שתף קטע נבחר

אורח בכנסת: סרבן הגט שבית הדין הורה להחרים

בית הדין הורה על שיימינג וסנקציות חריגות על סרבן הגט, ירון אטיאס - אבל בכנסת היה מי שהחליט להזמין אותו. ח"כ רחל עזריה הפנתה אצבע מאשימה כלפי ח"כ יהודה גליק, וכשנאם, יצאו כל הח"כיות מהמליאה במחאה. יו"ר הכנסת ליועץ המשפטי: בחן דרכים לאסור על כניסתם של סרבני גט למשכן. גליק סירב להגיב

 

 

בית הדין הפעיל סנקציות חריגות על סרבן הגט – אבל ירון אטיאס הוזמן לכנסת: אתמול (יום ב') הוא נצפה במסדרונות בית המחוקקים הישראלי, ובירור מצד ח"כ רחל עזריה ("כולנו") העלה, לטענתה, כי ח"כ יהודה גליק ("הליכוד") הוא שככל הנראה אחראי להזמנה השנויה במחלוקת.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

בעקבות האירוע פנה יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, ליועץ המשפטי של הכנסת, וביקש לבחון דרכים לאסור על כניסתם של סרבני גט למשכן. במהלך נאומה דרשה עזריה מחברי וחברות הכנסת לדעת מי אחראי על הזמנתו של סרבן הגט אטיאס, שזכה לביקורת חריפה מצד בית הדין הרבני. לאחר שנענתה בשתיקה, הטיחה את האשמה בח"כ גליק - שמצדו התעלם.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

כשעלה גליק לנאום, יצאו במחאה כל חברות הכנסת (וגם כמה ח"כים) מהמליאה, ובהן, בין השאר, עזריה, רויטל סוויד, מיכל בירן, מרב בן ארי, נורית קורן, מירב מיכאלי ואיילת נחמיאס ורבין.

 

"זילות של החלטת בית הדין"

כפי שפורסם ב-ynet, לפני כשבועיים הורה בית הדין הרבני האזורי בחיפה בצעד שנחשב חריג, לפרסם את שמו, תמונתו ופרטים אישיים נוספים של ירון אטיאס, סרבן גט מזה כשנתיים - וכן להטיל עליו סנקציות חברתיות והלכתיות המוכרות כ"הרחקות דרבנו תם": לא להושיבו בבית הכנסת, לא להעלותו לתורה - "ולהתרחק מעליו ככל האפשר".  

 

הפוסט שפרסמה מזל דדון אטיאס ()
סנקציות חמורות מצד בית הדין. סרבן הגט ירון אטיאס

 

במכתב ששלחה מוקדם יותר ליו"ר הכנסת, כתבה עזריה כי בין הסנקציות שהוטלו על הסרבן המתעקש שלא לשחרר את אשתו - גם האיסור לארח אותו ולחלוק לו כבוד. "נדהמתי לגלות כי בשעות אלו מצוי סרבן הגט ירון אטיאס בין כתלי משכן הכנסת", מחתה.

 

"אני רואה בכך זילות של החלטת בית הדין ובצעדים שהחליט לנקוט במסגרת המאבק בתופעת סרבנות הגט". היא הוסיפה: "אבקש להוציאו מהמשכן בדחיפות ולברר מדוע אושרה כניסתו ובאילו צעדים בכוונתכם לנקוט על מנת להרחיקו מהכנסת. אזכיר כי אטיאס מסרב לתת גט לאשתו כבר שנתיים".

 

"הדמעות שלה שוברות את המזבח"

"אני לא חושבת שאני צריכה להכביר במילים ולספר לכם כמה קשה לקבל סנקציות או פסק דין לסרבן גט", פנתה מאוחר יותר לח"כים במליאה. "במדינת ישראל אישה יכולה לא לקבל גט במשך שנים ופשוט כל מה שנשאר לה זה לבכות ולהתייסר. נדיר כל כך שבית הדין הרבני נוקט בצעד של סנקציות".

 

לדבריה, למרות כל זאת הוטלו הסנקציות הכבדות ביותר על סרבן הגט, ירון אטיאס. "והנה, בעודי עולה ויורדת להצבעות אני מגלה שסרבן הגט המוחרם שבית הדין הרבני הבהיר שאסור לדבר איתו – נמצא כאורח כבוד בכנסת ישראל. ואני שואלת את עצמי, מי חבר הכנסת או חברת הכנסת שעושים דבר כזה? מי מעז לפגוע במסורבת גט? מי מעז לפגוע ככה בכבודו של בית הדין הרבני?

 

"עד שבית הדין הרבני נוקט בסנקציה, סוף-סוף, נגד אדם שהתעמר באשתו והתעלל באשתו, אם בית הדין הרבני השתכנע שצריך להפעיל עליו סנקציות, אין שום סיבה שהוא יקבל כבוד של מלכים בכנסת ישראל".

 

היא פנתה לגליק: "יכול להיות שאתה נתת לו אישור כניסה? יכול להיות שאתה מתעלם מהחלטת בית הדין הרבני? יכול להיות שאתה במו ידיך פוגע במסורבת גט; באישה שעל פי היהדות ועל פי ההלכה הדמעות שלה שוברות את המזבח? איך אתה מעז?... החרמות שבית הדין הרבני קבעו עליו חלות גם עליך וגם על כל 120 חברי הכנסת. הוא לא רצוי בבית זה".

 

ח"כ יהודה גליק לא הגיב לדברים.

 

סרבנות גט חמורה במיוחד

ירון אטיאס (39) הוא תושב אשדוד, בעל תואר ראשון במשפטים שאינו עוסק בתחום. כיום הוא מנהל עמותה אך לא עובד באופן מסודר למחייתו. אטיאס הוא בן למשפחה מוכרת בקרב הציבור הדתי בעירו – בין היתר, בזכות עבודת הוריו בשירות הציבורי.

 

נלחמת על החופש שלה. מזל דדון אטיאס ()
נלחמת על החופש שלה. מזל דדון אטיאס

 

ההחלטה על "שיימינג" היא צעד חריג בבתי הדין הרבניים, שבימים כתיקונם מחויבים לשמור על צנעת הפרט של הזוגות המתדיינים בפניהם, מקיימים את הדיונים בדלתיים סגורות ואף מוחקים את שמותיהם מההחלטות והפרוטוקולים המתפרסמים ברבים.

 

בתיק של בני הזוג אטיאס ובעוד מקרים ספורים, בודדים, מהשנים האחרונות, השתכנעו הדיינים כי סרבנות הגט חמורה במיוחד ומצדיקה חריגה מהנורמות הקבועות, זאת במטרה להוקיע את הגברים המאמללים את נשותיהם - ולהפעיל עליהם לחץ חברתי וקהילתי על מנת שייאותו לגרשן.

 

בפוסט שפרסמה אשתו לאחר ההחלטה, כתבה, בין היתר: "אומרים שלכל סיפור יש שני צדדים, שלכל אחד יש את האמת שלו. אבל בתחום האפור מאוד של דיני המשפחה, עומדת אמת אובייקטיבית אחת. אמת אלימה מאוד. סרבנות גט".

 

"אני מסורבת גט", הצהירה. "לא אכתוב פה על השנים שלנו יחד והגורמים שהובילו לפירוד הזה. גם לא אכתוב פה על ההתמודדות היומיומית שלי בתוך המסע הזה לחופש. אך מזה שנתיים אני נאבקת לצאת ממערכת הנישואין שלי, נאבקת על החופש שלי, וישנו אדם אחד שמונע ממני את החופש הזה.

 

"האיש הזה, ירון אטיאס, שתעודת הנישואין עומדת ביני לבינו, מסרב בעקשנות לתת לי גט", כתבה. "הוא מקיים חיים חברתיים מלאים ועשירים, ממלא את חייו בפעילויות שונות, בעוד הוא באלימות רבה כולא את חיי יום אחרי יום".

 

במילים כואבות, לצד פסיקת הדיינים, כתבה כי בית הדין אישר לה לפרסם את סיפורה: "ירון אטיאס הוא סרבן גט. ירון אטיאס מאשדוד הוא סרבן גט, ואני לא רוצה להיות נשואה לו עוד. עזרו לי", ביקשה, "כי המלחמה בסרבנות יכולה להתקיים רק כשהציבור בוחר שלא לשתוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירון אטיאס - סרבנות גט חמורה
מומלצים