1 צפייה בגלריה
בדיקות קורונה לילדים בירושלים
בדיקות קורונה לילדים בירושלים
בדיקות קורונה לילדים בירושלים
(צילום: AFP)

הקורונה ממשיכה להתפשט, והחשש מגל שישי גובר: 14,460 ישראלים אובחנו אתמול (שני) כנשאי קורונה, לעומת 12,929 נדבקים חדשים יממה לפני כן. כך עולה מנתוני משרד הבריאות המעודכנים הבוקר, שלפיהם גם מקדם ההדבקה ממשיך לעלות, ועומד כעת כבר על 1.33.
משמעות הנתון הזה: המגפה הולכת ומתפשטת. מנגד, במספר החולים הקשים שמאושפזים בבתי החולים נרשמה דווקא ירידה: היום לפי הנתונים מאושפזים 320 חולים קשים, לעומת 336 אתמול. עם זאת עלייה ניכרת כן במספר החולים הקשים החדשים שמאושפזים בכל יום: ביום שני לפני שבוע אושפזו 17 חולים חדשים, ואתמול אושפזו 33.

ראש הממשלה נפתלי בנט אמר אתמול בהתייחסו לעלייה בתחלואה: "בשלב זה נשמור על המסכות, שהוכחו ככלי הכי אפקטיבי. אם אתה עוטה מסכה ובכל זאת נדבק, הסבירות שתחלה באופן קשה קטנה יותר. המסכה והחיסון הם הכלים הכי חזקים, וכל עוד לא מדובר על וריאנט חדש - אנחנו נכנסים לעידן אנדמי, שבו אלו החיים".
בנט הוסיף בדבריו וועידת "האנשים של המדינה" של "ידיעות אחרונות" ו-ynet: "אני גאה בכך ששמרנו על ישראל פתוחה בגל הרביעי והחמישי, ואנחנו רואים היום צמיחה של 8%. ירשנו כלכלה בקריסה, ירשנו דיכאון, ופשוט הפכנו את זה לצמיחה. אם יהיה וריאנט חדש - נלמד אותו ולפי הווריאנט ננהג. החוק היחיד בהקשר לקורונה זה ללמוד מה קורה ולהתאים את האסטרטגיה למצב".
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ד"ר שרון אלרעי פרייס אמרה: "הקורונה מרימה ראש, כמו שאנחנו מכירים אותה מכל הפעמים. אנחנו כל הזמן אומרים שהקורונה לא עברה - היא נמצאת פה ואנחנו צריכים ללמוד לחיות לצדה. זה לא אומר לטמון את הראש בחול ולהתעלם". לדבריה, השיטה להתמודד עם המגפה היא "לעשות בדיקות ולהבין איך אנחנו בכל זאת שומרים על האזרחים. מגינים על הגבולות כמה שאנחנו יכולים, אנחנו בעצם יודעים שכל הגלים הגדולים הגיעו לנו מחו"ל. אז אנחנו מנסים כמה שיותר להגן על הגבולות".
על השאלה האם יש כוונה להחזיר את הבדיקות לפני ואחרי טיסות, השיבה ד"ר אלרעי פרייס: "אנחנו חושבים על כל מיני דברים. האם להחזיר את הבדיקה לפני העלייה למטוס, האם זה יכול לעזור. האם להוסיף עוד בדיקה ביום השלישי לאחר הנחיתה או ביום החמישי, ללא קשר לבידוד, כדי למצוא בעצם את האנשים שמתאמתים. גם היום יש לנו 600-500 מאומתים שמגיעים מחו"ל, רובם כמובן ישראלים. אז לנסות לראות איך אנחנו באמת מצמצמים את הסיכון הזה שבעיקר מגיע מהגבולות".