהזמנת בעל מקצוע אחת לשנה, שינקה את הפיח מהארובה. עלות ביקור כזה היא כ-400 שקל.

 

קמין על גז: האופציה היקרה, אך המועדפת

יתרונות: מינימום התעסקות, מקסימום תועלת. "קמין על גז מאפשר שליטה בטמפרטורה, התפעול שלו קל ואפשרי לשלוט בו באמצעות טיימר, כך שהוא פתרון מעולה לשומרי שבת", אומר אזולאי. "אין צורך לרכוש עצים, לאחסן אותם, ללכלך את הבית ולהתעסק בתפעולו. בנוסף, הוא יותר ידידותי לסביבה מאשר קמין עץ. הוא מגיע עם תרמוסטט ומאפשר שליטה בעוצמת החום, וברגע שהבית מגיע לטמפרטורה הנדרשת הוא מפסיק להזרים גז".

 

חסרונות: הוא יקר יחסית, וכמו כל מוצר הפועל על גז מחייב הקפדה על נהלי בטיחות מחמירים, על הזמנה של בלוני גז ואחסון שלהם והזמנת טכנאי מוסמך אחת לשנה. הוא אינו משתווה לקמין מעץ מבחינת האווירה שהוא מייצר, אך הוא בהחלט משרה יותר אווירה בחלל הבית, מאשר מזגן.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

עלויות: עלות הקמין עצמו מתחילה ב-10,000 שקל. התקנתו עולה 7,000-3,000 שקל, בהתאם לסוג הקמין ולמורכבות ההתקנה.

 "מבחינת עלויות תחזוקה, הרי שהעלות הממוצעת היא 1,000-1,500 שקל בחודש למשפחה" אומר שפירא. "החישוב הוא לפי בלון גז שעלותו 500-400 שקל לבלון, ובחודשי החורף יידרשו 3-2 בלוני גז לחודש, עבור חימום הבית. מבחינת עלות תחזוקה שנתית, הרי שבעלות ביקור של כ-400 שקל, אחת לשנה, יגיע טכנאי הגז לנקות את הארובות ולוודא שאין דליפות גז. חשוב להתאים את גודל הקמין ואת הספק החימום שלו לצרכים האישיים. ישנם שלושה גדלים של קמין גז, ולבית שגודלו 100-80 מ"ר מספיק הגודל הקטן ביותר".

 

קמין על נפט או על סולר

יתרונות: זהו אמצעי חימום אמין מאוד, תחזוקה מינימלית ולא מתקלקל.

 

חסרונות: אחסון החומרים עלול להיות מסוכן. אזולאי: "מבחינה בטיחותית לא כל כך מומלץ לאחסן מכלי נפט או סולר בגינה. יש איתם סכנת דליפה של חומר הבעירה, וסכנת התלקחות".

 

עלויות: עלות הקמין עצמו היא כ-5,000 שקל, ועלות התקנתו 5,000-3,000 שקל, בהתאם למורכבות ההתקנה. מבחינת תחזוקה, נדרש להזמין אחת לשנה בעל מקצוע לניקוי הארובה, בעלות ביקור של כ-500 שקל. עלות החימום החודשית היא 1,700-1,200 שקל.

 

בטיחות לפני הכול

במוקד השירות של המקצוענים מזכירים: "חשוב מאוד להקפיד על בחירת בעל מקצוע מוסמך, אמין ובעל תעודות. מי שמנסה לחסוך ומתקין קמין על ידי בעל מקצוע חאפר, מציב את הבית והדיירים בפני סכנת חיים מיידית".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

"חשוב שאורך הארובה יהיה תקני ומתאים לקמין הספציפי", מפרט שפירא. "המתקין חייב לבוא בפעם הראשונה לבדוק את הדירה, לקבוע איזה גודל קמין מתאים ואם יש בכלל אופציה להוציא ארובה החוצה מהמקום שהקמין יעמוד, כי אם הוא יעמוד באמצע הסלון אין אפשרות להעמיד ארובה.

 הקמין חייב להיות ליד קיר חיצוני, ואז או שמוציאים את הארובה החוצה מהקומה הראשונה, או שאם מדובר בבית עם שתי קומות, הארובה חוצה את הקומה השנייה ומחממת גם אותה, ויוצאת דרך הגג".

 

"כשרוכשים קמין על גז, חשוב שהוא יהיה בעל תקן של מכון התקנים", מוסיף אזולאי. "האחריות הניתנת לקמין ולהתקנה היא של כשנה. לגבי התקנה של קמין גז, מומלץ להתקין ארובה כפולה, בכדי שהחמצן בבית לא ייפחת. מארובה אחת יוצא האוויר 'שנשרף' ומהארובה השנייה נכנס האוויר מבחוץ. זוהי האופציה המועדפת. מכיוון שקמין גז דורש התקנה של תשתית גז נפרדת, חשוב לבצע אותה באמצעות טכנאי גז מוסמך בלבד, ובשום אופן לא לפנות לחאפרים ללא תעודות בעניין זה. בעת השימוש חשוב להקפיד על השארת פתח לכניסת אוויר".

 

מחפשים טכנאי גז מוסמך? לרשימה המלאה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים