שתף קטע נבחר

החרדיות פורצות הדרך: "קורה כאן משהו היסטורי"

בפאות, חצאיות ארוכות וגם עגלות מילאו הנשים החרדיות את משרדי גוגל, כשהן עושות עוד צעד בדרך לשבירת סטריאוטיפים ותקרות זכוכית. למעלה מ-600 נשים הגישו בקשה להצטרף לתוכנית חדשה, שמטרתה הוצאת ההייטקיסטיות החרדיות מ"חממות הנשים" ושילובן בתעשייה הכללית. רק מעטות התקבלו: "הפאה לא עושה את ההבדל ביני לבין כל מתכנת אחר"

 

 

אם זר היה נקלע בטעות למשרדי "גוגל" בתל אביב בסוף השבוע שעבר, היה בודק אם לא טעה בכתובת: נשים חרדיות - חלקן עם עגלות תינוק וחלקן מלוות בבן הזוג – מילאו את הלובי, בדרך לשבור עוד סטריאוטיפ ועוד מחסום.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >> 

 

"קורה כאן משהו היסטורי". ההצהרה הזו תחזור על עצמה שוב ושוב בשעות שיבואו. הנשים החרדיות החליפו כבר מזמן את אידיאל כיתות ההוראה בסמינרים, בחדרי המחשבים – אבל הן נתקלות בתקרת זכוכית חסינה. "מדי שנה מסיימות אלפי נשים מכונים טכנולוגיים שמלמדים אותן להיות מתכנתות, והן מגיעות רק לסוג מסוים מאוד של עבודות", מחדדת מיכל וולטנר לוי, מנהלת "גוגל קמפוס".

 

קראו עוד בערוץ היהדות

 

נוכח השכר נמוך וחממות-הנשים, קמו חרדיות שמבקשות להרוויח כמו עמיתיהן מהמגזרים האחרים. או כדברי וולנטר-לוי: "גילינו רצון ענק מצד נשים במגזר החרדי להתקדם בתעשיית ההייטק. רצינו לפתוח להן דלתות בחברות סטארטאפ ישראליות שמשוועות כיום לכוח אדם מקצועי, ועל ידי כך - גם לאפשר להן להגדיל את משכורתן״.

 

הבעל הנרגש ישב בקהל

השבוע סיימו 16 חלוצות חרדיות את ״האקדמיה לתכנות אנדרואיד״ ביוזמת קמא-טק, "גוגל קמפוס" ו- Elevation Academy. "זה מסע שהחל לפני חצי שנה עם המחשבה איך אנחנו עושים תוכנית שמצד אחד עוזרת לעולם הסטארטאפים, המשוועים לכוח אדם - ומצד שני לעולם של החרדיות, שרוצות להשתלב בתעשייה בצורה שוויונית".

 

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 

בקהל ישבו גם ראובן ושושי שטרייכר. היא על תקן מתכנתת, מסיימת הקורס - והוא בעלה הנרגש והגאה. תשכחו מסטריאוטיפ הבעל החרדי המנותק והאישה עקרת-הבית. "עודדתי אותה", הוא מספר ל-ynet. "אמרתי לה שנראה לי שזה מאוד יקדם אותה מבחינה טכנולוגית, וחשבתי שזה יכול להועיל לקריירה שלה. אשתי עבדה על זה מאוד קשה, ולראות את התוצאה – איך שזה עובד - זה היה מאוד מרגש".

 

יהודית אוביץ, אף היא ממסיימות התוכנית, אומרת כי איננה חושבת "שיש הבדל מבחינת ידע בין גבר לאישה בתחום, ובין אישה חרדית ללא חרדית". לדבריה, "הכל מתערבב היום. ברגע שאתה נכנס לחברה, אתה עובד הייטק. זה שאני חובשת פאה ומתנהגת אחרת, זה לא משנה לדרך שבה אני מפתחת את הקוד".

 

"יש גל של אלפי בנות חרדיות, שרוצות להתקדם לשלב הבא בעולם ההייטק", אומר משה פרידמן, בעצמו פורץ דרך, ודמות מוכרת לכל מי שחי את עולם הסטרטאפים והקרנות: חרדי שהקים את קמא-טק, מיזם המשלב חרדים בהייטק.

 

"ההייטק הישראלי לא מספיק מכיר את העוצמה והכישרון הטמונים בנשים החרדיות. אנחנו רואים היום המון חרדית שעובדות בחברות השמה, ולא בחברות עצמן. המטרה היא לשלב אותן בחברות הכי טובות, ולהראות שהן הכי טובות שיש".

 

"גוגל": "ממש גאים בתוכנית הזו"

אם רוצים להבין עד כמה שוק ההייטקיסטיות החרדיות צמא לשינוי, מספיק לראות את הנתון הבא: משהחליטו יזמי הפרויקט ליישם את הפיילוט, הם יצאו ב״קול קורא״ לנשים במגזר החרדי. תוך ימים ספורים נשלחו מעל ל-600 טפסי מועמדות.

 

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

 

הנשים הוזמנו לראיונות שבהן נשאלו על יכולותיהן המקצועית, אך גם על רצונן להתקדם ונכונותן להשתלב בעבודה בחברות הייטק ישראליות, תחליף מרענן לתעשיית מיקור החוץ של נשים חרדיות, שבה השכר נמוך יותר ואפשרויות הקידום מוגבלות.

 

"אנו ממש גאים בתוכנית הזו", אומרת שרה דרינקווטר מ"גוגל" לונדון. "עבורי זה היה תענוג של ממש להכיר את

הקבוצה הזו שלא הייתה מוכרת לי עד כה. הבנות האלו הן אמיצות ומוכשרות, והן יתרמו המון לקרנות שיגייסו אותן".

 

באירוע הסיום של האקדמיה אמש הציגו הבוגרות את האפליקציות שיצרו: החל מאפליקציה שמשדכת בין אנשים שנתקעו עם הרכב בשולי הדרך, למתנדבים שיכולים לבוא ולסייע - ועד לאפליקציה שמסייעת למתקיני רמקולים להתקין אותם, על מנת לקבל פרישׂת סראונד אידיאלית.

 

"זה לא היה קל", מודה שושי שטרייכר, "לשלב בין תפקידיי השונים כאישה, תלמידה בקורס ועקרת בית – וגם לעבוד אעל האפליקציה שלי, זה דרש הקרבה, ואני שמחה שעשיתי את זה".

פורסם לראשונה 27/07/2016 19:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
קיבלו אותנו במאור פנים. יהודית אוביץ
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: אלי מנדלבאום
מאחורי כל אישה מצליחה. ראובן ושושי שטרייכר
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים