בשיתוף קרלסברג
לכבוד הסינגלס ראן, מרוץ הרווקים והרווקות שהתקיים לאחרונה בפעם השנייה בתל אביב, הגענו למרכז המבקרים של קרלסברג באשקלון – וגילינו למה היא הרבה יותר שווה מכל משקה אחר.
התחלנו עם המקום שבו הקסם של קרלסברג LUMA מתחיל - בית הבישול של קרלסברג. זו בירה יחסית חדשה, שפותחה בשיתוף פעולה בין מבשלת קרלסברג בישראל לבין מעבדות המחקר של המבשלה בדנמרק, והיא מיוצרת כאן בארץ. מדובר בבירת לאגר כשותית וארומטית, לא מסוננת וזהובה עם 5.2% אלכוהול.
3 צפייה בגלריה
קרלסברג לומה מרכז מבקרים
קרלסברג לומה מרכז מבקרים
קרלסברג LUMA
(צילום: ירון שרון)
הסוד של קרלסברג LUMA
בבית הבישול פגשנו את עופר חבקין, הסומלייה של קרלסברג, שמסביר לנו איך הופכים את הטעם של קרלסברג LUMA לטעם ממכר ומיוחד. "כאן אנחנו טוחנים פרח של כשות, ואחרי זה סוגרים אותו בוואקום", הוא אומר, "השמנים הארומטיים שיש לכשות, יכולים לתת מנעד אדיר של ארומות - מפרחוניות קלאסית, דרך פירות הדר ועד ממש פירות טרופיים". הוא מוסיף שהכשות גם שומר על הטריות של הבירה, וגם מתבל אותה.
3 צפייה בגלריה
קרלסברג לומה מרכז מבקרים
קרלסברג לומה מרכז מבקרים
הכשות
(צילום: ירון שרון)
בירה – המשקה המושלם לדייט
"לגמרי", אומר עופר, "בירה היא לא משקה משכר מדי. באים בטוב, משתחררים. זה הכיף הגדול". פייר, אנחנו מסכימים.
בזמן שהכתב שלנו, אסף קמר, לא מפסיק לשתות, עופר ממשיך ומספר על היתרונות הגדולים של בירה. "זה המשקה הכי פחות משמין", הוא אומר, "והכי חשוב - לעומת כוס יין שנחשבת יקרה, הבירה יותר עממית. החיים הטובים".
את הלאגר הזהובה החדשה תוכלו לגמרי למצוא בברים ברחבי ישראל, וכן לקנות שישייה הביתה. אבל שימו לב, כיאה לבירה בליגה שלה, היא מגיעה עם הוראות: להעצמת החוויה מומלץ להפוך לפני זה את הבקבוק, וקצת לערסל אותו לפתיחת הטעמים. אחר כך מזגו ישירות לכוס וליהנות מבירה ארומתית במיוחד. לקרלסברג LUMA יש גם כוס רשמית, שמאפשרת לפתוח את הבירה, וכך להדגיש את הארומה והטעמים בצורה הכי טובה שיש.
3 צפייה בגלריה
קרלסברג לומה מרכז מבקרים
קרלסברג לומה מרכז מבקרים
לחיים!
(צילום: ירון שרון)
בשיתוף קרלסברג
פורסם לראשונה: 08:29, 27.09.23