שתף קטע נבחר

לא מספיק להשאיר אור: איך נזהרים מפריצה לבית

אמנם אין 100% הגנה, אך יש דרכים להקשות על פורצים לפרוץ לבית שלכם. אז מה אפשר לעשות ומה חשוב לדעת? המקצוענים עם התשובות

לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 2014 אירעו כ-173 אלף מקרי עבירות פריצה וגניבה מדירות, כלומר אחת מכל חמש דירות בישראל נפרצה. ביררנו עם בעלי מקצוע מתחום אבטחה ומיגון הבית מהן הטקטיקות הנפוצות של הפורצים. כמי שמתקינים מדי יום מצלמות אבטחה וצופים באינספור אירועי פריצה, הם יודעים מהן שיטות הפריצה הנפוצות, מה נוטים לגנוב וכיצד מגיבים פורצים כשהם לא מוצאים מה לגנוב. אז כיצד תוכלו למגן את הבית ולשפר את תחושת הביטחון האישי שלכם?

 

עוד בנושא:

קו ההגנה האחרון שלכם נגד פריצה  

מצלמות אבטחה: מדריך למתחילים

סרט רע. את מי תפסו מצלמות האבטחה?

 

כל אמצעי מיגון נוסף מעכב את הפורץ וגורם לו להתייאש

נתחיל מכך שאם גנב החליט שהוא רוצה לפרוץ לדירה מסוימת, כמעט שלא קיימת שיטת מיגון שתמנע ממנו לעשות זאת. זה יצריך ממנו המון תחכום ומאמץ, וגם לקיחת סיכון מוגברת, אבל אין ודאות ב-100 אחוז.

 

לרוב מדובר בדירה שיש לגביה מידע מוקדם ונעשה עליה תחקיר מקיף או תצפית ארוכה. מיגון יכול לסייע מאוד כנגד הברחה של פורצים אקראיים. "פורצים מסתובבים ברחוב מסוים ולרוב בוחרים את הדירה שיהיה הכי קל לפרוץ אליה", מסביר איתמר האן מהאן ביטחון ותקשורת.

 "ככל שאמצעי המיגון מרובים, הפורץ יבחר שלא לפרוץ. ואם הוא כבר פרץ, ובתוך הדירה הוא מגלה מכשולים נוספים הוא יתייאש באמצע ויעבור לדירה הבאה".

 

מה זמן הפריצה הממוצע ומה נוטים הפורצים לגנוב? האן: "מצפייה בהקלטות של אירועי פריצה רבים אנו רואים שגונבים בעיקר תכשיטים, כסף, מכשירים סלולאריים ומחשבים ניידים. זמן הפריצה הממוצע הוא 20 דקות עד חצי שעה. לרוב ישנו תצפיתן שמחכה בחוץ ושומר במהלך הפריצה. לעתים כשהפורצים לא מוצאים מה לגנוב הם מתעצבנים וגורמים נזקים לבית. הם יכולים לשפוף את שקית הזבל על הפרקט ולגרום לנזקים או לפתוח את ברזי הבית ולגרום להצפה מכוונת שגורמת נזק משמעותי שעולה המון כסף לבעלי הבית לשקם אותו".

 

נתון מעניין קשור לאופן עזיבת הבית. האן: "ברגע שפורצים נכנסים לדירה, הם ישר רצים לדלת לבדוק את פתח המילוט שלהם. אם הדלת כוללת מפתח מובנה המחובר לדלת, הם לרוב יגנבו יותר, כי יהיה להם קל יותר לצאת מהמבנה. הם לוקחים סדין וממלאים אותו בתכולה. אם אין אפשרות לצאת מהדלת, לרוב הם ייגנבו פחות דברים, כי הם מסתכנים ביציאה דרך החלון, שהיא יציאה מורכבת יותר. לכן, ההמלצה היא לא להתקין מפתח מובנה בתוך הדלת, כדי לא לאפשר להם יציאה חופשית".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

במוקד השירות של המקצוענים אומרים: "אפשרויות המיגון ואבטחת הבית הן בלתי נגמרות, ושוב, גם הן לא מבטיחות מאה אחוז הגנה. לכן, חשוב להתייעץ עם מומחה האבטחה, לגבי נקודות התורפה בדירה שלכם. בתחום כה רגיש חשוב להזמין בעל מקצוע ממאגר אמין שמבצע פיקוח מתמיד על איכות השירות והמקצועיות של בעל המקצוע".

 

גרים בקומה נמוכה? גלאי נפח הם הפתרון

אם אתם גרים בבית פרטי או בבית משותף עד קומה שנייה, כדאי לכם להשקיע יותר במיגון החלונות והאזורים המועדים לפורענות, שהם פתחי כניסה אחוריים לבית. שרון פרידמן מדי.אס סקיוריטי: "הנקודות הרגישות בבתים פרטיים הם בעורף ולא בחזית הבית

. כל מיני נישות ומקומות שכוחי אל שבהם יש לפורצים מספיק זמן ושקט לעבוד. בבתים אלו חשוב להקפיד על גלאי וילון בחלונות וגלאי נפח חיצוניים בפתחי הכניסה האחוריים".

 

האן: "אמנם היתרון של גלאי חיצוני הוא שהוא עוצר את הגנב עוד לפני שהוא נכנס לבית, אבל הוא גם עולה לעתים פי 10 במחיר (כי הוא אמור להיות עמיד בפני פגעי מזג-האוויר), ויכול לגרום לאזעקות שווא בעקבות בעלי-חיים או צמחייה שמפעילה אותו. גלאי פנימי, הוא מעין וילון וירטואלי. רק אם מישהו חודר לשטח הבית דרך החלון הוא מתחיל להיות מופעל.

 

פרידמן: "היתרון של גלאי חיצוני הוא שניתן ללכת לישון צהריים ולהסתובב בבית מבלי לחשוש שהאזעקה תופעל. הוא לא מגביל בתנועה ומאפשר תפקוד רגיל בתוך הבית. מי שרוצה לחסוך בעלויות, יכול לשים גלאים פנימיים אמיתיים וגלאי חיצוני דמה, שכן הוא יקר יותר, והפורץ עשוי לחשוב שהוא אמיתי ולהימנע מלהיכנס".

 

גרים בקומה 3 ומעלה? השקיעו במיגון הדלת

אם אתם גרים בקומות הגבוהות יותר, כדאי שתבדקו אם איש מיגון מהי רמת המיגון של הבית. האן: "אנו מגיעים ובודקים האם ניתן לטפס על מרזבים, על מסתורי כביסה, על סורגים של השכנים או על צינורות ביוב, ובהתאם מציעים ללקוח את אמצעי המיגון ההכרחיים עבורו.

 כבר ראיתי פורצים שטיפסו עד קומה 8, אבל במרבית המקרים מדובר בפורצים שמטפסים רק עד קומה 2. החל מקומה שלישית, עיקר הפריצות מתבצעות דרך דלת הכניסה".

 

הוא הוסיף: "לכן, חשוב מאוד למגן אזור זה. כבר ראינו איך פורצים באים עם ג'ק, מרחיבים את המשקוף ותוך 3 דקות נכנסים לדירה. לכן, כדאי מאוד למקם צופר נצנץ (עם נורה מהבהבת), כדי שהפורץ יבין שגם אם הוא יפרוץ את הדלת, הוא ייתקל באזעקה. בנוסף, כדאי להתקין מגנט דלת, כך שבמקרה של פתיחת דלת של יותר מ-3-2 ס"מ האזעקה תתחיל לפעול. מי שרוצה להחמיר יכול להצמיד מצלמה לדלת".

 

מהו המיגון האפקטיבי ביותר לדלת הכניסה? האן: "מנתונים שלנו מנעול מרתוק הוא המנעול הכי מומלץ אם הוא קובע בצורה מקצועית למשקוף ולדלת, זה מעכב משמעותית את הפורצים".

 

מחר חלק ב' – איך ממגנים את הבית ב-1,500 שקלים ואיך בתקציב גדול יותר?

 

מחפשים מומחה למערכות אזעקה ומיגון? לרשימת המומלצים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים