1 צפייה בגלריה
אוהל בדיקות הקורונה החדש בנתב"ג
אוהל בדיקות הקורונה החדש בנתב"ג
אוהל בדיקות קורונה בנתב"ג
(צילום: אבי חי)
ראש הממשלה נפתלי בנט קיים אמש (רביעי) התייעצות בעניין תת-זן הדלתא החדש (AY4.2), שכבר התגלה לפחות מקרה אחד שלו בישראל אצל אצל ילד בן 11, אך בישיבה התברר כי ככל הנראה ישנם מקרים בודדים נוספים. משרד הבריאות ציין כי ייתכן שיש כבר שישה מקרים של הזן החדש ומתבצע ריצוף נוסף כדי לוודא זאת. ייתכן גם שמספר המקרים אף רב יותר.
בדיון השתתפו שר הבריאות ניצן הורוביץ, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ד"ר שרון אלרעי פרייס, פרויקטור הקורונה פרופ' סלמאן זרקא וגורמי מקצוע נוספים.

הזן החדש בישראל - כתבות נוספות

בדיון הציגו גורמי המקצוע בפני ראש הממשלה את המידע שיש בשלב זה בעניין הווריאנט החדש, "שמסוגו התגלו עד כה מקרים בודדים בישראל, בעקבות ריצוף גנטי שמבצע משרד הבריאות על דגימות מאומתים מהשבועות האחרונים", נמסר בהודעה.
בנט הדגיש כי יש לעקוב באופן הדוק אחרי ההתפתחויות ולהתמקד בכל מקרה של מאומת הנושא את הזן החדש - כולל חקירה אפידמיולוגית מוגברת ויצירת קשר עם מדינות שבהן הווריאנט קיים לבירור ושיתוף מידע. עוד הנחה על עדכון מתווה התיירות שיוצג היום לראש הממשלה בהתאם למידע הקיים בעניין הזן החדש ועל הגדלת יכולת הריצוף הגנטי באופן משמעותי על מנת להגדיל את יכולות איסוף המידע. בדיון משרד הבריאות אמור להציג המלצות כיצד להתמודד עם הווריאנט החדש ולמנוע כניסה רחבה שלו לארץ.

בנוסף, נבדקה בישיבה אפשרות לבצע בדיקות חוזרות לאנשים שחשודים בהידבקות בווריאנט בחדש. פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקת הקורונה של המרכז הרפואי הדסה בירושלים, אמר כי הווריאנט התגלה באנגליה סביב יולי ולאט לאט מספר המקרים עולה והוא אחראי ככל הנראה על 8% מהמקרים החדשים שם, אך הוא לא התגלה בארה"ב, מה שאומר שהוא כן מתחרה עם הדלתא הקלאסי אבל רחוק מלהיות קטלני ממנו.
הגל הרביעי נמצא אמנם בדעיכה, אבל הווריאנט החדש עלול להיות הסמן לגל החמישי וכבר התפשט באירופה, וכמו שאר הווריאנטים מאיים להתרבות גם פה. השבוע הודיע משרד הבריאות על ילד בן 11 שחזר לאחרונה ממולדובה וזוהה כמאומת לקורונה בנתב"ג, שנדבק בתת-הזן של הדלתא - זן ה-AY4.2, ובהודעה הודגש שהילד שהה בבידוד ונכון לעכשיו לא התגלו מגעים עם אנשים נוספים שייתכן ונדבקו. "החקירה נמצאת בעיצומה", נמסר מהמשרד שהדגיש כי הוא "עוקב באופן שוטף אחר כל סוגי הווריאנטים והתפתחותם".
פרופ' סיריל כהן מאוניברסיטת בר אילן, הסביר אתמול באולפן ynet על הזן החדש: "הוא עלה לכותרות בעיקר באנגליה, שם מבצעים עבודה מאוד רחבה של מיפוי הזנים. מדובר בתת-זן של הדלתא שהכי מתפתח עכשיו באנגליה והגיע לכמעט עשרה אחוז מהמקרים. לא ברור עדיין אם הוא מידבק יותר או פחות, אבל עצם העובדה שהוא הגיע לעשרה אחוזים, צריכה להדליק נורה אדומה". לדבריו, למרות העובדה שלא זוהו מגעים נוספים של הילד שנדבק, ניתן להעריך כמעט בביטחון שישנם בארץ כבר מקרים נוספים של הווריאנט שלא נתגלו עדיין.
פורסם לראשונה: 23:02, 20.10.21