שתף קטע נבחר

נתניהו, הציבור הדרוזי לא טיפש. והוא זוכר

רה"מ תוקף את גבי אשכנזי על התבטאות (לכאורה) נגד העדה. כאילו שכחנו את חוק הלאום ואת דבריהם של בנו יאיר ושל נתן אשל. זה ספין על הגב שלנו

 

חצי חצי ביבי נתניהו  גבי אשכנזי ()
גבי אשכנזי ובנימין נתניהו

הרשתות החברתיות הדרוזית גועשות בימים אחרונים על רקע פרסום דברים שנאמרו לכאורה על ידי הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי מכחול לבן, ומתועדים בהקלטות האסורות לפרסום. נטען שהוא נשמע שם מכפיש בחריפות את העדה ואת האמינות של בניה. ההכחשות הגורפות של מי שמכירים את ההקלטות לא עזרו. הסערה בקרב הגולשים הדרוזים בעיצומה.

 

 

מצד אחד עומדים אלה שמאמינים שהדברים אכן נאמרו, ומזכירים שאשכנזי הדיח מצה"ל את מפקד עוצבת הגליל לשעבר, תא"ל עימאד פארס, עקב הודעה שקרית שמסר על תאונה ברכבו הצבאי. אלה שוכחים משום מה את הדחתו באותה עת ובנסיבות דומות של תא"ל צ'יקו תמיר, קצין יהודי למהדרין, על ידי אותו רב-אלוף אשכנזי.

 

מנגד עומדים אלה המשוכנעים שהציטוטים המיוחסים לאשכנזי הם חלק מספין פוליטי שמטרתו להחליש את כחול לבן: בבחירות האחרונות קיבלה המפלגה בראשות בני גנץ 24,300 קולות ביישובים הדרוזיים (51% מכלל המצביעים בעדה), לעומת 4,300 קולות בלבד שניתנו לליכוד חרף המקום הריאלי שהוענק למועמד פטין מולא מהכפר ירכא.

 

אתמול הכחיש אשכנזי באופן נחרץ שאמר את הדברים ושב והדגיש שבשירותו הצבאי לחם כתף אל כתף עם אחיו הדרוזים. גם העיתונאי רביב דרוקר מחדשות 13, שבידיו נמצאות ההקלטות המדוברות, הצהיר שאין בהן את המשפטים הללו, ולא שום דבר שדומה לזה.

הפגנה נגד חוק הלאום בכיכר רבין (צילום: AP)
הפגנה נגד חוק הלאום בתל אביב, אודוסט 2018(צילום: AP)

אלא שהישועה לכחול לבן הגיעה ממקור אחר לגמרי, צפוי ולא צפוי, בבחינת מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים: ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמיהר לגנות את אשכנזי והדגיש את ברית הדמים בין העם היהודי לבין העדה הדרוזית ("אמירות מזעזעות... בושה וחרפה... אני חייב את חיי להם... לחמתי איתם").

 

נתניהו, כך נראה, מאמין שהציבור הדרוזי טיפש דיו, וזיכרונו דל, בכדי לשכוח כל כך מהר את חוק הלאום ואת ההתבטאויות הגזעניות שהרעיפו מקורביו על העדה. הציבור הדרוזי גם לא שוכח את סירובו של נתניהו לשבת עם תא"ל אמל אסעד - שלחם בחווה הסינית במלחמת יום כיפור, ומוביל את המאבק לתיקון חוק הלאום (נתניהו טען שאסעד כינה את ישראל מדינת אפרטהייד, דברים שהוכחשו בתוקף).

 

הגברת קמפיין הליכוד בקרב העדה הדרוזית, בין השאר באמצעות ביקורים בג'וליס ובירכא אצל מועמד הליכוד, לא ימחקו בנקל מהתודעה את הדברים שנאמרו על ידי איש סודו נתן אשל, שהציע להתנער מהמפגינים הדרוזים נגד חוק הלאום ("אסור לשנות אף מילה בחוק הלאום. מי שלא מתאים לו, יש קהילה דרוזית גדולה בסוריה. הוא מוזמן להקים שם את מדינת דרוזיה").

 

הציבור הדרוזי גם לא ישכח את הדברים הקשים של מקורב אחר, ח"כ דוד ביטן (הליכוד) שאמר ש"אין שום סיבה שמיעוט של 120 אלף איש יקבל זכויות מיוחדות בחוק הלאום. אני לא מבין אותם. גם הדרוזים צריכים לכבד את הרוב".

 

עו
עו"ד שקיב (שכיב) עלי

ובוודאי שלא ישכחו את דברי הלעג והזלזול שנאמרו על ידי לא פחות מבנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, שצייץ ביוני שעבר: "אנחנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית- דרוזית בארץ ישראל, היא מדינת ישראלדרוזיסטאן!”.

 

טורים נוספים של עו"ד שקיב עלי:

 

בעוד שהמיוחס לאשכנזי עדיין בגדר שמועה מוכחשת, הרי שההתבטאויות של סביבת נתניהו הושמעו, הובלטו ולא לוו בהתנצלות. לכן, הגינוי שפרסם ראש הממשלה פועל כבומרנג נגדו: רבים מבינים שהפרסום אינו אלא ספין פוליטי המיועד להחליש את כחול לבן בקרב הדרוזים.

 

העדה הדרוזית לא מסתפקת עוד בסיסמאות חלולות. קלישאת "אחינו הדרוזים" אינה בבחינת צ'ק הניתן לפירעון. כיכר הלוחם הדרוזי בירושלים אינה בבחינת תיקון לחוק הלאום. גם ביקורים בג'וליס ובירכא והקמת בית מורשת דרוזי לא יבואו במקום שוויון מלא. את החוב של המדינה כלפי הדרוזים לא פורעים בסיסמאות, בליטופי אגו, בצ'פחות, בהדלקת משואות או בחוק המעליב את האינטליגנציה הקובע יום ציון לאומי לתרומתה ולפועלה של העדה הדרוזית.

 

את השוויון לעדה הדרוזית מעגנים בחקיקה, בהרחבת תוכניות המתאר ביישובים, בהקפאת צווי הריסה עד השלמת התכנון, בהעמדת מקומות עבודה, בשילוב החיילים המשוחררים בשוק התעסוקה ובמוסדות המדינה, ולא באמצעות הכרזות שווא שצורמות לנו את האוזניים כבר 72 שנה.

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים