שתף קטע נבחר

ניקוי שטיחים: איך, איפה וכמה זה עולה?

מתי אפשר לנקות שטיחים לבד ומתי צריך לקחת אותם לניקוי במפעל? וגם כמה עולה הניקוי. המקצוענים עם התשובות

האם כדאי לנקות לבד את השטיח, באילו מקרים כדאי להזמין בעל מקצוע לניקוי יסודי של שטיחים וריפודי בד בבית, ומתי אין ברירה אלא לשלוח לניקוי יסודי במפעל. דבר אחד בטוח: כדי לחסוך במחיר, כדאי לנקות כמה שיותר פריטים באותו ביקור של בעל מקצוע, כדי שעלות ניקוי כל פריט תרד משמעותית.

 

עוד בנושא

קרדית האבק וכיצד תפטרו ממנה

בית בלי חולים: מהן הסכנות הבריאותיות בבית

לרגל החגים: איך שומרים על הריפוד בבית

 

מתי אפשר לנקות לבד?

יצחק אשכנזי, בעל מקצוע ותיק בתחום ניקוי השטיחים, אמר: "אם מקפידים לשאוב את הספות ואת השטיחים אחת לשבועיים-שלושה, בהחלט ניתן לנקות את השטיחים ואת הריפודים לבד.

 במקרה של לכלוך צריך להקפיד להשתמש במעט חומרי ניקוי ולשפשף את הכתם באמצעות מברשת עדינה. היחס הוא כפית אחת של אבקת כביסה ומעט חומץ על כמות של 4-3 ליטר מים בדלי".

 

אשכנזי ממשיך: "כמות הנוזל הזו מספיקה להברשה ידנית של כל הספה. אין צורך לנקות את גב הספה, אלא רק את האזורים שבאים במגע עם הידיים והראש. אם מרססים את חומר הניקוי הביתי הזה עם שפריצר, לא נשארים כתמים גדולים סביב האזור שהתלכלך. אם לעומת זאת שמים יותר מדי חומרי ניקוי זה משחיר את הספה ומעלה את כל הלכלוך למעלה. לכן פחות חומר יהיה דווקא יותר יעיל ואפקטיבי".

 

מתי אפשר לנקות בבית הלקוח?

אשכנזי: "שטיחים זולים יחסית, שרמת הלכלוך שלהם לא גבוהה במיוחד, ניתן לנקות בבית הלקוח ברמת ניקוי טובה. מבחינת עלויות זה הרבה יותר חסכוני ויכול לחסוך 40-30% מעלות של ניקוי במפעל".

 

וכמובן שאם יש בבית שטיחים מקיר לקיר, האפשרות היחידה היא לנקות אותם בבית הלקוח, ואז ברגע שמנקים שטיחים אחרים בבית באותה הזדמנות, החיסכון הכספי הוא גדול, מפני שבאותה עלות ביקור ניתן לנקות יותר פריטים, וכך לתמחר ניקוי של כל פריט במחיר הרבה יותר נמוך.

 

כיצד מנקים שטיח מקיר לקיר? אשכנזי: "מגיעים עם שני מכשירים.

 אחד שואב עם הזרקה והשני מקרצף. בהתחלה מקרצפים את השטיח ואז הקצף מעלה את כל הלכלוך למעלה ובאמצעות השואב שואבים את כל הקצף. השלב השני הוא שלב השאיבה וההזרקה כדי להוציא את הלכלוך. השטיח נשאר לח, ולוקח לו כ-24 שעות להתייבש (תלוי במזג-האוויר)".

 

האם ניתן להניח רהיטים על השטיח לפני שהוא התייבש? אשכנזי: "אם לרהיט יש רגליים, ניתן להניח אותו על השטיח מיד לאחר הניקוי. אם לא, חובה לחכות עד שהשטיח יתייבש".

 

מי שיש לו ספות או ריפודים מבד לכיסאות, יכול לנקות גם אותם באותה ההזדמנות, ובכך לחסוך בעלות לפריט וליהנות במרבית המקרים מהנחה כוללת. אשכנזי: "הפרוצדורה של קרצוף ושאיבת ריפודים מספות ומכיסאות דומה, רק שמכונת הקרצוף קטנה יותר. לאחר הזרקת חומר הניקוי עוברים עם מברשת חשמלית ומקרצפים".

 

מתי כדאי לשלוח למפעל?

אשכנזי: "אם השטיח מלא בחול, והסיבים שלו צפופים במיוחד, כדאי לשלו אותו לניקוי במפעל. זאת משום שבמפעל יש מכונות שמאפשרות לנער את החול ממנו בצורה הרבה יותר יסודית ולעשות לו שטיפה, ולאחר מכן ייבוש, כך שהניקיון הוא ברמה הרבה יותר גבוהה מאשר ניקיון בבית הלקוח. בנוסף, אם מדובר בשטיח יקר במיוחד שמצריך תיקון קנטים או תיקונים אמנותיים, זה מחייב ניקוי במפעל".

 

ויש גם את העניין הכספי שתלוי בגודל השטיח. "אם השטיח קטן יחסית, לא ישתלם לשלוח אותו לניקוי במפעל כי המינימום הוא 250-200 שקל, גם אם הגודל שלו הוא 2 מ"ר, בעוד שבמסגרת ניקוי בבית הלקוח ניתן יהיה לנקות אותו בעלות של כ-100 שקל", אומר אשכנזי.

 

איך מתמחרים?

במוקד השירות של "המקצוענים", אומרים: לפני שמתקנים כדאי לדעת מה טווח המחירים

 בשוק ולשקול האם הניקוי כדאי או שעדיף אולי לרכוש שטיחם חדש: "ניקוי של שטיח מקיר לקיר יעלה 17-14 שקל למ"ר. אם השטיח שלכם נארג במכונה, עלות ניקוי מקצועי שלו בבית הלקוח תעלה 45-35 שקל למ"ר, אם לעומת זאת הוא שטיח בעבודת יד, עלות הניקוי תהיה 80-50 שקל למ"ר, ועלות ניקוי שטיח עבודת יד ממשי שהוא יוקרתי במיוחד, יעלה 110-80 שקל למ"ר"

 

מחפשים בעל מקצוע לתיקון וניקוי השטיח? לרשימת המומלצים

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים