שתף קטע נבחר

4 טיפים לניקוי נכון של הבית לחגים

מהם השלבים הנכונים, למה מסוכן לערבב חומרי ניקוי ומה אפשר להשאיר ל"בין החגים". "המקצוענים" עם הטיפים לבית נקי

השנה החדשה בפתח ואיתה הניקיון החיצוני והפנימי של הבית. אם אתם עומדים לפני ניקיון יסודי של ולא יודעים מאיפה להתחיל, קבלו עצות מ"המקצוענים" בתחום הניקיון.

 

עוד בנושא:

איך לנקות את הבית כמו שצריך

מחירון עבודות ניקיון

איך להסיר כל לכלוך מכל משטח

 

1. סדר העבודה הנכון: מלמעלה למטה

"הכלל הראשון בניקיון הוא לנקות מלמעלה למטה", מסביר ברק שרעבי מד"ר פוליש. "כדאי להתחיל בנקודה הכי גבוהה מעל הארונות (שאותה לעתים נוהגים לשכוח, ובה מצטברת כמות גדולה של אבק), ואז להתחיל לרדת לכיוון מטה.

 אם יש מזגן גבוה כדאי יהיה לנקות אותו חיצונית ופנימית (ניקוי יסודי של הפילטרים). לאחר מכן כדאי לנקות מעל מסגרות של תמונות ומראות, את החלק העליון של הדלתות, חלונות, שידות ומדפים וכן הלאה".

 

לאחר מכן, עוברים לריפודים, ספות וכל מה שנמצא מעל לרצפה. "השלב הלפני האחרון הוא שלב שאיבת השטיחים, ניקוי קירות הבית ורק אז, השלב האחרון בהחלט הוא שלב ניקוי הרצפה ולאחר מכן שלב הפוליש, למי שרוצה גם להבריק את הרצפה בנוסף", אומר שרעבי. "זאת, כדי לא ללכלך ולגרום לעצמנו עבודה כפולה ומיותרת. המקרה היחידי שבו כדאי להתחיל מטיפול ברצפה בתור השלב הראשון הוא במקרה שיש בבית רצפת שיש טבעי ועושים ליטוש. ליטוש מאוד מלכלך, ומפזר את כל האבק ברחבי הבית ולכן כדאי להתחיל ממנו. כך שאם מזמינים חברה שמלטשת שיש, לא כדאי לעשות זאת אחרי שהזמנתם חברת ניקיון, אלא לפני".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "בהזמנת חברת ניקיון כדאי לבקש מבעל המקצוע לערוך סיור מקדים בבית ולהגיש הצעת מחיר מסודרת. בכל מקרה, כדאי לנסח חוזה קצר המסכם את פרטי העבודה (האם המחיר כולל הברקה קריסטלית למשל) והתשלום".

 

2. האם יש משמעות לסדר הניקוי של חדרי הבית?

"כדאי להתחיל מניקוי חדרי השינה השונים, כשמקפידים בכל חדר על הכלל של ניקוי מלמעלה למטה", אומר שרעבי. "כשמסיימים עם כל חדר כדאי לסגור אותו ולעבור לחדר הבא כשמשאירים סמרטוט לח למניעת מעבר מים לחדרים שכבר ניקינו. אחר כך כדאי לעבור למטבח ולסלון, לאחר מכן את הפרוזדור ואת המעברים ורק בשלב הסיום לנקות את חדרי השירותים והאמבטיה. באמבטיה נמצא הניקוז, ולכן כדאי להשאיר אותו לסוף, כי במהלך הניקיון של יתר חלקי הבית אם אנו גורפים את כל הלכלוך לכיוון האמבטיה, לא כדאי לנקות אותה פעמיים".

 

אבל זה כמובן רק עניין של שיטה ונוחות. "יש כאלה שמעדיפים לעבוד רוחבי, ולא חדר-חדר", אומר שי נס מנס - ניקיון ברמה אחרת. "ניתן גם לנקות קודם את כל החלונות בבית, ואז את כל המשטחים (שידות וכו') ורק בסיום את הרצפה בכל הבית. מי שרוצה לחסוך זמן ולהפוך את מלאכת הספונג'ה לקלה יותר, יכול לקחת 10 סמרטוטי מייקרופייבר, ובמקום לרוץ בכל רגע לרחוץ את הסמרטוט ולסחוט אותו, הוא פשוט מחליף לסמרטוט אחר, ובסיום מכניס את הסמרטוטים לתוכנית של רבע שעה במכונת הכביסה. זה טיפ קטן, אבל הוא הופך את החיים ליותר קלים. חשוב רק להקפיד על סמרטוטים איכותיים כי סמרטוטים זולים יהרסו ויתפרקו בתוך מכונת הכביסה, ויכולים גם להרוס אותה".

 

3. גם באמבטיה ובשירותים יש שלבי עבודה

שרעבי: "גם את ניקוי האמבטיה כדאי לבצע בשלבים, מפני שסוגי הלכלוך באמבטיה שונים. סוג אחד הוא הצטברות שומנים בעקבות הסבונים שאנו משתמשים בהם.

 הסוג השני הוא הצטברות של אבנית הנמצאת במים ומצטברת על משטחי הקרמיקה והכלים הסניטריים".

 

השלב הראשון הוא הסרת השומנים באמצעות חומרי ניקוי מסירי שומן. השלב השני, הוא הסרת האבנית עם מסירי אבן, שאלו לרוב חומרים המכילים חומצה בתוכם. "הדבר הכי חשוב הוא להקפיד שלא לערבב ביניהם, מפני שהשילוב שבין שני סוגי החומרים האלו יכול ליצור גז קטלני ומסוכן מאוד", מזהיר שרעבי. "לאחר ניקוי באמצעות חומר אחד חשוב לשטוף אותו היטב במים ורק אז לעבור לחומר השני. זה יכול לגרום לנזקים לעור ולריאות. מדי שנה, בתקופת הניקיונות שלפני החגים ישנם מקרים שמסתיימים בבית-חולים בעקבות שימוש לא אחראי בחומרי ניקוי. השלב הסופי הוא שלב החיטוי באמצעו אקונומיקה. הוא שלב משלים לניקיון והוא משאיר את המשטחים לא רק נקיים אלא גם אחרי חיטוי".

 

נס מוסיף: "חשוב להיזהר גם מחומצות מלח וממחטאי אסלות למיניהם שהורסים את הברזים, את המתלים ואת כפתור הלחיצה. את הכיור כדאי לנקות בסוף, מפני שבזמן שמנקים סוחטים לתוכו סמרטוטים או שופכים דליי מים, ולכן עדיף שזה יהיה לקראת הסוף. ורק בסיום כדאי לנקות את הארונית שמתחת לכיור ואת ולהבריק את המראה".

 

4. מה אפשר להשאיר לסוף?

ומה לגבי סידור יסודי של ארונות ומכשירי חשמל? כאן תלוי כמה זמן יש לכם. כמובן שעדיף קודם למיין, לסדר ולזרוק או לתרום את כל מה שכבר לא נחוץ. אבל אם אתם רוצים את הבית נקי לחג, ומעדיפים למיין ולסדר בנחת, תוכלו להשאיר ארונות, מגירות וניקוי פנימי של מכשירי חשמל לסוף.

 

"אם בכל מקרה מתכננים לעשות ניקוי פנימי של המקרר, התנור וארונות המטבח", אומר נס.

 "כדאי יהיה להתחיל איתם כשאתם מנקים את המטבח, ורק אז לעבור לניקוי חיצוני של הארונות, משטחי השיש ולבסוף את הרצפה. זאת, כדי לא למצוא את עצמכם עושים עבודה כפולה. זה השלב שבו תחליטו מה אתם זורקים מהמקרר ומהארונות ומה אתם משאירים, וזהו שלב שהוא מלכלך בפני עצמו".

 

ולגבי מרפסות, גינות ומשטחי כניסה לבית? שרעבי: "כמו שמנקים מלמעלה למטה, כך חשוב לנקות מבפנים החוצה. כדאי להשאיר את ניקוי המרפסות ושטחי הכניסה לבית לסוף".

 

מחפשים חברת ניקיון שתעשה בשבילכם את העבודה? לרשימה המלאה

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים