שתף קטע נבחר

פיצוח האיטום: איך מתקנים לבד תקלות באיטום

לא כל תקלה באיטום מחייבת קריאה לבעל מקצוע, לעיתים ניתן לנסות להתמודד לבד אך חשוב לדעת מה לעשות וכיצד. המקצוענים עם הטיפים לתיקון עצמאי

ישנם תיקוני איטום שניתן לבצע לבד, גם בלי לקרוא לבעל מקצוע. מהן נקודות התורפה שדרכן מי הגשמים יכולים לחדור? מהן הטעויות הנפוצות שדיירים עושים בניסיון לאטום לבד, ואחר כך עולה להם הרבה מאוד כסף לתקן ובאילו מקרים לא כדאי לנסות לאטום לבד.

 

עוד בנושא:

מהי שיטת 'גג הפוך' באיטום?

מחירון עבודות איטום

איטום גג בבניין משותף - מי צריך לשלם

 

מהן נקודות התורפה ומה לא כדאי לאטום לבד?

"נקודות התורפה העיקריות הן חלונות, נקודות חיבור במחסנים שבחצר, סדקים בקירות, מרזבים במרפסות ובגגות מרוצפים, מרווחים בריצוף שגורמים לבעיות איטום במרפסות" מסביראבי סבג מאיטום טל. "לפני שאוטמים לבד, שווה

 להתקשר לבעל מקצוע בתחום ולהתייעץ איתו לגבי החומר שכדאי לקנות בהתאם לאזור ולסוג המשטח שאותו רוצים לאטום, כדי לא לעשות טעויות".

 

והנה, כמה טיפים וכללים מנחים, לקראת העונה הגשומה. נתחיל מהמקרים שבהם דווקא לא כדאי לאטום לבד. סבג: "איטום של גג הוא לא דבר שכדאי לעשות לבד, אלא רק במקרים של תיקוני איטום נקודתיים באזור של חיבורים כמו צינור מזגן או צנרת של הדוד שיוצאת מהגג, ויכולה להיות נקודה שדרכה חודרים מים".

 

במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "חשוב להיזהר מאוד בעת עלייה לגג, גם בגגות שטוחים ועל אחת כמה וכמה בגגות רעפים. כדאי לדעת כיצד לנהוג בעבודה בגובה ומהם כללי הבטיחות וכן מה מצופה מבעל מקצוע בתחום אם בחרתם להיעזר באוטם, וכיצד להבטיח שהעבודה תתבצע בצורה נכונה"

 

איך מתאימים את חומר האיטום למשטח?

ערן הרנשטט, מנהל טכני ארצי בנירלט מסביר: "חומרי האיטום מתחלקים לשתי קבוצות: לחומרים סיליקוניים ולחומרים אקריליים. המאפיין העיקרי הוא שהחומרים הסיליקונים הם שקופים ולא ניתן לצבוע עליהם, מפני שהם לא קולטים צבע. כלומר, אם רוצים לאטום משטח מסוים, ואז לצבוע אותו, חשוב לבחור בחומר איטום אקרילי. אם לעומת זאת, הנקודה שרוצים לאטום היא מרווח שנוצר בין אלומיניום לאבן, כדאי לבחור בחומר סיליקוני שקוף, כי לא מתכוונים לצבוע מעליו".

 

לפני שרצים לחנויות עשה זאת בעצמך ולחנויות לחומרי בניין ורוכשים חומר סיליקוני כדאי לדעת שגם להם יש שני סוגים שונים וניתן לעשות נזק למשטח אם לא מתאימים את החומר הנכון. הרנשטט: "קיים סיליקון רגיל (סניטרי) וקיים סיליקון ניטראלי. אם אוטמים משטח ליד כורכר או כל אבן סופגת אחרת חייבים לעבוד עם סיליקון ניטראל

י שאינו מכיל חומצה אצטית. זאת, מפני שאם אוטמים עם הסיליקון הרגיל, שהוא אמנם זול יותר, זה יכול לגרום לכתם על המשטח, ממש כאילו נשפך עליו שמן. אם לעומת זאת, אנו אוטמים בחיבור שבין משטח קרמיקה למשטח אלומיניום, אפשר בהחלט לעבוד עם הסיליקון הרגיל".

 

ואם מתלבטים איזה מהם לקנות? הרנשטט: "ברגע שיש צורך לאטום על-יד אבן סופגת, מספיק לקנות את הסיליקון הניטראלי שהוא הדגם המשופר של הרגיל והוא מתאים גם לאיטום של משטחים רגילים. אין צורך לקנות את שניהם".

 

האם קיימים גוונים לחומרי האיטום? הרנשטט: "קיים מבחר של 5-4 גוונים, שעליהם ניתן לצבוע בדיוק בצבע שרוצים כדי שתהיה התאמה מלאה בין המשטח שאטמנו למשטח המקורי. חשוב להקפיד לתת לו להתייבש כמו שצריך לפני כן, ורק אז לצבוע אותו בצבע אקרילי".

 

איזה חומר ממש לא אוטם אלא מבודד?

קבלן האיטום ניק בנובייב אומר: "טעות נפוצה היא להשתמש בחומר פוליאריטני מוקצף מתוך מחשבה שהוא אוטם. זו טעות, מפני שהחומר הזה מתאים לבידוד ולא לאיטום. הוא מתנפח כמו קלקר ומתייבש תוך שניות

. יש כאלה ששמים אותו בחורים גדולים כדי למנוע קינון של יונים בתוכם, אבל חשוב להבין שהוא ממש לא מיועד לאיטום".

 

מוסיף סבג: "מעבר לעובדה שהוא לא יאטום הוא גם חומר מסוכן מפני שהוא דליק מאוד. כדי לאטום אחרי שמישהו אטם עם חומר כזה חלקים מהגג שלו, צריך לפרק לגמרי את החומר הזה כי הוא דליק, ואם מלחימים יריעות ביטומניות הוא נהיה מאוד מסוכן. עלות הפירוק גבוהה וסתם מייקרת את עבודת איטום הגג. גם אם מורחים זפת מעליו הוא גורם לחומר המוקצף להתנפח, ולהסתיר את הפתחים, ולגרום לתקלות איטום בהמשך".

 

מחר: אז כיצד אוטמים בעצמכם את החלונות, קירות ומבצעים תיקונים קלים באיטום הגג

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישי זיגמן
נזק שנגרם מרטיבות בגג. ארכיון
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים