שתף קטע נבחר

סוככים למרפסת: מה מתאים לכם וכמה זה עולה

מרקיזה, זרועות או מסילות? מה היתרונות של כל סוג סוכך? למה צריך לשים לב וכמה זה עולה? המקצוענים עם טיפים שיעזרו לכם ליהנות במרפסת בצל

לפני שהקיץ מגיע, כדאי שתדאגו להכין את המרפסת שלכם לעונה החמה. רוצים לשבת בצל? מתלבטים איזה סוכך יתאים לכם לימות הקיץ, מאיזה בד כדאי להתקין אותו ומהם הפתרונות הפופולאריים. המקצוענים עם התשובות.

 

עוד בנושא:

חלף עם הרוח - איך מגנים על הסוכך

כדאי לגשר: איך פותרים סכסוך עם בעל המקצוע

בצל הסוכך: איך מקימים מרפסת ירוקה

 

סוכך מרקיזה

זהו אחד הסוככים הכי פופולאריים בישראל, כי הוא מתאים לכל ימות השנה. הוא נשאר פתוח במשך כל השנה, והוא משקף את המראה הסטנדרטי של המרפסת הישראלית. הוא נקרא כך כי מראהו מזכיר את החצאיות שהיו לובשות בנות האצולה בימי הביניים שנקראה מרקיזה.

 

"אני ממליץ להתקין אותו עם שמשונית PVC", מציע אלירן ז'ורנו מסככות נועה. "כדאי שהיא תהיה עשויה משלוש שכבות - שכבה אחת שמשונית, באמצע רשת פוליאסטר ומעליה עוד שכבה של שמשונית. היא חסינה בפני אש וגם חוסמת את קרני ה-UV. היא מגיעה במגוון צבעים, ויכולה להיות בדוגמה או חלקה או בדוגמה של פסים".

 

 (צילום:shutterstock) (צילום:shutterstock)
(צילום:shutterstock)

 

ז'ורנו הוסיף כי "ככל שהצבע יותר כהה, כך יש יותר הצללה, אבל כדאי כמובן להימנע מצבע שחור, ולהסתפק בגווני ביניים.

 אם מתלבטים בין אופ-וויט לבין אפור, אז כמובן שאפור יצליל יותר. אם רוצים צבע כהה כמו ירוק בקבוק, ניתן לבחור דוגמת פסים כדי שהגוון השני יהיה בהיר יותר. החיסרון של סוכך מרקיזה הוא שאסור לסגור אותו בגשם, מפני שאז מצטברים מים בין הקפלים והורסים אותו".

 

"סוכך זה הוא מעין רבע כדור שעוטף את כל המעקה מסביב", מסביר מיקי עשור מאלונית סככות בע"מ. "שטח ההצלה שלו הוא עד מטר וחצי היקפי, אבל במקרים חריגים ניתן לעלות לגובה ולהשיג באמצעותו הצללה של 180 ס"מ, הכל לפי תנאי המרפסת".

 

האם כדאי להזמין מנגנון ידני או ממונע? ז'ורנו: "זה תלוי באורך. אם הוא מעל 5 מטר, עדיף שהוא יפעל על מנגנון חשמלי, זה מייקר את ההתקנה בכ-1,000 שקל".


 (צילום:shutterstock) (צילום:shutterstock)
(צילום:shutterstock)

  

במוקד השירות של המקצוענים אומרים: "בנוסף, יש עוד סוגים רבים של סוככים ומשתנים נוספים שיש לקחת בחשבון. באזורים מסוימים בדרום אין כמעט גשם ובעיקר צריך סוככי הצללה, במקומות אחרים צריך שלד מחומר אל חלד עקב הגשמים המרובים. חשוב להתייעץ עם בעל המקצוע המתקין, להסביר לו את הצרכים שלכם מהסוכך ובמיוחד להתאים את הפתרון המבוקש".

 

סוכך זרועות

"סוכך זרועות מתאים רק למרפסות שמש, ומאפשר רק הצללה", מסביר ז'ורנו. "בחורף צריך לקפל אותו כי הוא לא עמיד בפני רוחות ולא בפני מים.

 הוא תפוס באמצעות שתי זרועות, וברגע שיש משקל של מים על הבד זה מכביד מאוד על הזרוע והיא יכולה להישבר. היתרון הגדול שלו הוא העיצוב, הוא מאוד אסתטי ויכול לכסות שטח של עד 5 מטר רוחב, וגם האורך שלו יכול להיות גדול, כך שהוא יכול לכסות שטחים מאוד גדולים. הזרועות שלו הם לרוב מאלומיניום, והבד המומלץ לו הוא דרלון, כי הוא בד קל יותר ומתאים למשקל שיכולות לשאת זרועות האלומיניום. החל מפתיחה של מעל 3 מטר כדאי להתקין אותו עם מנוע חשמלי".

 

עשור: "ניתן להתקין גם חיישן רוחות שמזהה אם הרוח חזקה מדי. במקרה שהרוח עלולה לשבור אותו, הוא נסגר אוטומטית. כדי להתקין את המנגנון החשמלי אנחנו מתחברים לתקע שקיים במרפסת".

 

סוכך מסילות

"סוכך זה מתאים למרפסות גדולות במיוחד, שגודלן כ-12 מ"ר ומעלה", מסביר ז'ורנו. "הוא בנוי על מסילות שעליהן מונחת הסככה, והוא עשוי מחומר עמיד וחזק במיוחד. הוא מתאים למי שאין לו תקרה מעל המרפסת. גם כאן המסילות עשויות מאלומיניום, ועדיף להתקין אותו משמשונית שהיא הרבה יותר עמידה מבד".

 

סוכך קבוע

"סוכך זה מתאים לכל ימות השנה", אומר ז'ורנו. "הקונסטרוקציה שלו היא מברזל אל-חלד (מגלוון) הצבוע בלבן או בצבע אחר לפי בחירת הלקוח. גם אותו מכסה שמשונית PVC והוא מאוד עמיד. הוא פופולארי בעיקר בבתים צמודי קרקע, בכניסות לבתים ולעתים גם במרפסות. מבחינת אישורי בנייה וייקור תעריפי הארנונה בגין סוכך זה, הדבר משתנה בין הרשויות המקומיות השונות. כבעל מקצוע אני תמיד דואג לברר עם הצרכנים אם הם דאגו לקבל היתר מהרשות המקומית".

 

סוכך דופן

ז'ורנו: "סוכך זה הוא מעין תריס חשמלי שיורד מהתקרה למעקה, ולעתים גם עד הרצפה. הוא אנכי ומתאים למרפסות שהשמש חודרת אליהם מהצד. זו מעין סגירת מרפסת, וניתן לעשות בסוכך זה גם פתח. הוא מתאים למרפסות בגודל של עד כ-5 מטר, ומגיע לאיזה גובה שנדרש".

 

עשור: "עבור סוכך דופן אני ממליץ על שמשונית PVC בעלת 3 שכבות, שהיא עמידה ל-10 עד 15 שנה. זאת, לעומת דרלון שהוא בד אוורירי ונושם יותר, אך החיסרון שלו הוא שהוא מחובר באמצעות תפירות, ולא כמו השמשונית שהיא בהלחמה עם תדר חום גבוה. הבעיה עם חיבורי התפירות היא שבממוצע לאחר כ-5 שנים התפרים נפרמים ובין החיבורים הסוכך נפתח".

 

בנוגע להחזקת הבד, מוסיף עשור: "היתרון של שמשונית הוא שהיא קלה לתחזוקה, המים שוטפים אותה מלמעלה ומבפנים ניתן לנקות אותה אחת לחודש עם ספריי חלונות. לגבי בד דרלון, חשוב להקפיד להשאיר אותו פתוח לאחר שהוא נרטב, על מנת שהוא יתייבש ולא יצטבר בו עובש".

 

דברו במספרים

כמה יעלה בממוצע להתקין סוכך? עשור: "המחירים מאוד משתנים בהתאם להיקף העבודה, לקומה

 שבה מדובר (כי נדרש מנוף), לסוג החומרים ולדרישות הלקוח. סוכך מרקיזה לגודל של כ-7 מטר היקפי יעלה כ-3,000 שקל, סוכך זרועות יעלה 5,000-3,000 שקל, וסוכך זרועות גדול יותר (3 על 7 מטר) יעלה 6,000 שקל ומעלה. הפיכת המנגנון לחשמלי יהיה כרוך בתוספת של כ-1,000 עד 1,500 שקל, בהתאם לסוג המנוע. סוכך מסילות הוא סוכך יקר יותר שעלותו יכולה להגיע גם ל-10,000 שקל, וסוכך קבוע עולה 500-300 שקל למטר. עלות הכיסוי (בד או שמשונית) וכן עלות ההתקנה כלולים במחיר".

 

רוצים להתקין סוכך? לרשימת המתקינים המומלצים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים