ט"ו בשבט יגיע רק בעוד כחודש, אבל הפריחה בעיצומה: השקדיות מתחילות לפרוח בסוף חודש ינואר ובפברואר, ומסמלות את בואו הקרוב של האביב. אלא שהשנה הן החלו לפרוח בחודש דצמבר. פקח רשות הטבע והגנים, מחמוד נאסר, שסייר בנחל תבור שבגליל התחתון, הבחין בשקדיות פורחות ומיד תיעד אותן. "עוד לא סוף השנה וכבר הפריחה בעיצומה", הוא אמר. "זה מהפך באקלים. אני רגיל לראות פריחה מאמצע פברואר והלאה. אולי זה בגלל השנה המוזרה של 2020. איפה נשמע פריחה בחודש דצמבר של שקדיות?" 
מרגרטה וולצק, אקולוגית צמחים של רשות הטבע והגנים, הסבירה כי "עונת הפריחה 'הרגילה' של שקד מצוי (שקדיה) היא מאמצע ינואר עד אמצע מרץ. השנה השקד מקדים לפרוח מפני שהפריחה שלו קשורה לטמפרטורות. סביר שהשיבושים במשטר הטמפרטורות ותופעות קיצוניות הקשורות להתחממות הגלובלית משבשות את עונת הפריחה".
3 צפייה בגלריה
שקדיות בנחל תבור
שקדיות בנחל תבור
שקדיות בנחל תבור
(צילום: מחמוד נאסר, רשות הטבע והגנים)
לפריחה המוקדמת עלולות להיות השלכות הרסניות על הטבע. "הפריחה בחודשים הקרים באמצע החורף עלולה לפגוע ביצירת הפירות וברבייה של העצים, שכן בעונה הזאת יש פחות מאביקים. זאת גם בעיה למאביקים (א"ק: דוגמת דבורים) שלא יכולים לתפקד בתקופת החורף הגשומה והקרה ולא פוגשים את הפרחים בעונה בהם הם כן פעילים. חוסר הסנכרון לא עושה טוב לטבע".
"הפריחה המוקדמת של השקדיות היא חמורה ביותר. זה יכול לפגוע באופן ישיר על ייצור הזרעים", אמר פרופ' מרסלו שטרנברג, אקולוג בבית הספר למדעי הצמח ואבטחת מזון באוניברסיטת תל אביב. "אבל ייתכן שהפריחה של השקדיות תהיה ממושכת יותר, וייתכן שהשקדיות יוכלו לאזן את הפריחה המוקדמת ולהוציא בהמשך ניצנים חדשים. הפוטנציאל הוא פגיעה ביבול השקדיות. מה שאנחנו רואים בשינוי אקלים זה עלייה בשכיחות אירועי קיצון. יכול להיות יותר אירועי קור ויכול להיות יותר אירועי חום, ואירועי גשם חזקים מהממוצע. אנחנו רואים את התופעות האלה יותר ויותר".
3 צפייה בגלריה
שקדיות בנחל תבור
שקדיות בנחל תבור
(צילום: מחמוד נאסר, רשות הטבע והגנים)

3 צפייה בגלריה
שקדיות בנחל תבור
שקדיות בנחל תבור
(צילום: מחמוד נאסר, רשות הטבע והגנים)
פרופ' שטרנברג, המעביר קורס על אקולוגיה של שינויי אקלים, הזהיר כי "אנחנו יכולים לראות בעיות של תזמון באירועי הפריחה ופעילות החרקים. כל הגידולים תלויי האבקה כדי לייצר פירות וזרעים, וזו יכולה להיפגע אם הסנכרון נפגע". 
הטמפרטורות הגבוהות אפיינו לא רק את חודש דצמבר. חזאי מטאו-טק ליאור סודרי אמר כי "חודש דצמבר היה חם מהרגיל ב- 2 מעלות ברוב אזורי הארץ". השנה ערי המרכז וצפון הנגב סבלו ממחסור במשקעים. "גם באוקטובר ובנובמבר היה חם מהממוצע בצורה ניכרת ב- 2-3 מעלות", הוא אמר.