שתף קטע נבחר

דודו פישר וגד אלבז רוצים לשנות את העולם

סול דרייר, ניצול שואה בן 94 שעדיין מנגן בלהקת ניצולי השואה, מתארח בקליפ מרגש ויוצא דופן שצולם על אדמת ורשה. מצד אחד, דודו פישר - בעצמו בן לניצולי שואה, מצד שני גד אלבז - בנו של כוכב הזמר המזרחי בני אלבז, וברקע עשרות ילדים פולנים שחולקים כבוד לדרייר, ומבקשים: שנו את העולם. כאן בבכורה

 

הקליפ הזה לא ישאיר אתכם אדישים: דווקא על אדמת פולין, בחרו שני כוכבים בינלאומיים, בסטנדרטים של העולם היהודי, לשתף פעולה בשיר מרגש, כאן בבכורה מיוחדת לגולשי ynet.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

יותר אחדות מזה קצת קשה לתאר: מצד אחד - דודו פישר, שמאחוריו (למי שאולי שכח) אלבומים ביידיש. מצד שני - גד אלבז, בנו של כוכב הזמר המזרחי-דתי, הזמר בני אלבז. ושניהם גם יחד חולקים כבוד לסול דרייר, ניצול שואה בן 94, מלהקת ניצולי השואה.

 

עוד תרבות בערוץ היהדות :

 

הקליפ המושקע - "שנו את העולם" - צולם בוורשה, בהשתתפות למעלה מ-80 ילדים פולנים מכל הדתות, כשברקע מרחף "החוק הפולני" שזכה לביקורת בינלאומית נוקבת, ואסר לייחס לעמו את פשעי השואה. "כעת עומדים הזמרים היהודיים על אדמת פולין, ובאים לשנות לא רק את פולין - אלא את העולם כולו", אומרים היוצרים.

 

גד אלבז, דודו פישר וסול דרייר (צילום: HOSHEN Productions)
גד אלבז, דודו פישר וסול דרייר(צילום: HOSHEN Productions)

 

"מוזיקה מאחדת לבבות", אומר ל-ynet פישר, בעצמו בן לניצולי שואה. "מידי שנה אני מופיע בפולין ליהודים ונוצרים כאחד, ומקבל אהדה גדולה וחיבור שהוא מעל להיגיון. הקליפ הזה ממחיש איך שהחיים מובילים אותנו לסלוח ולהתאחד בלי שום טינה ופערים".

 

"מעורר השראה"

דרייר, המתארח בקליפ המושקע שהפיק וביים דניאל פינקלמן, הוא יליד קראקוב, שאיבד את רוב משפחתו בשואה, ושרד הודות לעבודה שקיבל בבית החרושת של אוסקר שינדלר.

 

"הוא מעורר בי השראה אמיתית", אומר אלבז. "פינקלמן הכיר בינינו לפני כשנה וחצי, כשצילמנו בברלין קליפ אחר איתו. בסט הצילומים בוורשה, סול ריגש אותנו עד דמעות בסיפוריו על ילדותו בפולין. האיש מהווה דוגמה אישית לאדם שגם בגילו המופלג עדיין לא נס ליחו, וממשיך ליצור ולעורר השראה".

 

"שנו את העולם" נכתב והולחן על ידי ססיליה מרגוליס, ובבימוי והצילום השתתפו האחים אהרן ודוד אוריאן, כשעל ההפקה – שלומי כהן. "אנו חיים בעולם מלא בפוליטיקלי קורקט, שנאה ואנטגוניזם והגיע הזמן לשים לזה סוף", אומר פינקלמן. "נער שיושב בניו-יורק או וורשה ומעלה פוסט חיובי באינטרנט - יכול לגרום לשינוי בעולם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: HOSHEN Productions
שרים בוורשה
צילום: HOSHEN Productions
מומלצים