שתף קטע נבחר

יהיה בסדר: איך לשמור על שטיחים, ריפודים ושולחנות

מה ניתן למרוח על ריפודים ושטיחים כדי למנוע כתמים ואיך אפשר להגן על רהיטים מעץ? המקצוענים עם הטיפים

במהלך כל ההכנות לחג, הניקיונות והבישולים, כדאי לדעת שיש כמה דברים שאתם יכולים לעשות מראש, כדי למנוע נזקים ולכלוך בחג. מיד לאחר הניקוי, תוכלו למרוח ספריי שימנע מנוזלים להיספג על ריפודים. תוכלו לשמן את השולחן ולמנוע כתמים בלתי נסלחים. ואם כבר ניקיתם את הרצפה בצורה יסודית, תוכלו לצפות אותה בשכבת מגן שתמנע מכתמים להיספג לתוכה. כך תשאירו את הבית נקי גם אחרי שאחרון האורחים יעזוב.

 

עוד בנושא:

על הרצפה: איך מבריקים ושומרים על הריצוף

צריכים בעל מקצוע? כך תבחרו אותו נכון

מחירון ניקוי שטיחים וריפודים

 

ריפוד

"ישנו סילר ננו לבדים", אומר רפאל ריבו מחברת נס רפאל. "שמים אותו על ספות וריפודים של כסאות באמצעות התזה ואת השאריות מורחים עם מטלית מיקרופייבר.

 התוצאה מדהימה, וגורמת לנוזל שנשפך על הספה להישאר ולא להיספג עד שלא מנגבים אותו".

 

ריבו הוסיף כי "אחת לחודש-חודשיים מומלץ להתיז את הספריי הזה, ועל מנת לבדוק את מצב הספיגה, ניתן לשפוך מעט מים על הספה ולראות אם הם נספגים או לא. זה עובד על כל סוגי הבדים. לספות העשויות מעור ניתן למרוח קרם הגנה לעור, לאחר ניקיון. ניתן אפילו למרוח חלב פנים על הספה, ולהגן עליה מפני לכלוך".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

שטיחים

"בסילר ננו, המיועד לספות ולריפודים, ניתן לשימוש גם על שטיחים", אומר ריבו. "החלקיקים נכנסים לתוך סיבי השטיח ואוטמים אותם מבפנים. מאוד מומלץ להתיז את הספריי לאחר ניקוי, על מנת להגן על שטיחים. טווח המחירים שלו בשוק הוא 500-200 שקל, כשכל בקבוק מספיק למספר ספות ולשטיח".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

שולחנות וכסאות מעץ

ריבו: "ניתן להגן על שולחן האוכל ועל כסאות העץ באמצעות מריחת חומר הנקרא 'פוליטורה לעץ', אותו קונים בחנויות טמבור, ומורחים אותו עם מטלית מיקרופייבר. עלות החומר היא 150-50 שקל. זה מתאים רק לסוג עץ שעבר פוליטורה. ברגע ששכבת המגן נשחקת עם הזמן, כדאי לחדש את הפוליטורה על מנת להמשיך לשמור על העץ".

 

הוא הוסיף כי "הלכה מגיעה עם גוון, והיא לא ממש שקופה, ולכן כדאי לנסות קודם לשים אותה בצד נסתר לפני שמורחים את כל השולחן. גם למי שיש פרקט תלת-שכבתי מעץ, חשוב מאוד למרוח אותו אחת לחצי שנה, על מנת להגן עליו לאורך זמן מפני לכלוך ונזקים".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ממוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "פעמים רבות אנחנו רוצים לנקות, אבל לא חושבים על התאמת חומר הניקוי לסוג המשטח וכך יכול להיגרם נזק. אם אתם לא בטוחים כיצד לנקות או לטפל באזור מסוים מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע בכדי להימנע מנזק תמידי".

 

כלים סניטריים

ריבו: "לכל מי שיש כלים סניטריים מנירוסטה, כדאי להקפיד להגן עליהם באמצעות ריסוס 'ספריי לנירוסטה', אחת לשבוע לאחר הניקוי. שכבת ההגנה הזו מונעת הצטברות של אבנית ומגנה על הכלים הסניטריים לאורך זמן".

 

ריצוף

"לקרמיקה אין שכבה שניתן לשים עליה, היא מגיעה כמו שהיא ואפשר רק לנקות אותה", אומר שלומי ברהום מחברת פוליש בר. "לעומת זאת, אם מדובר בריצוף מאבן טבעית או משיש, עושים סילר או הברקה קריסטלית. זו שכבת מגן שמעניקה ברק ומגנה על הריצוף על מנת שלא יוכל לספוג חומרים אחרים. זו שכבה שמונעת ספיגה.

 ההברקה הקריסטלית או הסילר מחזיקים מעמד כשנתיים, בהתאם לרמת הלכלוך בבית. אם מדובר באזור שהוא מעבר או כניסה, זה יחזיק מעמד רק כשנה".

 

אז מה עדיף? הברקה קריסטלית או סילר? ברהום: "האפקט של שתי שכבות המגן האלו דומה, אבל סילר מומלץ יותר לריצוף בחצר, כי הוא יותר שומני ונתפס טוב יותר על האבן, כך שאם יורד גשם המים מחליקים עליו. הברקה קריסטלית מומלצת לדעתי יותר לריצוף בתוך הבית, כי החומר לא שומני, ורמת הגימור שלו יותר יפה לבית. מבחינת משך ההמתנה, לאחר הברקה קריסטלית ניתן לדרוך מיידית על הרצפה. לעומת זאת, הסילר דורש כ-48 שעות ייבוש לפני שניתן לדרוך על הרצפה".

 

כמה זה עולה? "סילר עולה כ-17 שקל למ"ר, והברקה קריסטלית עולה כ-20 שקל למ"ר. המחירים כוללים מע"מ, וכוללים את עלות החומר ואת העבודה".

 

ומה לגבי משטחי עבודה משיש במטבח? ברהום: "שיש במטבח אמור להיות מסוג שלא סופג, ולכן אם השיש הוא מסוג שזקוק לתחזוקה ולשכבות הגנה, אני חושב שמלכתחילה רצוי שהוא לא יהיה במטבח. במרבית המטבחים יש אבן קיסר או שיש מסוג אחר, שמתאים ויחסית אינו סופג".

 

צריכים מומחה לניקוי שטיחים וריפודים? לרשימת המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים