מסדרים? כך תנצלו פינות "מתות" בדירה
איך אפשר לנצל חלל פנוי בדירה וכיצד ניתן לסדר את הארון כדי שיהיה בו יותר מקום לאחסון. המקצוענים עם טיפים לעונת המעבר
עונת המעבר מתאפיינת בסידור ארונות, במיון וזריקת חפצים ובגדים לא שימושיים ובארגון מחדש של הבית. קבלו כמה טיפים החל משינוי חלוקה פנימית של הארון, הוספת מגירות נשלפות ועוד כמה פתרונות עיצוביים שיחסכו לכם מקום ויאפשרו לנצל פינות "מתות" בבית.
עוד בנושא:
עיצוב לבית - החורף לא חייב להיות אפרורי
החלפת דלתות הארונות וניצול החלל המת שמעל לארון סטנדרטי
"כדי להתחדש לא חייבים להחליף את כל הארון, אלא ניתן להחליף רק את החזית שלו", אומר אריק בן אברהם מאריק הנגר שלי. "ניתן לנצל את ההזדמנות ולהחליף את דלתות הארון הסטנדרטי לדלתות גבוהות יותר, שיאפשרו ניצול של החלל שמעל הארון. ארונות סטנדרטיים רבים הם בגובה של 2.50 מטר, ונותרים עוד 40-30 ס"מ בלתי מנוצלים עד התקרה. אם זהו הרווח, ניתן להחליף את דלתות הארון לדלתות שיגיעו עד התקרה. אם, לעומת זאת, הרווח שבין הארון לתקרה גדול יותר, ניתן להוסיף מסגרת שתתמוך ותאפשר הוספה של ציר נוסף. בחלל הפנוי ניתן לאחסן שמיכות, סדינים ובגדי קיץ או חורף בהתאם לעונה".
שינוי החלוקה הפנימית של הארון
"פעמים רבות בארונות סטנדרטיים אין מספיק מדפים", אומר איתי פליסקין מאיתי מאסטר הנדימן. "התוצאה היא ארון גדול שלא ניתן לנצל ביעילות את מרבית השטח שלו. ניתן בהחלט לשנות את החלוקה הפנימית של הארון ולהוסיף מדפים וכך ליהנות מניצול מקסימלי ונוח יותר, מבלי להערים ערימות גבוהות מדי של בגדים. הארונות האלה מגיעים עם חורים, אז פשוט צריך להוסיף ווים שנתפסים על החורים האלו, ולקנות מדפים במידות הדרושות.
לא חייבים לזה בעל מקצוע או כלי עבודה מיוחדים, אבל מי שאין לו כישורים טכניים יכול להיעזר בהנדימן. מדפים ניתן לקנות בכל נגריה, פשוט לבקש עץ סנדוויץ' עם ציפוי פורמייקה בגוון דומה לגוון הקיים".
"מי שסובל מחוסר מקום בדירה, ויודע שלא יזדקק לחפצים או לבגדים במשך חצי שנה לפחות יכול לארוז אותם", אומרת ענבל קרקו, מעצבת פנים. "בגדים, שמיכות וסדינים התופסים נפח רב, ניתן לארוז באמצעות שקיות ואקום. אלו שקיות מיוחדות שניתן לשאוב מהן את האוויר באמצעות השואב הביתי. הוצאת האוויר מפחיתה את נפח האחסון בלפחות חצי מהנפח ומאפשרת אחסון נוח של בגדים של העונה שחלפה".
ארונות אחסון נסתרים
"אחד הדברים שהכי נחוצים בחורף הוא ארון למעילים בקרבת דלת הכניסה", אומרת קרקו.
"ארון מעילים יכול להיות נסתר ולהתחבר בתוך נישת גבס, ולשמש גם מצידו השני כקיר טלוויזיה ולאחסון ציוד האודיו. ניתן להפוך את הארון גם לאלמנט דקורטיבי עם דלתות מעוטרים מעץ, בשילוב עם גופי תאורה".
בן אברהם: "ניתן לבחור בדלתות מפורמייקה ולצבוע אותן ממש בצבע שאיתו צובעים את הקיר של אותו החלל. זאת, כדי שהארון יראה כחלק מהקיר ולא יהיה מודגש באזור שבו לא רוצים שיבחינו בו".
יש לכם משרד בבית? העדיפו ארון על פני ספרייה
במדינת ישראל המאובקת למדי, שווה לשקול מעבר לארון. קרקו: "למי שיש בבית משרד או חדר עבודה פעיל, מומלץ לוותר על הספרייה לטובת ארון שבו יאוחסנו כל צרכי המשרד לרבות הקלסרים ויתר הציוד המשרדי. זה מפחית את הבלגן בעיניים ומונע הצטברות של אבק. ניתן לעצב ארון שבעיקרו יהיה סגור למעט מדפים כמו מדפסת ופקס".
בית דו קומתי? עליית המדרגות כספרייה
כדי להרוויח את אחד מקירות הסלון ולהפוך אותו לארון אחסון נסתר, תוכלו להפוך את עליית המדרגות לספרייה. באמצעות תכנון נכון עוד בשלבי הבנייה ניתן להשתמש בשטחים מתים כמו זה שבאזור עליית המדרגות. ה'עומק' של ספר ממוצע הוא כ-25 ס"מ, והרווח הגדול הוא קיר אחר שמתפנה, בנוסף לכך שמדובר בעיצוב יצירתי.
אחסון צעצועים מתחת למדרגות
החלל שמתחת למדרגות הוא בדרך כלל חלל מבוזבז שמכער את עיצוב הבית ומשמש לאחסון של שואב-אבק, אופניים ושאר חפצים לא קשורים בתפזורת.
"הטעות הנפוצה היא לקנות שידה ולמקם אותו מתחת למדרגות", אומרת קרקו. "זו טעות, מפני שעומק החלל שמתחת למדרגות הוא 90-100 ס"מ, כשעומק של שידה ממוצעת הוא רק 50 ס"מ. המשמעות היא שהשידה לא תהיה מספיק נגישה או שנקבל מכה בראש בכל פעם שנרצה להוציא ממנה משהו. מומלץ להשקיע ברהיט שתוכנן במיוחד לחלל זה, ושיכלול מגירות שיתחילו באותו קו של המדרגות. כדאי להקפיד על שימוש בפרזול מתקדם ואיכותי כמו במטבחים שיאפשר פתיחה מלאה של המגירות וניצול שלהם לאחסון גם של חפצים כבדים יחסית. בבתים עם ילדים הנוהגים לפזר את הצעצועים בסלון, חלק מהמגירות בהחלט יכולות לשמש לאחסון צעצועים. החלק הגבוה יותר יכול לשמש כארון למעילים ולתיקים".
בן אברהם מוסיף: "מכיוון שהשיפוע של המדרגות לא קבוע לא ניתן לקנות רהיט מוכן שינצל את מקסימום השטח, ולכן כדאי להשקיע מעט ולהזמין רהיט אלכסוני שיעזור לנצל את כל השטח. מגירה סטנדרטית נושאת 40-30 קילו, ולכן כדאי לתכנן את המגירות כך שיתאימו למשקל שאנו מתכוונים לאחסן באותו השטח".
מחפשים בעל מקצוע באחריות? לרשימה המלאה