שתף קטע נבחר

משלוש יוצאת אחת: איזו אסלה מתאימה לכם?

אסלת P, מונובלוק או תלויה? מה היתרונות והחסרונות של כל סוג? וכמה זה עולה לנו? המקצוענים עם כל הטיפים

שוקלים להחליף את האסלה בחדרי השירותים והאמבטיה? אתם לפני שיפוץ ותוהים מה האפשרויות ומה טווח המחירים? ישנם שלושה סוגי אסלות בשוק. לכל סוג יתרונותיו וחסרונותיו. מה הכי משתלם, מה הכי אסתטי ומה הכי זול? קבלו סקירה מבעלי מקצוע.

 

עוד בנושא:

מים בששון: איך מגבירים את לחץ המים בבית

מחירון שירותי אינסטלציה

פתיחת סתימות: למה זה קורה ואיך פותרים את זה

 

אסלת P: הישנה והפשוטה

זוהי האסלה הקלאסית והישנה. האסלה עצמה עשויה מחרס, ומיכל ההדחה שלה מפלסטיק ויכול להיות צמוד אליה או תלוי בתלייה גבוהה, כך שהוא מחובר באמצעות צינור פלסטיק.

 

"היתרון הגדול שלה הוא המחיר הזול של האסלה עצמה ושל התיקונים", מסביר האינסטלטור יוסי מנדס. "כיום מזמינים אותה בעלי דירות ישנות, שרק רוצים להחליף אסלה שהתקלקלה, ולא רוצים להיכנס להשקעה כספית".

 

החיסרון של אסלת P הוא מבחינת העיצוב, שכן היא לא אסתטית למדי בעיצוב, וכן מבחינת החלל שהיא תופסת בחדר. אם מדובר בחדר שירותים קטן יחסית, היא תתפוס את מעט החלל שיש.

 

 (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

אסלת מונובלוק: עלות סבירה ותיקונים זולים

זוהי אסלה מחרס, שבה גם האסלה עצמה וגם מיכל ההדחה עשויים מחרס, ומגיעים ביחידה אחת התואמת מבחינת העיצוב.

 היתרון הגדול שלה הוא מבחינת תמורה לכסף. זוהי אסלה שהיא יחסית מאוד משתלמת הן מבחינת טווח המחירים בשוק לאסלות השונות והן מבחינת עלות ההתקנה והתיקונים.

 

גם מבחינת העיצוב, ישנן אסלות קטנות יחסית שתופסות פחות נפח בחלל השירותים ומעוצבות יחסית, גם העובדה שהמיכל והאסלה שניהם עשויים חרס, ובאים במבחר של גוונים ועיצובים, מאפשרת להתאים אותם לעיצוב האמבטיה בצורה הרמונית.

 

מאיר דדון ממאיר שירות לכל באזור המרכז אומר: "כמעט שאין ביקוש לאסלת ה-P, כי המונובלוק נחשבת לאסלה הרבה יותר איכותית גם מבחינת הישיבה שלה, הגודל והמנגנון הפנימי".

 

יתרון נוסף קשור לעובדה שגם מי שמחליף את אסלת ה-P לאסלת מונובלוק לא יהיה מחויב במרבית המקרים לריצוף מחדש של השירותים, מפני שפתח החיבור של האסלה לריצפה קטן יותר באסלת ה-P, כך שלא נדרשים תיקוני ריצוף לאחר ההתקנה מבחינה זו.

 

החיסרון של אסלת המונובלוק הוא שמבחינת ניקוי, הגישה לניקוי עם מגב וסמרטוט פחות נוחה מאשר במקרה של אסלה תלויה.

 

אסלה תלויה: מספר 1 בעיצוב, אך יקרה לרכישה ובתחזוקה

אסלה מסוג זה תלויה על הקיר שמאחוריה, ואינה מחוברת כלל בתחתית לרצפה. מיכל ההדחה שלה הוא לרוב נסתר וממוקם בתוך הקיר האחורי, כשעל הקיר רואים רק את כפתורי הדחת המים. היתרון הגדול של אסלות אלו הוא מבחינת העיצוב וההיגיינה. העיצוב שלהם הוא מינימליסטי ולמעשה מגדיל מאוד את חדרי השירותים והאמבטיה. מבחינת היגיינה הרי שהאסלות מאוד קלות לניקוי מפני שניתן בקלות להעביר סמרטוט מתחת לאסלה ולנקות את הרצפה שמתחתיה.

 

ומה החסרונות? מנדס: "החיסרון של אסלות מסוג זה הוא המחיר. גם האסלה עצמה יותר יקרה וגם עלות התיקונים

 היא לעתים פי שניים במחיר מאסלות רגילות. חלקי החילוף שמציעות החברות השונות יקרים יותר, וגם עלות העבודה כי הגישה פחות נוחה כשמיכל ההדחה ממוקם בתוך הקיר. פתח השירות והגישה ממוקם בפאנל של כפתורי הלחיצה, משם נעשה כל הטיפול ומשם מוחלפים חלקים בעת שהם מתקלקלים".

 

עניין נוסף, הוא שלרוב החלפה של אסלה לאסלה נסתרת מתבצע לרוב במסגרת שיפוץ כולל של חדר השירותים או חדר האמבטיה, כי מיקום מיכל ההדחה הוא לרוב בתוך הקיר, ומצריך שיפוץ של הריצוף לאחר עקירת האסלה הישנה, שהייתה מחוברת ישירות לרצפה.

 

מהו הגובה המומלץ לתלייה של אסלה כזו? זה משתנה בהתאם לעיצוב האסלה. דדון: "מומלץ שהתלייה תהיה כ-25 ס"מ מהרצפה, ושגובה הישיבה יהיה 55 ס"מ".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "חשוב מאד לזכור שגם באסלה יש להשתמש בצורה נכונה על מנת להימנע מסתימות ותקלות, אין לזרוק דבר מלבד נייר טואלט לאסלה, גם לא מגבונים לחים. בנוסף הקפידו לרכוש למיכל הדחה בעל 2 אפשרויות הדחה: 3 ליטר ו-6 ליטר לחיסכון במים".

 

כמה זה עולה?

האם אסלה היא מסוג המוצרים שצרכנים קונים לבד או מזמינים מבעל המקצוע? מנדס: "זה משתנה מצרכן לצרכן. אני באופן אישי מעדיף שהצרכן יבחר את האסלה בעצמו. אני יכול להגיע איתו לחנויות שאני עובד איתן, או לשלוח אותו לחנויות מסוימות, ונותן לו את ההנחה שמגיעה לי כלקוח סיטונאי בחנות במתנה".

 

אז כמה עולה האסלה עצמה? טווח המחירים בשוק הוא רחב יחסית ומשתנה בהתאם לאיכות המוצר ולעיצובו. אסלת ה-P תתחיל מ-300 שקל (עבור אסלה ומיכל הדחה), אסלת מונובלוק תתחיל מ-500 שקל ויכולה להגיע גם ל-2,000 שקל, ואסלה נסתרת תתחיל ב-700 שקל ויכולה להגיע עד כ-2,000 שקל.

 

כמה עולה התקנה? מנדס: "אם לא מדובר בשיפוץ כולל, אלא רק בהחלפה של אסלה, העלות תהיה 300-500 שקל

 עבור החלפת אסלת P, 600-700 שקל עבור החלפה לאסלת מונובלוק, וכ-500 שקל עבור החלפה לאסלה תלויה. המחירים הם רק עבור ההתקנה, וכוללים מע"מ".

 

מנדס הוסיף כי ייתכנו פערי מחירים בהתקנה, הנובעים מסוג ההתקנה של האסלה הקודמת. "יש אסלות שתפוסות בתחתית עם בטון, יש שתפוסות עם סיליקון, יש אסלות שבעת החלפתן יש חובה לשבור ריצוף ויש אסלות שניתן לחלץ אותן בצורה נקייה ואסתטית יותר. בכל מקרה, לא משתלם לקרוא לבעל מקצוע נפרד שירצף את הרצפה, אלא עדיף לשלם עבור ההתקנה ועבור השיפוץ הנלווה לאותו בעל מקצוע ובכך לחסוך במחיר", הוא ממליץ.

 

מחפשים אינסטלטור אמין? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים