שתף קטע נבחר

חם אש: 11 טיפים לשמירה על התנור במטבח

אל תשתמשו בחומרי ניקוי חריפים, היזהרו שלא ייכנסו נוזלים לגוף החימום והימנעו מהשארת התנור דולק למשך שעות. וגם, מה צריך לדעת לפני שקונים תנור חדש. המקצוענים עם הטיפים

אם מצאתם באינטרנט מתכון חלומי ואתם לא מבינים למה העוגה לא מצליחה, ייתכן שהתרמוסטט שלכם אינו מדייק. אם אתם חולי ניקיון ומקפידים לנקות את התנור אחרי כל שימוש עם מסיר שומנים ובאמצעות צמר פלדה, דעו כי אתם גורמים לציפוי להיהרס. ואם אתם בכלל לא משתמשים בתנור, דעו שהימנעות מהפעלתו אחת לחודש יכולה לבסוף לגרום לקצר. קבלו כמה טיפים על שימוש ותחזוקה נכונים, ועל התקלות הנפוצות של תנורי האפייה.

 

עוד בנושא:

שימוש נכון בחשמל בבית - זה חשוב!

גם את המקרר חשוב לתחזק נכון: איך עושים את זה

שומרים על מכשירי החשמל בבית

 

1. היזהרו משימוש בחומרי ניקוי עם מסירי שומן חזקים מדי

"צריך מאוד להיזהר משימוש באמצעות חומרי ניקוי חריפים, מפני שהם הורסים את ציפוי האמייל של התנור", מסביר יניב לוי מטכניב - תיקון מוצרי חשמל. "מדובר במסירי שומן חזקים שבפירוש גורמים לנזק בלתי הפיך. ברגע שנהרס ציפוי האמייל, הדפנות של התנור לא מוגנות מקורוזיה ומרטיבות, כך שלמעשה התנור כבר לא אטום, ומחלחלים נוזלים לתוך המערכת החשמלית".

 

יאיר גזית - משירות למוצרי חשמל - מוסיף: "צריך להקפיד לא להשתמש בחומרי הניקוי החזקים, בייחוד באזורים רגישים כמו לוח הפיקוד של התנור".

 

2. השתמשו בתוכנית לניקוי עצמי של התנור

לוי: "בתנורים איכותיים ומתקדמים קיימת האופציה של תוכנית לניקוי עצמי, זהו הפתרון האידיאלי. התוכנית הזו למעשה מעלה את הטמפרטורה בתנור למעל 500 מעלות, ובסוף פעולת הניקוי כל השומנים הופכים לפיח וכל שצריך הוא להעביר מטלית ולנגב את הפיח. זה מונע הצטברות של לכלוך בדפנות, ומונע צורך בחומרי ניקוי חזקים ובשפשוף הפוגע בציפוי".

 

ולמי שאין אופציה כזו בתנור? לוי: "שיסתפק בניקוי עם חומרי ניקוי עדינים יותר, אפילו מי סבון-כלים. חשוב להימנע גם מניקוי באמצעות צמר-פלדה, שגם פוגע בציפוי התנור".

 

3. גם הימנעות מניקוי יכולה לגרום לשריפה

"לא רק ניקוי-יתר יכול להרוס את התנור, אלא גם הימנעות מניקוי", אומר לוי. "לכלוך ושומנים שמצטברים על גופי החימום יכולים להתלקח ולגרום לשריפה".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

4. שומן אסור בקרבת גופי החימום

לוי: "ישנה טעות נפוצה בשימוש שיכולה לגרום להתלקחות של שריפה. ברגע שמחממים עוף בתנור על טמפרטורה גבוהה מדי, על תוכנית 'גריל', והעוף עצמו קרוב מדי לגופי החימום, שמן יכול להתיז אל עבר גופי החימום ויכול לגרום לשריפה. צריך להקפיד לכסות את העוף, או לדאוג שהוא לא יהיה ממוקם במדף שקרוב מדי לגוף החימום".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "תחזוקה נאותה ושימוש נכון במכשירי חשמל יעזרו לכם להימנע מתיקונים לא הכרחיים ויביאו לכך שתוכלו ליהנות מהמוצר שנים ארוכות".

 

5. הימנעו מהשארת התנור דולק על חום גבוה למשך שעות

"תנור אפייה ביתי לא אמור לעבוד בצורה רציפה על טמפרטורה מקסימלית", אומר לוי. "לכן, עדיף לא להשאיר אותו דולק על חום גבוה יותר מכמה שעות ברציפות, אלא לאפשר לו להתקרר בין לבין".

 

6. רוצים שהעוגה לא תישרף? דעו שיש לתרמוסטט סטיית תקן

לוי: "לא רבים יודעים, אבל לא תמיד יש התאמה בין המספר שכתוב לבין הטמפרטורה בפועל. בתנורים האיכותיים, לרוב מדגם צרפתי, התרמוסטט יותר מדויק ומשקף את הטמפרטורה המדויקת. בתנורים פחות איכותיים, מדגם טורקי למשל, התרמוסטט פחות מדויק, וצריך ללמוד מהי סטיית התקן שלו".

 

7. הקפידו על הדלקת התנור אחת לחודש

"אם נמנעים מלהדליק את התנור למשך תקופה ארוכה, בעת ההדלקה יכול להיגרם קצר", אומר לוי. "לכן, חשוב להקפיד להפעיל את התנור אחת לחודש, אפילו למשך 5 דקות, על מנת להרחיק את הלחות מגופי החימום".

 

8. מעל 800 שקל עלות תיקון, עדיף לקנות תנור חדש

"אם מדובר בתנור אפייה בן יותר מעשר שנים, ויש כמה דברים לתקן בו, שווה לשקול את החלפתו", מציע לוי. "התיקון הכי פשוט הוא בעלות של ביקור (כ-200 שקל), ועד ל-800 שקל עבור תיקון גדול יחסית. מעבר לעלות כזו כבר לא משתלם לתקן ועדיף לקנות חדש".

 

במוקד השירות מוסיפים: "התיקונים הנפוצים בתנורי אפייה הם החלפת גוף החימום או התרמוסטט. בתנורים יותר מתקדמים הכוללים כרטיסים אלקטרוניים ומערכת לניקוי עצמי צריך לשקול תיקונים גם באופן יחסי, שכן עלות התנור מלכתחילה גובהה יותר".

 

9. עקבו אחר התקע. אם הוא חרוך דאגו להחליפו בהקדם

"חשוב מאוד לעקוב אחרי השקע והתקע של תנור האפייה ולוודא שהם לא נמסו", אומר לוי. "ברגע שהתקע כבר חרוך, חשוב מאוד לטפל בכך ולהחליף אותו. מדובר בעלות מאוד נמוכה שיכולה למנוע נזק רציני לתנור, וחמור מכך לבית עצמו, במקרה של פריצת שריפה".

 

10. קונים תנור חדש? למה צריך לשים לב

לפני שקונים תנור חדש, כדאי לדעת שסוג התנורים שמתקלקל יותר מהר הוא תנור המחובר לכיריים.

 

לוי: "הסיבה לכך היא בגלל שהשימוש בכיריים גורם לנוזלים לחלחל אל תוך המערכת החשמלית הממוקמת מתחת לכיריים".

 

דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שעל מנת לחסוך בחשמל, כדאי לקנות תנור אנרגטי עם דירוג חסכוני. גזית: "כדאי לקנות תנור עם דירוג אנרגטי חסכוני, מסוג AA, שהוא יותר חסכוני בחשמל ויותר יעיל".

 

11. קניתם תנור חדש? הקפידו על השארת פתחי אוורור בשלב ההתקנה

לוי: "כ-65% מהצרכנים הביתיים משתמשים בתנור המחובר לכיריים. 35% האחרים משתמשים בתנורי בילד-אין הממוקמים בתוך אחד מארונות המטבח. בשלב ההתקנה חשוב להימנע מלמקם את התנור על-יד המקרר, כי זה מזיק יותר למקרר מאשר לתנור. בנוסף, חשוב להקפיד בהתקנה על השארת פתחי אוורור תקינים כדי למנוע מצב שבו החום מצטבר בתוך הארון ויכול לגרום להתלקחות".

 

מחפשים טכנאי מומלץ קרוב לביתכם? לרשימה המלאה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים