שתף קטע נבחר

"קהילות סגורות שלא מתחסנות": נאבקים בחצבת במגזר החרדי

11 מבין 21 היישובים הנמצאים בראש טבלת הלא-מתחסנים הם דתיים או בעלי ריכוז גבוה של אוכלוסייה דתית. כך נאבקים למען הגברת החיסוניות בקרב קבוצות קיצוניות במגזר החרדי: "יש לנו אלפי ילדים שאנחנו בכלל לא יודעים על קיומם"

 

אם צריך היה תזכורת לעובדה שמגפת החצבת לא נעלמה בעשן הרקטות, הרי שאתמול קיבלו אותה עשרות יולדות ויילודים בבית החולים "מעייני הישועה" בבני ברק, לאחר שילד חולה נכנס למחלקה. במשרד הבריאות עסוקים כבר שבועות ארוכים בניסיונות לבלום את התפשטות המחלה מצד אחד, ולהגביר את המודעות לחשיבות החיסונים מצד שני - גם בקרב אוכלוסיות קיצוניות במגזר החרדי המסרבות לחסן מסיבות אידיאולוגיות.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

11 מבין 21 היישובים הנמצאים בראש טבלת הלא-מתחסנים הם דתיים או בעלי ריכוז גבוה של אוכלוסייה דתית, כך על פי נתוני משרד הבריאות שהתפרסמו בסוף השבוע האחרון. אבל מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אומר בראיון לאולפן ynet כי הבעיה קיימת בתתי-מגזרים בתוך האוכלוסייה החרדית, אך לא במגזר הדתי-חרדי כמכלול.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

למד תורה וביקש להתגייר: הניאו-נאצי שקרא לבנו על שם היטלר

 

"יש כיסים של אוכלוסייה שאיננה מחסנת במודע במגזר החרדי, והם מרוכזים בעיקר בירושלים", הוא אומר, ומסביר כי מדבור בעיקר "באוכלוסיות מאוד נבדלות מבחינה חברתית. אלו לא אוכלוסיות ענקיות, אבל הן מספיק גדולות כדי שההתפרצות הזאת תתרחש בפועל. אנחנו עובדים באופן ישיר עמן ועם ההנהגה שלהן".

 

בר סימן טוב אומר עוד כי מדובר באוכלוסיות "שלא לוקחות חלק במוסדות החינוך של המדינה משום סוג. חלק מהן לא רשום כלל", כדבריו. "יש לנו אלפי ילדים שאנחנו בכלל לא יודעים על קיומם, חלקם נולדו בלידת בית, אחרים הגיעו לכאן כתיירים ונשארו פה, וזה אתגר מאוד קשה".

 

ראש "העדה החרדית" הצטרף למאבק בלא מחסנים

במשרד הבריאות הגבירו את מתן החיסונים באותן אוכלוסיות, בין היתר בירושלים ובבית שמש, שם תוגברו תחנות טיפות החלב. "אנחנו שולחים ניידות לאותם מרכזי אוכלוסייה, כדי שאנשים יוכלו להתחסן קרוב לבית".

 

מגיעים לאוכלוסיות מתבדלות (צילום: shevywood films) (צילום: shevywood films)
מגיעים לאוכלוסיות מתבדלות(צילום: shevywood films)

 

כצעד נוסף ומשמעותי אוחדו כוחות עם ההנהגה החרדית באותן קהילות, "כדי להסיר את פערי המידע והאגדות, הפיקציות והידיעות הכוזבות בנוגע לחיסונים. החיסונים בטוחים", הוא שב ומדגיש, "המחלה מאוד מדבקת וקשה ולכן צריך להתחסן".

 

ד"ר מנחם חיים ברייאר, סגן מנהל רפואי ב"מעייני הישועה" בבני ברק ואחראי על תחום האתיקה וקדושת החיים, עוסק כבר 35 שנה בתיווך ענייני בריאות לגדולי הפוסקים, כדי שיחלחלו אותם לעומק הקהילות החרדיות, והוא שעומד מאחורי הכרוז שיצא לפני כשבוע, בחתימת גדולי הפוסקים, המגדיר ההתחסנות נגד חצבת "פיקוח נפש", ואת מי שאינם מתחסנים – "כמו רוצחים".

 

הוא מספר כי מיד כשהתחילה מגפת החצבת, ביקר אצל הרב משה שטרנבוך, מראשי "העדה החרדית" (מהקיצוניים והמתבדלים שבתת המגזר החרדי). "הוא ביקש ממני לעשות בירור מיידי על היקף מחלת החצבת, עד כמה היא מסוכנת, עד כמה היא מדבקת וביקש תשובה מיידית. העברתי לו תוך 24 שעות את התשובות, ואז הוא העלה את הדברים שלו בכתב.

 

"פניתי עם זה לשאר הפוסקים שאני קשור אליהם, וכל אחד מהם הגיב. כך יצא לפני שבוע פסק שהרבנים מורים עליו. לא ממליצים – אלא מורים בצורה חד-משמעית להתחסן, תוך הבהרה כי מי שמונע מעצמו להתחסן, מסכן אחרים".

 

איך יכול להיות שהמגמה הזאת לא משתנה באופן מובהק?

"מנכ"ל משרד הבריאות ועוד גורמים עושים מאמצים אדירים. אני מביא את דברם של הפוסקים, ואנחנו מפיצים אותם בין היתר בכלי תקשורת חרדיים, דתיים ולא דתיים. הרבה מאוד אנשים מודעים עכשיו לחומרה של הדבר. גדולי הפוסקים של ישראל אומרים, בלי חוכמות: 'אתם הולכים להתחסן ומיד'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shevywood films
מגיעים לאוכלוסיות נבדלות
צילום: shevywood films
מומלצים