שתף קטע נבחר

מאגוז ועד סנדוויץ': איזה עץ מתאים לריהוט?

אורן, אלון, איפאה, אגוז, סיבית או סנדוויץ' - מה מתאים לריהוט בבית שלנו וממה צריך להיזהר? המקצוענים עם כל התשובות לריהוט נכון

מהם הסוגים הנפוצים לריהוט בישראל? מתי כדאי להסתפק בעץ אורן ומתי כדאי להשקיע בעץ אגוז אפריקני? באיזה סוג עץ בוחרים העשירים במיוחד? ובאילו מקרים מספיק להסתפק בתחליפי סיבית ומלמין. שאלנו נגרים בעלי ותק על הטעם הישראלי ועל הטעויות שעושים בבחירה. לפני שאתם מזמינים ריהוט מנגר, קבלו כמה דברים שכדאי לדעת על אסתטיקה, תחזוקה ועוד.

 

עוד בנושא:

רהיטים לבית ולגינה: מזמינים מנגר או מקטלוג?

שדרוג הדירה בתקציב נמוך - איך עושים את זה

תקלה בבית: מזמינים הנדימן או בעל מקצוע מומחה?

 

עץ אורן - הכי זול והכי פופולארי לחדרי ילדים

"עץ אורן הוא עץ לא עמיד במיוחד", מסביר איגור אסטרו מאסטרו פרויקט בע"מ. "הוא סופג מים בקלות, הוא רך מאוד ועם הרבה לחות פנימית. הוא העץ הכי פחות איכותי שנפוץ לשימוש כיום. עושים איתו בעיקר פרגולות, או רהיטים שלא רוצים להשקיע בהם במיוחד".

 

אסטרו הוסיף כי יש לו מראה אקזוטי וגס מאוד, ולאחרונה הוא נהיה יותר פופולארי.

 "עושים איתו גם מיטות ילדים ומדפים. שולחנות בסגנון כפרי וספסלי אחסון", הוא אומר. "לא הייתי ממליץ לבנות ממנו ארון בגדים, כי הוא לא עמיד לעומס של משטחים גדולים, והוא יתעקם. בנוסף, הוא מוציא מיץ, ואז כשנוגעים ברהיט הוא דביק יחסית. עלותו היא 30% מעלות של עץ אלון, שגם הוא לא נחשב ליקר במיוחד".

 

"הסיבה שהוא נפוץ לריהוט הוא מחירו הזול", מוסיף איציק שגיא מהמרכז לשירותי נגרות. "לא רק שעלות החומר נמוכה, אלא גם העבודה עליו יותר קלה ולכן זולה יותר. הוא עץ שמאוד רך וקל לעיבוד עבור נגרים, ולכן הוא גם מתומחר בהתאם".

 

עץ אלון - עם או בלי עיניים, בהתאם לצו האופנה

"זהו עץ גושני קלאסי, שמייצרים איתו הרבה שולחנות אוכל", אומר שגיא. "יש לו שני סוגים: האלון המבוקע שהוא בעל פצעים מיוחדים שאנשים מאוד אוהבים את המראה שלו. הוא מעניין ונראה ישן. ויש את האלון האירופי, שמגיע בצבע אחיד אבל עם רצועות של פסי עץ".

 

"אלון הוא עץ איכותי יחסית", מסביר אסטרו. "הוא מאוד נפוץ לריהוט בישראל ו-70% מרהיטי העץ המלא בארץ עשויים ממנו. הוא חזק במיוחד ומתאים לבניית כיסאות, מזנונים, מיטות ומדרגות. הוא שימושי כמעט לכל דבר. הוא לא מצריך תחזוקה מיוחדת, אלא רק שמירה על ציפוי הלכה שלו במצב תקין. הוא לא עמיד בפני חדירת מים ולכן לא מומלץ לבנות איתו רהיטים המיועדים למטבח או לחדרי אמבטיה".

 

עץ איפאה - מתאים בעיקר לדקים ולמשטח במקלחת

"זהו עץ שלא מתאים כל כך לריהוט", מסביר אסטרו. "הוא איכותי מאוד ומתאים בעיקר למשטחי דקים מחוץ לבית, ולמשטחים בתחתית המקלחת (במקום שיש או קרמיקה). הוא עץ מאוד משעמם ובלי אופי מבחינה המראה שלו, אבל הוא עמיד במיוחד ואינו סופג מים. מספיק לדאוג לשמן אותו אחת לשנה אם הוא נמצא מחוץ לבית, בגלל תנאי מזג האוויר".

 

עץ אגוז אפריקני - רהיט שהוא תכשיט

אסטרו: "זהו עץ עם הרבה מאוד אופי ובעל נוכחות מרשימה בבית. צריך לאהוב אותו כי הוא קצת מקושקש, אבל מי שאוהב אותו נהנה ממנו לכל החיים. הוא מגיע עם פסים משוגעים, ואם עובדים איתו נכון, ויודעים לחבר את המשכיות הפסים שלו בצורה שמשתלבת יפה עם סוג הרהיט, הוא עושה את העבודה. לקוחות מאוד מרוצים מהתוצאה בסופו של דבר. הוא מתאים מאוד למזנונים בסלון, לאמבטיות וגם לחיפויי קיר. הוא יפה על-יד קמין או לבניית ספסל ייחודי".

 

עץ טיק בורמזי - רמת גימור גבוהה ויקר במיוחד

אסטרו: "זהו עץ יקר במיוחד. המראה שלו מאוד חם ומלטף. הוא עם רמת גימור גבוהה מאוד ומתאים לריהוט בסגנון איטלקי. הוא נדיר ויקר, ולרוב מי שמכניס אותו הביתה יודע מה הוא לוקח. זהו כרטיס הביקור של הבית. הוא מתאים מאוד למזנונים, לשולחנות ולספריות בחדר עבודה".

 

אסטרו פירט לגבי יתרונות העץ: "הוא לא נשרט בקלות, ולא דורש תחזוקה. הוא לא מפחד ממים או משמש, ולכן ניתן לעשות איתו גם ריהוט גן, למי שרוצה להשקיע במחיר.

 הוא מתאים גם למשטחים בחדרי האמבטיה, במקום משטח שיש. גם אם הוא נרטיב לא קורה לו כלום כי הוא לא סופג מים. זאת, בשונה מעץ אלון, שאם שמים אותו כמשטח באמבטיה ויש סדק בצבע, חדירה של מים גורמת לו להתנפח ולהרוס את כל הרהיט. לטיק לא קורה כלום בשל רטיבות".

 

שגיא מוסיף: "פחות מ-10% מהצרכנים מזמינים את הסוג הזה. הוא עץ יוקרתי במיוחד. ישנם עוד שני סוגי עצים יקרים ויוקרתיים והם עץ הדובדבן ועץ אבוני. שניהם ברמת גימור גבוהה אבל מיוחדים".

 

סיבית מלמין - 90% מהריהוט העולמי כיום עשוי מסיבית מלמין

"מבין כל תחליפי העץ המלא, שאיתם בונים כיום רהיטים, 90% מהריהוט העולמי כיום עשוי מסיבית דחוסה", אומר אסטרו. "את הסיבית מצפים במלמין, שזהו ציפוי דק מאוד. זה אחד החומרים הזולים שקיימים בתעשייה, הוא לא מתאים למגע עם מים כי הוא מתנפח מאוד כשהוא נרטב".

 

שגיא: "הוא מתאים מאוד לריהוט תעשייתי של חדרי ילדים, לארונות הזזה לחדרים. מוסדות ובעלי עסק רבים לוקחים אותו. הוא לא מחזיק מעמד כמו עץ מלא, אבל הוא יכול בשקט להחזיק מעמד כעשר שנים".

 

סנדוויץ' מצופה פורמייקה

"פורמייקה היא ציפוי שניתן להדביק על תשתית של סיבית דחוסה או על עץ סנדוויץ", מסביר אסטרו.

 "פורמייקה על סנדוויץ' מאוד עמידה גם מפני רטיבות, ולכן היא מאוד נפוצה לארונות מטבחים ולריהוט אמבטיה וחדרי ילדים. היא מאוד פרקטית ומצדיקה את המחיר, אבל בגלל שהפינישים שלה בעייתיים ולא ניתן לשייף אותה אלא לעשות אותה רק בקווים ישרים יש אנשים שסולדים מהמראה ואומרים: 'אצלי לא תיכנס בחיים פורמייקה הבייתה'. זה נראה זול וסינתטי לעומת המראה של עץ טבעי, אבל מאוד פרקטי ומצדיק את המחיר".

 

ואיזה סוג סנדוויץ' כדאי לבחור? אסטרו: "סנדוויץ' בירץ' נחשב להכי איכותי. הוא עולה כ-15% יותר מסנדוויץ' רגיל, אבל הוא מחזיק מעמד למשך שנים רבות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים