אופטימיות זהירה בצל מגפת הקורונה הגלובלית: ענקית התרופות Gilead מדווחת כי הסתיימו בהצלחה הניסויים הראשוניים בבני אדם בתרופה החדשה שפיתחה נגד נגיף הקורונה.
התרופה remdesivir כבר הוכיחה יעילות בניסויים בקופים, והצליחה למנוע מהם להידבק בנגיף MERS, הנגרם על ידי "בן דודו" של נגיף הקורונה, שתוקף באופן האלים ביותר.
בשלב הראשון בבני אדם, קיבלו מטופלים בבית החולים את התרופה במינונים שונים. מטרת השלב הראשון היתה לבדוק שהתרופה בטוחה לשימוש בבני אדם ואינה גורמת לסיבוכים. בשל הצלחת שלב זה, הודיעה החברה כי היא עוברת לשלבים מתקדמים, במהלכם ייבדקו כאלף איש ברחבי מדינות אסיה ומדינות נוספות, הסובלים ממחלה קשה.

1 צפייה בגלריה
התרופה החדשה נבחנת במאות חולים
התרופה החדשה נבחנת במאות חולים
התרופה החדשה נבחנת במאות חולים
(צילום: shutterstock)
בשלב זה, תיבדק בטיחות התרופה, לצד יעילותו. הרופאים יבחנו האם ובתוך כמה זמן התרופה מביאה לעיכוב שכפול הנגיף והפצתו הלאה, והאם היא מצליחה להביא לירידת חום והיעלמות יתר התסמינים מהם סובלים החולים.
במקביל מתבצעים נסיונות רבים נוספים ברחבי העולם למגר את מגפת הקורונה: מספר חברות החלו לעבוד על פיתוח חיסון נגד הנגיף, במנגנונים שונים. אחת החברות האמריקניות - Moderna כבר הודיעה כי שלחה אמפולות ובהן תרכיב חיסון למכון לאלרגיה האמריקני במרילנד לתחילת ניסויים דחופה.
מדובר בזמן שיא של פיתוח חיסון, שהושלם תוך 42 ימים מרגע סיום השלמת המבנה הגנטי של נגיף הקורונה. בחודש אפריל צפויים להתחיל ניסויים קליניים בכ-30 מתנדבים. מדובר יהיה בשלב ראשון מתוך ארבעה של ניסויים קליניים בבני אדם, בו תיבחן יעילותו של החיסון וישללו תופעות לוואי מסוכנות כתוצאה משימוש בו.
כתבות נוספות:
בעת השלמת הניסוי הקליני הראשון באפריל, יתחיל השלב השני שיכלול כמות רחבה יותר של נבדקים, ובו תיבדק לעומק יעילותו במניעת הידבקות בווירוס הקורונה. לאור ההתפשטות המהירה של הנגיף ברחבי העולם, סביר ששלב זה של הניסוי, שלרוב מתרחש רק לאחר חודשים או שנים, יחל מוקדם הרבה יותר.
חברות נוספות מנסות טיפולים אנטי ויראליים המשמשים גם נגד נגיפי ה-HIV וההפטיטיס, כנגד נגיף הקורונה. טרם פורסמו תוצאות מניסויים אלה.

נכון להערב (ה') נדבקו עד כה 82,721 איש בנגיף הקורונה, מהם מתו 2,817 איש. מתוך הנדבקים, החלימו 33,350 איש. מרבית המקרים נרשמו בסין שם נדבקו 78,514 איש ומתו 2,747 תושבים, דרום קוריאה (1,766 נדבקים ו-11 מקרי מוות), איטליה (650 נדבקים ו-17 מקרי מוות), איראן (245 נדבקים ו-26 מתים), ויפן (207 מקרים ו-4 מקרי תמותה). הדבקות נרשמות למעשה גם בכל העולם.
ועל אף הבהלה, נרגיע כי שיעור התמותה מהמחלה נמוך מאוד, ומתרחש בעיקר בקשישים. על פי הידוע, אין דיווחים על מקרי הדבקה בילדים מתחת לגיל 9. מרבית המתים הם בגילאי 70 ומעלה. הסיכון לתמותה בקרב בין 20-50 עומד על כ-0.2% בלבד.
הבוקר הודיע משרד הבריאות על שורת הנחיות חדשה למיגור הקורונה בישראל: השבים מאיטליה ידרשו לבידוד בן 14 יום, לצד השבים ממדינות נוספות במזרח הרחוק. בתוך כך, המליץ משרד הבריאות להימנע מנסיעות לא הכרחיות לחו"ל, ובפרט לכנסים המוניים. לאור הימצאות חולה ראשון שהגיע מצפון איטליה לפני 4 ימים, הודיע משרד הבריאות כי מי שבא עמו במגע או שהה באזורים בהם ביקר, צריך להישאר בבידוד ולהודיע על כך למד"א.
פורסם לראשונה: 20:38, 27.02.20