שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    שיש למטבח: מה מתאים לכם וכמה זה עולה?
    מה היתרונות ומה החסרונות של כל סוג שיש? איזה שיש מתאים למטבח של בשלנים אמיתיים ואיזה יותר לפינת אוכל. המקצוענים עם הטיפים וגם המחירים

    לפני שאתם בוחרים שיש למטבח, יש כמה דברים שכדאי לדעת עליו. אין בחירה אחת נכונה, הכול תלוי במה אתם צריכים, עד כמה אתם מתכוונים לשמור עליו, מה הטעם שלכם מבחינת העיצוב ומהו התקציב שלכם.

     

    עוד בנושא:

    הכסף שלכם על הרצפה

    כדאי לגשר: איך פותרים סכסוך עם בעל המקצוע

    עבודות שיפוצים - המחירון המלא

     

    "השאלה הראשונה שצריך לשאול היא עד כמה המטבח אמור להיות פעיל", אומר זאהר מרעי מא.אבן ושיש מרעי. "נהוג לבחור עוד בשלב תכנון המטבח את סוג השיש, ולדאוג שהוא יתאים לארונות המטבח, לחיפויי הקירות ולריצוף. כדאי גם לבחור לפני בחירת השיש את הכיור ואת סוג הכיריים ולהתאים את השיש אליהם, מבחינת צבע וסוג ולדאוג להתקנה נכונה שלהם".

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    עם קאנט או בלי? תלוי את מי שואלים. "זה עניין של טעם אישי, אבל אני אישית חושב שזה מכער את משטח השיש וזה מקום שמצטבר בו לכלוך ולא נוח לעבוד עם המשטח", אומר ציון דוד משיש אביה.

     

    מרעי: "אני ממליץ על קאנט בחיבור בין משטח השיש לחיפוי הקיר בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ. הקאנט הזה מונע חדירת מים אל תוך ארונות המטבח ומאוד מומלץ בעיני.

     קאנט קדמי פחות יפה בעיני וכדי למנוע טפטוף מים לאזור הארונות ניתן לחרוץ אותו בקצהו בסיומת של השיש מתחת (נקרא 'אף-מים') וזו מין תעלה שמונעת מהמים להגיע לארונות".

     

    במוקד השירות של המקצוענים אומרים: "יש הבדלים ניכרים בין סוגי שיש שונים כשלכל סוג יש יתרונות וחסרונות. אם אתם עורכים שיפוץ כולל כדאי לחשוב על הנושא יחד עם המעצב. אם לא נעזרתם במעצב או שאתם רק מחדשים את המטבח חשוב להתייעץ עם בעל המקצוע לגבי התאמת השיש לצרכים שלכם, לתקציב, לאופן השימוש במטבח ולכמה אתם מוכנים להשקיע בתחזוקה שלו לאורך השנים".

     

    אז מה ההבדלים בין הסוגים השונים לשיש במטבח, מה היתרונות והחסרונות וכמובן עלויות.

     

    שיש גרניט

    יתרונות: "שיש גרניט הוא מאוד פרקטי למשטח עבודה במטבח, ומהבחינה הזו עולה על כל אבן אחרת", אומר דוד. "יש לו כושר ספיגה נמוך, כך שהוא לא נוטה לספוג כתמים. זו אבן עם צפיפות מאוד גבוהה.

     שיש לא נשרט בקלות ואין שום בעיה לחתוך עליו סלט עם סכין. הוא הרבה פחות רגיש מהשיש הסינתטי, וגם אם הוא נסדק הסדק לא מתפשט ונשאר בגודלו המקורי".

     

    דוד מוסיף: "זוהי אבן טבעית, כך שכל לוח שיש הוא ייחודי והוא מגיע באינסוף גוונים, אך עיקר הגוונים שלו הם כהים יחסית. ניתן לחדש אותו באמצעות ליטוש אחת לכמה שנים, ולהחזיר לו את הברק שלעתים נעלם עקב תחזוקה לא נכונה, הכוללת שימוש בחומרי ניקוי חזקים מדי. ניתן לשים עליו שכבת סילר, שמונעת חדירת נוזלים אליו. הסילר מתאים למעשה לכל סוגי השיש, והוא מגיע בגוון מבריק, מט-משי עם ברק עדין או במראה טבעי שרק נועד למנוע חדירת הנוזלים".

