המלחמה נפתחה, והמרחב האווירי נסגר לחלוטין: זמן קצר לאחר הכרזתו הבוקר (חמישי) של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין על "מבצע צבאי מיוחד", נסגר כל המרחב האווירי באוקראינה - ולא ניתן עוד להמריא או לצאת דרך האוויר מהמדינה. ההחלטה כוללת גם טיסות חולפות - כלומר, אסור גם לעבור בשמי אוקראינה. המשמעות היא פגיעה בטיסות שנתיביהן עוברים מעל המדינה. ארגון הבטיחות בתעופה האירופאי ממליץ לא לטוס במרחק 100 מייל מהגבול.
לרוכשי כרטיסים שאמורים לטוס ליעד הסמוך לאוקראינה, או למדינה שנתיב הטיסה עובר מעל המדינה או במרחק 100 מייל ממנה, מומלץ להתעדכן בהתפתחויות מול חברת התעופה. הכוונה בין השאר ליעדים כגון פינלד, נורבגיה, שבדיה, ורשה, לטביה, אסטוניה ועוד.
גם חברות התעופה הישראליות עודכנו על כך, ואל על, ישראייר וארקיע ביטלו את כל הטיסות לאוקראינה. בנוסף, בוטלה גם טיסת אל על למוסקבה, אף ששדה התעופה בבירת רוסיה פועל באופן סדיר.
4 צפייה בגלריה
פלישת רוסיה מלשכתו של נשיא אוקראינה
פלישת רוסיה מלשכתו של נשיא אוקראינה
כך נראות ההפצצות, במבט מלשכת נשיא אוקראינה
(מתוך טוויטר)
4 צפייה בגלריה
המטרו בקייב
המטרו בקייב
המטרו בקייב
(צילום: AFP)
4 צפייה בגלריה
המטרו בקייב
המטרו בקייב
המטרו בקייב, הבוקר
(צילום: AFP)
בשגרירות ישראל העריכו הבוקר שבאוקראינה נותרו כ-8,000 ישראלים. עקב סגירת המרחב האווירי, הדרך היחידה לצאת מאוקראינה כעת היא דרך היבשה. ישראל תיאמה מראש מול מדינות הגובלות באוקראינה, כך שאלו יאפשרו יציאה חלקה ככל האפשר. מדובר בפולין, רומניה, מולדובה, הונגריה וסלובקיה.
סגירתו לחלוטין של המרחב האווירי האוקראיני לטיסות פוגעת גם בטיסות ליעדים אחרים, שמסלולם עובר בימים כתיקונם מעל אוקראינה. ארגון הבטיחות בתעופה האירופאי ממליץ גם לא לטוס במרחק 160 ק"מ מהגבול.
כבר לפנות בוקר נשמעו פיצוצים בשדה התעופה בקייב, הטיסות בוטלו - ובהמשך הנוסעים ואנשי הצוות פונו מהשדה. רוסיה הודיעה רשמית כי החלה במתקפה על שדות תעופה אוקראיניים, ומשרד הפנים באוקראינה דיווח כי מטוסי קרב ניזוקו, בין היתר בשדה תעופה סמוך לקייב.