בשיתוף פרופ' זיו מזור ואינפומד

הרמת סינוס היא הליך כירורגי אשר נועד כדי ליצור תוספת עצם בחלקים האחוריים של הלסת העליונה. במצבים בהם יש צורך בשתלים דנטליים באזורים אלה, פעמים רבות גובה העצם הקיימת אינו מספק ועל כן לא ניתן להחדיר את השתל עם תמיכת עצם מספיקה. במקרים אלה, החדרת השתלים עלולה להוביל להתפתחות של זיהום באזור ולכישלון הליך ההשתלה כולו. כדי למנוע סיבוך זה, מתבצע הליך שנקרא הרמת סינוס.
הסינוסים המקסילריים הם חללים מלאי אוויר המצויים מעל לשיניים הטוחנות בלסת העליונה. במסגרת הרמת הסינוס, דוחק הרופא המנתח את רירית הסינוס כלפי מעלה ובחלל שנוצר משתיל תחליף עצם בכמות מספקת שתעניק לשתל הדנטלי תמיכה.
בעבר, הרמת סינוס הייתה כרוכה בניתוח משמעותי שעירב סיבוכים פוסט ניתוחיים, בהם נפיחות משמעותית, דימום וכאב עז. אולם, הקדמה הטכנולוגית הובילה לפיתוח של אמצעים מתקדמים בעזרתם ניתן לבצע את הפעולה בצורה זעיר פולשנית
אחד מהפיתוחים החדשניים הם מקדחים ייעודיים אשר מסתובבים בצורה הפוכה, דוחקים את העצם הטבעית פנימה וכך גורמים גם להרמת הסינוס.

צפו ברופא מסביר
רק שאלה - הרמת סינוס זעיר פולשנית


כיצד מתבצעת הרמת סינוס בגישה זעיר פולשנית?
בשלב הראשון תתבצע הרדמה מקומית של האזור המטופל. לאחר מכן, יחדור הרופא אל הסינוס דרך אזור השן שנעקרה באמצעות המקדחים הייעודיים. כאמור, מקדחים אלה דוחסים את העצם פנימה ומביאים להרמה שלה כלפי מעלה, לכיוון הסינוסים. לאחר מכן, מחדירים שתל מצופה עצם לאזור העקירה
למרות שלאחר הטיפול יש צורך בנטילת אנטיביוטיקה למניעת זיהום, בשל ההליך המינורי לרוב לא מתפתחים נפיחות וכאבים והמטופל יכול לחזור לפעילות שגרתית עוד באותו היום.

בשיתוף פרופ' זיו מזור ואינפומד