3 צפייה בגלריה
     ניצן הורוביץ ונחמן אש
     ניצן הורוביץ ונחמן אש
טרם גיבשו דעה. ניצן הורוביץ ונחמן אש
(צילום: מוטי קמחי)
ביטול מגבלת הקורונה האחרונה, הבידודים לנדבקים בנגיף, עלה לדיון בשבועיים האחרונים במשרד הבריאות. כך נודע הערב (שני) ל-ynet. ההערכה מצד גורמי המקצוע היא שאם מספר המאומתים היומי יירד למאות מאומתים ביום ויישאר יציב – המהלך יקודם ביתר שאת.
במקביל, בכירים במערכת הבריאות קוראים לביטול הבידודים, אך שר הבריאות ניצן הורוביץ ומנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש טרם גיבשו עמדה בנושא. לפי גורמים במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד, צפויה להתנגד לביטול הבידודים.
3 צפייה בגלריה
שרון אלרעי פרייס
שרון אלרעי פרייס
צפויה להתנגד לביטול הבידודים. ד"ר שרון אלרעי פרייס
(צילום: אלכס קולומויסקי)
לפי הנחיות משרד הבריאות, כרגע כלל המאומתים לקורונה נדרשים לבידוד של חמישה ימים לפחות, ללא קשר למצבם החיסוני. ההנחיות כיום הן שיש לבצע בדיקת קורונה ביתית ביום הרביעי והחמישי לבידוד, ואם התוצאה של שתי הבדיקות שלילית, ניתן לצאת מהבידוד. במקרה שהתוצאה עדיין חיובית, יש להשלים שבעה ימי בידוד. בפועל, נגיף הקורונה הוא היחידי שמחייב בידוד שתחום בזמן.
בנוסף, גם אם המאומתים חשים בטוב ולא סובלים כלל מתסמינים – הם עדיין מחויבים בבידוד. "משמעות ביטול הבידודים היא שהקורונה היא ככל המחלות האחרות", אמר ל-ynet בכיר במשרד הבריאות. "ויש לכך משמעות. זו בעצם ההכרזה שהמגפה, כפי שאנחנו מכירים אותה, נגמרה", טען הגורם הבכיר.
"נראה שתחלואת הקורונה בישראל גבוהה משמעותית מהמספרים הרשמיים, אך כבר תקופה יחסית ארוכה שהיא לא מתורגמת לעומסים בבתי החולים", הסביר ד"ר עדי ניב-יגודה, מומחה למדיניות בריאות. "לכן במציאות הנוכחית כשיש תחלואה חבויה בקהילה ורבים נמנעים מלבצע בדיקת קורונה מוסדית, אך נבדקים בבית לשם הוודאות, בהחלט יש מקום לבחון ברצינות את ביטול החובה החוקית לבידוד, ולהתמקד במסר של עידוד אחריות אישית לבריאות המשפחה והסביבה. בדיוק כפי שראוי היה שיהיה בכל מחלה מדבקת אחרת. כלומר, אם אתה חולה תישאר לנוח בבית ואל תחשוף את סביבתך למחלה".
בכירים אחרים מציעים לבחון היטב את הרעיון לפני אישורו, אך מודים כי ישראל מתקרבת למציאות שבה הבידודים יבוטלו. "אין ספק שהייתי הולך בשלבים הדרגתיים ובשלב הראשון קובע בידוד כולל של חמישה ימים ואחר כך הייתי שוקל את האפשרות לקצר את זה או לבטל את זה אך אני לא מאלו שחושבים שצריך לתת לאנשים חולים להסתובב", אמר פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקה פנימית בבית החולים הדסה עין כרם.
3 צפייה בגלריה
אוהל בדיקות הקורונה החדש בנתב"ג
אוהל בדיקות הקורונה החדש בנתב"ג
מיום שבת: אין צורך בבדיקות PCR לנכנסים לארץ
(צילום: אבי חי)
"אמנם המחלה הרבה יותר קלה אך יש אנשים שיחטפו את זה חזק", ציין מבורך. "גם אני הייתי בעד לשמור על המסכות בתחבורה הציבורית, ולכן מתוך הגנה ציבורית אנחנו כן צריכים עדיין לא לאפשר לאנשים חולים להסתובב. אני בעד סולידריות חברתית בעניין הקורונה, אבל מניסיוננו יש אנשים שלא מכבדים את זה ואז אנשים חולים ייצאו מביתם, אבל לפחות שייצאו עם מסכה. אני הייתי עושה את זה בהדרגה, אבל אין ספק שזה יגיע".
בתוך כך, במשרד הבריאות מסרו הערב כי מלבד ישראלים שחוזרים מחו"ל, גם תיירים שמגיעים לארץ לא יידרשו לבדיקת PCR או אנטיגן בטרם עלייתם למטוס מיום שבת. ההנחיה החדשה תחול גם על המעברים היבשתיים והימיים, וכן תבוטל החובה להיבדק לפני הפלגות נופש מישראל. עם זאת, הנוסעים עדיין יידרשו למלא הצהרת נוסע נדרש לפני עלייה לטיסה או לכלי שיט.