שיא ישראלי שאיננו מביא עימו שום סיבה לגאווה: מכל המדינות בעולם נמצאת ישראל במקום הראשון בחיפוש ברשת אחרי "טיפולי המרה" ל"תיקון" הזהות המינית. כך עולה מנתונים שמפרסמת גוגל. במקום השני קוסטה ריקה, את המקום השלישי והרביעי תופסות באופן מפתיע שתי מדינות מערביות ליברליות ומתקדמות – ניו-זילנד וקנדה. במקום החמישי - ארה"ב הסובלת מלא מעט תחלואים חברתיים.

עוד על גוגל:

1 צפייה בגלריה
הקמפיין של גוגל
הקמפיין של גוגל
הקמפיין של גוגל
(צילום: גוגל)
השאלות שהכי עניינו את הגולשים בישראל היו מהם בדיוק טיפולי ההמרה, האם הם חוקיים ומה המחיר. זאת בעוד כלל גורמי המקצוע המוסמכים בישראל ובעולם קובעים כי "טיפולי" ההמרה לא רק שאינם ממירים את נטייתו המינית של המטופל אלא גם גורמים לו נזק נפשי, דיכאון קליני ונטיות אובדניות שמסתיימות לעתים בהתאבדות. בעוד ההסתדרות הרפואית בישראל, איגוד הפסיכיאטרים והסתדרות הפסיכולוגים מתנגדים באופן חד-משמעי ל"טיפולים" הללו – יש הרבה גברים ונשים בישראל שמגיעים ל"טיפול".
נוכח היקף החיפושים בישראל יוצאים השבוע גוגל ישראל, האגודה למען הלהט"ב ו"חברותא" בקמפיין להעלאת המודעות לסכנות הכרוכות ב"טיפולי" ההמרה. במהלכו יקודמו בגוגל עמותות וארגוני סיוע שמטרתם להתריע, להזהיר, להנחות ולחלץ מטופלים פוטנציאליים מ"טיפול". כאשר אנשים יחפשו את המונח "טיפולי המרה" הם ייתקלו קודם כל בפרסומים של הארגונים הללו, המזהירים בפני ה"טיפולים".
במקביל משיקים "חברותא" בשיתוף עיריית תל אביב והמרכז הגאה מרכז למאבק בטיפולי המרה שיוביל את המאמצים להפסקתם המוחלטת. "'טיפולי המרה' הם התעללות נפשית ופיזית במסווה של טיפול נפשי", מסבירה נורית שיין, יו"ר האגודה למען הלהט"ב. כל גורמי המקצוע המובילים בארץ ובעולם כבר קבעו מזמן שמדובר בפרקטיקה מסוכנת ובמניפולציה שנעשית על חשבון 'המטופל' ומביאה לתופעות קשות של דיכאון ואובדנות. כיום כבר ברור שאיסור בחוק של ההתעללות הזאת הוא עניין של דיני נפשות. עמדה זו אומצה בחקיקה בעשרות מדינות בעולם ונמשיך להיאבק עד לסיום ההתעללות גם בישראל".
נתנאל שלר, מנכ"ל "חברותא", אמר: "הקמפיין עולה ערב השקת המרכז למאבק בהמרה - מיזם ראשון מסוגו המציע חלופה בריאה ואתית לטיפולי המרה. המרכז יאגד את כל המשאבים של הקהילה הגאה בישראל למאמץ ממוקד להפסקת פרקטיקות ההמרה המסוכנות באמצעות כלים שפיתחנו".
ברק רגב, מנכ"ל גוגל ישראל: "גוגל תמיד הייתה בת ברית של הקהילה הגאה בארץ ובעולם. אני גאה במהלך שיצרנו עם האגודה וחברותא שיוכל להציל נפשות רבות. כל מי שיוצא מהארון, בין אם על רקע נטייה מינית או זהות מגדרית, צריך להתקבל באהבה וללא תנאים".