קציצות עוף וכרובית
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
יחידה
כרובית בינונית
1
כוס
דחוסה עלי תרד
1/2
יחידה
כרשה בינונית, פרוסה
1
יחידה
בצל קטן, קלוף וחתוך גס
1
פרוסת
לחם, רטובה וסחוטה
250
גרם
חזה עוף טחון
1
יחידה
ביצה
2
כפות
פירורי לחם
מעט
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט
שמן לטיגון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומחממים במיקרוגל במשך 4 דקות, לריכוך.
  2. מקררים מעט וטוחנים במעבד המזון בכמה פולסים לפירורים גסים. מעבירים לקערה.
  3. מחממים את עלי התרד במיקרוגל במשך כדקה. קוצצים היטב.
  4. מחממים במיקרוגל גם את הכרשה, במשך 2 דקות.
  5. שמים במעבד המזון את הכרשה, הבצל ופרוסת הלחם, וטוחנים לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת לקערה עם הכרובית ומוסיפים את העוף, הביצה, פירורי הלחם, מלח ופלפל. לשים לעיסה אחידה, יוצרים ממנה קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומשטחים אותן.
  6. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני צידיהן, עד שהן משחימות.