     

    חסרונות: "לא כולם אוהבים את הצורה של השיש, שמגיע עם הדפס או גידים", אומר דוד. "הגרניט שמגיעה בגוונים בהירים נוטה לקבל מעט כתמים בהשוואה לגרניט הכהה. אמנם השיש הזה יותר עמיד מהשיש הסינתטי, אך גם לגביו חשוב להימנע מהנחת סירים רותחים עליו ולהימנע מחומרי ניקוי חזקים במיוחד (כמו מסירי שומן או מסירי אבנית). הניקוי שלו קל יחסית, ומרבית הכתמים יתנקו בקלות עם סמרטוט לחה גם אם לא מנקים אותם מיידית".

     

    למי זה מיועד? "למי שאוהב את המראה של סוג האבן הזו, ולמטבח פעיל במיוחד שנוהגים לבשל בו הרבה", אומר דוד.

     

    כמה זה עולה? דוד: "העלות היא החל מ-400 שקל למטר רץ (עומק של 65 ס"מ) ויכול להגיע גם עד 2,000 שקל. מרבית הצרכנים בוחרים שיש גרניט שעלותו הממוצעת היא כ-1,300 שקל למטר רץ כולל עבודה".

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    שיש סינתטי

    יתרונות: "הסוג הסינתטי הנפוץ ביותר הוא אבן קיסר שהוא תוצרת ישראלית", אומר דוד. "בנוסף יש סוגים נוספים כמו קוריאן, סיליסטון, דקטון ועוד. היתרון הגדול הוא האחידות של הצבע והמבחר העצום של הצבעים והגוונים. הוא קל יחסית להתקנה והוא מגיע בעובי של 1.3 ס"מ ו-2 ס"מ, כשהגרניט מגיע רק בעובי של 2 ס"מ".

     

    חסרונות: "מעט יותר קשה לנקות ממנו תבלינים ביחס לגרניט ונדרש להשתמש בחומרי ניקוי עדינים בכדי לנקות את הכתמים", אומר דוד. "אסור לנקות אותו עם אקונומיקה כי הכלור שורף לו את הברק. הוא כלל לא עמיד לחום והוא מתעוות ונסדק בקלות רבה, והסדק שלו מתפשט יותר מאשר בגרניט".

     

    למי זה מיועד? דוד: "למי שאוהב את הצבע הבהיר שלא קיים בגרניט. השיש יחייב זהירות גבוהה יותר עם חומרי ניקוי ועם סירים חמים".

     

    כמה זה עולה? "העלות היא 800 שקל עד 1,800 שקל למטר רץ כולל עבודה", אומר דוד. "בסוגים מסוימים הוא יכול להגיע עד ל-3,500 שקל למטר רץ".

     

    שיש טבעי - חברוני

    יתרונות: "המראה שלו יותר יפה לעין מאשר השיש הסינתטי והוא זול מאוד ביחס לשאר סוגי השיש", אומר דוד.

     

    חסרונות: "רוב סוגי השיש החברוני שקיימים כיום בשוק הם לא באיכות מלאה, והמשטחים מגיעים עם נקבוביות שנפתחות במשך הזמן כתוצאה מעבודה על המשטח, והן מהוות מקור להצטברות חיידקים על המשטח. כושר הספיגה שלו גבוה וזו אבן שנושמת, כך שהיא סופגת בקלות ובמהירות כתמים. אם לא מנקים תבלין או שמן במהירות מהמשטח הוא נספג. יין צורב אותו בגלל החומצה הגופריתית", הוא הוסיף.

     

    למי זה מיועד? "הוא מיועד בעיקר למטבח לא פעיל", אומר דוד.

     

    כמה זה עולה? דוד: "כ-500 שקל למטר רץ כולל עבודה".

     

    שיש טבעי - אוניקס

    יתרונות: "זו אבן טבעית בעלת מראה מאוד יוקרתי ועם תאורה נכונה היא משדרגת את המטבח", אומר דוד.
    "בעלות של כ-500 שקל ניתן לשדרג את המראה שלה עם תאורת לדים. מה שמיוחד בה הוא השקיפות שלה, היא מגיעה בגוון יפה של לבן עם עורקים חומים ועם התאורה היא מאוד מעשירה את המטבח. מבחינת עמידות היא פחות סופגת מהשיש החברוני כך שמצטברים עליה פחות כתמים".

     

    חסרונות: "היא לא מומלצת למטבח פעיל כי זו אבן גיר שנשחקת, והיא יכולה להישרט בקלות", אומר דוד. "גם היא לא מתאימה כלל לשימוש עם חומרי ניקוי חזקים. בעיקרון היא מומלצת לדלפקים או לחיפוי קיר במטבח".

     

    למי זה מיועד? "למטבח לא פעיל ולמי שמתכוון להשקיע בתאורה" אומר דוד.

     

    כמה זה עולה? דוד: "החל מ-2,000 שקל למטר רץ כולל עבודה, ויכול להגיע גם ל-4,500 שקל".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים