לבקשת ynet ו"ידיעות אחרונות" הותר לפרסום כי שני צעירים יהודים בשנות ה-20 לחייהם נעצרו לפני כשבוע בחשד לעבירות טרור ולעבירות ממניע גזעני, ונחקרו בשב"כ. לפי טענת עורכי דינם, במשך שישה ימים נמנע מהם מפגש עם עורכי דינם. היתר הפרסום ניתן אתמול (שני), וערעור שהוגש נגדו נדחה.
בנוסף, בית המשפט העליון פסק אתמול על ביטול מניעת המפגש של השניים עם עורכי דינם. לאחר מכן, בבית משפט השלום בירושלים, הוארך מעצרם בארבעה ימים.
לפי החשד, לפני כשבועיים שני הצעירים תקפו ערבי, תושב שייח ג'ראח, באמצעות אלה ופצעו אותו קשה בעת שעמד בפתח ביתו. באותו לילה אירעה תקיפה נוספת, שבה נפגע יהודי מאבן בראשו. החשוד, ערבי אחר תושב שייח ג'ראח, נעצר בחשד לתקיפתו אף הוא השבוע, אך בעוד שהתיק נגד התוקפים היהודים נוהל על ידי שב"כ וימ"ר ירושלים, התיק בעניין תקיפתו של היהודי נוהל באמצעות תחנת שלם ועל פרטי האירוע לא ניתן כל צו. שני האירועים התרחשו במרחק של כמאה מטרים.
2 צפייה בגלריה
ערבי הותקף בשייח ג'ראח
ערבי הותקף בשייח ג'ראח
תושב שייח ג'ראח שהותקף בכניסה לביתו
אתמול לבקשת ynet ו"ידיעות אחרונות" התיר אתמול בית המשפט לפרסם את פרטי הפרשה, לאחר שצו איסור פרסום הוטל על כל פרטי ואירועי אותו הלילה בשכונת שמעון הצדיק ושייח ג'ראח.
בדיון שנערך אתמול טענו נציגי התקשורת כי הצו ניתן בדיעבד, לאחר שרוב פרטי הפרשה פורסמו כולל תיעוד האירועים בתקשורת. עוד נטען כי הוא ניתן באופן חד-צדדי לעניין חקירת שב"כ, ואילו את החקירה השנייה פרסמה דוברות המשטרה בעצמה.
עורכי דינם של החשודים מארגון חוננו, עדי קידר, נתי רום ואביחי חג'בי, טוענים כי החשודים סיפרו להם במפגש הראשוני אתמול כי עברו הפרת זכויות קשה, לרבות הטרדות בידי חוקרות, מניעת שינה, חקירה בשבת ומניעת תפילות.
בדיון הארכת מעצרם של החשודים טען נציג המשטרה כי "אין פה פעולת נקם על אירוע קודם, אלא אירוע תקיפה שהיא לא תקיפה הדדית. מדובר בהתגרות של קבוצת יהודים שיידו אבנים אחד על השני. בן מיעוטים פגע ביהודי שניסה לתקוף אותו. מדובר על אירוע תקיפה של אדם, שלא היה קשור לאירוע קודם, לתקיפה ההדדית שהייתה. מדובר באירוע חמור ותוצאותיו חמורות. אציין את התקופה שבה אנו נמצאים ואת המצב הנפיץ שיכול להתפתח לפגיעה בנפש".
2 צפייה בגלריה
נערים תוקפים איש מבוגר בשייח ג'ראח
נערים תוקפים איש מבוגר בשייח ג'ראח
תוקפים באלה: תיעוד התקיפה בשייח ג'ראח
לגבי החשוד המרכזי בתקיפה עצמה, טענה המשטרה כי "הוטחו בפניו חומרי חקירה אך הוא שמר על זכות השתיקה באופן גורף, מה שמאריך את החקירה ומקשה עליה. זכותו של המשיב לשתוק, אך באופן טבעי יש לכך מחיר בזמן החקירה". בעניינו של החשוד השני נטען: "מהחומר שלפנינו עולה כי המשיב היה חלק מהתארגנות שלפני התקיפה. החשוד הוא לא זה שהלם בראשו של בן המיעוטים, אך הוא היה יחד עם החשוד הקודם".
בית משפט השלום בירושלים, שבו נערך הדיון לאחר החלטת העליון, קבע כי "קיים חשד סביר הקושר את המשיב לעבירות המיוחסות לו. מדובר בעבירות המקיימות עילות מעצר של מסוכנות", בעניינו של החשוד המרכזי. בענין החשוד השני עלה כי הוא היה חלק מהתארגנות שלפני התקיפה - אך הוא לא זה שהלם בראשו של הפצוע.
בדיון אודות איסור הפרסום נקבע: "כידוע, הכלל הקבוע הוא כי בית משפט ידון בפומבי. נימוקי המבקשת להורות על קיום הדיון בדלתיים סגורות כי הדבר נחוץ לשם שמירה על ביטחון המדינה - אינם משכנעים. כפי שהוצג בפניי, מדובר באירוע שקיומו פורסם ברבים. חקירה נוספת שמתנהלת באירוע שהתרחש בסמוך מתקיימת ללא איסור פרסום וללא דלתיים סגורות, ולא שמעתי נימוק על עשיית אבחנה בין שני האירועים הללו".
עורכי הדין של הצעירים היהודים מסרו: "התנהלות שירות הביטחון הכללי ראויה לכל גינוי. הדברים מקבלים משנה תוקף לאור החלטת בית המשפט העליון שלפיה חשוד ממוצא ערבי נחקר בפרשה חמורה שהתרחשה כמה דקות לפני האירוע, ללא כל איסור מניעת מפגש וללא שום הבדל משמעותי. זכויות הנחקרים נרמסו בצו דרקוני המונע מפגש, ובחקירה אגרסיבית תוך מניעת שינה, הטרדות, חקירה בשבת ועוד. המשטרה ניסתה להטעות את בית המשפט, תוך שהיא מסתירה פרטים קריטיים מהאירוע, לרבות פציעתו, דקות לפני האירוע, של נער כבן 17 באופן קשה בידי המון ערבי. מדובר בתיק שלא היה צריך כלל לבוא לידי השב"כ ולא לידי מניעת מפגש. החשודים נחקרו בשבת שעות ארוכות, נמנעו מהם שעות שינה, לא סופק להם מזון כמו שצריך, וכל אלה לשווא".
משב"כ נמסר כי ״בתאריך 13 באוקטובר הותקף ערבי ישראלי תושב שכונת שמעון הצדיק/שייח ג'ראח מחמד זהראן בן ה-52, אב לארבעה ילדים, ללא עבר ביטחוני קודם, אשר לא היה מעורב בכל פעילות אלימה או בעימותים כלשהם. זהראן הותקף על ידי קבוצה המונה שמונה תוקפים יהודים בעודו עומד לבדו בפתח ביתו. הקבוצה ביקשה לפגוע בערבים כנקמה על עימותים בין ערבים לבין יהודים באותו ערב. שניים מחברי הקבוצה נעצרו לחקירת שב"כ, בהם החשוד בהכאתו של זהראן שהיכה אותו בראשו בעוצמה.
"על פי החשד, שני העצורים, תושבי יצהר ובית אל, הגיעו למקום במיוחד לשם עימות עם ערבים. יש לציין כי בניגוד לפרסומים סותרים בנושא, לא היה מדובר באירוע עימות הדדי. חקירת החשודים בשב"כ מתנהלת על פי חוק ובכפוף לביקורת שיפוטית הדוקה".